Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
OC za trabanta 1.1
Autor Wiadomość
Sewerm
Gość
Wysłany: 2006-10-30, 10:18   

w samopomoc jest około 600 zł bez znizek, są jakieś lepsze oferty bez zniżek dla trabanta 1.1?
może jakaś firma ma promocję, kiedyś była promocja w pzu na trabanty i wartburgi.

Pozdrawiam, sewer

wartborgini
Gość
Wysłany: 2006-10-30, 12:53   

no, kolega z tej promocji na wartburga ma teraz ubezpieczone przymusowo w DWU FIRMACH starego 353, w tym w pzu za ponad 600 zł / rok !!!! więcej niż ten klamot jest warty, bo już mu dziury w podłodze wypadły i poszycia z drzwi spadają...

trabiq14
Gość
Wysłany: 2006-10-30, 14:13   

Mi w samopomocy wyliczyli 686zl wartosci podstawowej, po znizkach 432zl. HDI to wg. mnie najtansza firma ubezpieczeniowa, wiec jesli nie zalezy ci na roznicy paru zl to nie zastanawialbym sie.
Pzdr

xiędzu
Gość
Wysłany: 2006-10-30, 14:34   

ja mam ubezpieczonego w hdi - byłem u brokera i tam mi baba wyliczyła, że jest najtaniej. później kupiłem trapolo xiędzowej i musiałem przepisać oc w pzu na siebie i okazało się, że pzu ma zniżkę dla trabanta (bez względu na wiek) i wyszło za jej trabika taniej niż za mojego w hdi. tyle, że ja mam 60% zniżki więc może bez zniżek jest inaczej...
postrofizga
p.s. oba trabiki są zarejestrowane na mnie...

bartekN.
Gość
Wysłany: 2006-10-30, 19:52   

Witam. Akurat dziś opłacałem OC. Wybrałem Wartę. Wyszło 404 zł za cały rok (60% zniżki, chyba 10% za kontynuację - Warszawa). Dowiadywałem się w innych firmach, ale Warta była dla mnie najkorzystniejsza: PZU 410, PTU 413, a Samopomoc coś około 430 zł - wszystko przy wpłacie jednorazowej. Gdyby rozbić to na dwie raty, to dochodzi kilka procent. W Warcie nie było znaczenia czy płacę od razu, czy w dwóch ratach - kwota za rok była taka sama.). Ale trzeba popytać, ponieważ jedna agentka powiedziała mi, że w Warcie zaplacę 491 za rok. Pojechałem więc po zaświadczenie o bezszkodowości do siedziby firmy. Przy okazji tam zapytałem. I wyliczyli mi te 404 zł.

Alek
Gość
Wysłany: 2006-10-30, 23:47   

Ja mam bez zniżek ze zwyżką za wiek kierowcy i z NW 800,- w PZU... ale pocieszam się, że jak zadzwoniłem do link4 to mi wyliczyli 1200,- :)

szkielu
Gość
Wysłany: 2006-10-31, 16:55   

ja mam w PZU OC 257zł za rok + 59 NW. W sumie 85% znizki.W tym 10 % za "klasę pojazdu"

Paweł-Yogi
Gość
Wysłany: 2006-11-03, 19:47   

Ja mam opłatę 174 zł za cały rok NW 59zł ale go nie wykupuję
zniżek mam 65% za beszkodowość 5% za kontynuacje i 5%za jednorazową wplatę wszystko to opłacam w PZU

-------------------------------------------------------
Trabant601s rocznik 85

Piotr S.
Gość
Wysłany: 2006-11-07, 22:03   

Od roku pracuję dla PZU jako agent, ojciec pracuje ok 10 lat i do tej pory jeszcze nie wiedzieliśmy że jest 65% za bezszkodowość...
Przestańcie porównywać składki bo to bez sensu. No chyba że trafi się 2 właścicieli w tym samym miejscu, o tym samym przebiegu ubezpieczenia, w tym samym wieku, z tym samym okresem prawa jazdy.....
Zresztą było już na forum dużo o tym pisane. Wystarczy poszukać.

Paweł-Yogi
Gość
Wysłany: 2006-11-08, 18:43   

Piotrze powinienem napisać 60% zniżki za bezszkodowość
5% za kontynuację i 10% za jednorazową wpłatę ale nigdy
nie płacę całości tylko na raty.Więc wychodzi 65% chyba że PZU liczy inaczej jeśli zle coś liczę to mnie popraw.Co do wcześnieszego posta rozpędziłem się z pisaniem i tak wyszło:)

Trabant601s rocznik 85

Piotr S.
Gość
Wysłany: 2006-11-11, 22:49   

Nie sumuje się zniżek tylko liczy iloczynowo. Tak liczy najprawdopodobniej każda firma bo inaczej w niektórych przypadkach wychodziłoby powyżej 100% zniżek

wartborgini
Gość
Wysłany: 2006-11-14, 17:13   

proównywanie składek ;)
tu chyba obowiązuje "wolna amerykanka"...
Ja mam 3 samochody ubezpieczone w jednej firmie i u jednego "agenta", kolega ma dwa ubezpieczone tak samo, w obu przypadkach identyczne pełne zniżki i co ??? ano to - wartburg 1,3 ubezpieczenia :
200 zł; 220 zł; 285 zł
honda crx 1,6 - 270 zł
jest jeszcze wartburg 353 ubezpieczony identycznie za 200 zł
(we wszystkich przypadkach płatne na cały rok, bez NW, zawsze jest asisstance - choć to pewno teraz norma)
i honda civic 1,5 z tej firmy z pełnymi zniżkami, z tym że ubezpieczona u innego agenta za... uwaga... 500 zł z groszami ZA PÓŁ ROKU !!!!

Arozo
Gość
Wysłany: 2006-11-18, 06:48   

Witam.
Mi za swojego Traba w Hdi roczna składka podstawowa za OC (2006 - 2007)wyniosła 708 zeta w tym mam za bezszkodową jazde 40% + kontynuacja 5% + opłata jednorazowa 10% razem do zapłaty wyniosło 363 zeta za cały rok.ale to nie można tak porównywać,bo stawka za OC w Warszawie jest inna w Szczecinie inna,a w Przemyślu jeszcze inna.Nawet różnica jest 100 zeta na 500 metrów :) (pięcet metrów odemnie stawka za OC jest droższa o 100 zeta).Co region to inna stawka.Przytocze jeszcze wypowiedź Piotra S.Przestańcie porównywać składki bo to bez sensu. No chyba że trafi się 2 właścicieli w tym samym miejscu, o tym samym przebiegu ubezpieczenia, w tym samym wieku, z tym samym okresem prawa jazdy......

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi