|
Skradziono mi dowód rejestracyjny autka |
| Autor |
Wiadomość |
Szulcz
Gość
|
Wysłany: 2004-04-25, 11:11
|
|
|
Skradziono mi dowód rejestracyjny autka. no i problem jest taki że papiery są jeszcze na starego właściela. co teraz?
czy mogę to jakoś załatwić bez kontaktowania się z nim? (chłopak jest z malborka i miał wyjechać po świetach za granicę na dłuuuuuuuugo).
no i co z ubezpieczeniem? bo przegląd to chyba się poszedł kochać już. hm?
moze ktoś jeszcze znajdzie całość zadzwoni i zwróci :/
kurafara |
|
|
|
 |
.::.MadaM.::.
Gość
|
Wysłany: 2004-04-25, 12:02
|
|
|
| Ciekawe naco komu dowud rejstracyjnby.......no jak niedawno kupiles fure to mozesz powiedziec ze nie zdazyles przerejstrowac fury i moze jakos lekko to zalatwisz......ale jak juz to troche temu bulo to mozesz jeszcze kare placic..... |
|
|
|
 |
Gregory Peck
Gość
|
Wysłany: 2004-04-25, 12:03
|
|
|
Szulcz.. najlepiej pójdź do wydziału komunikacji w twoim urzędzie dzielnicy i popytaj.. tam dokładnie Ci powiedzą co trzeba zrobić.
pozdrawiam
Gregory |
|
|
|
 |
Heniu Portier
Gość
|
Wysłany: 2004-04-25, 12:14
|
|
|
Szulcz....Masz cholernego "bula'......
Wiem o co be z tym, przerabialem juz to :(.
Bez dowodu nie zarejestrujesz samochodu,chocbys sie zes.....al...Skoro kolesia juz nie ma w PL [zadzwon-moze jest???Wtedy on musialby wyrobic wtornik,ale tylko pod warunkiem ze nie wyrejestrowal jeszcze autka] to zadzwon do wydzialu komunikacji w Malborku,czy tam gdzie byl zarejestrowany i popros o to,aby przyslali Tobie poswiadczenie,ze pojazd jest u nich zarejestrowany...kosztuje to okolo 16-20 zlotych... Narpiew Ty musisz wyslac do nich poczta kopie umowy kupna-sprzedazy, kopie dowodu osobliwego i kilkiu innych mniej istotnych papierkow...Ja mialem podobna sytuacje i tak mi powiedziano [w Poznaniu co prawda]Jak to nie wystarczy, przeloz papiery z rozbitego kombi :)))
Pozdrawiam!!
HP |
|
|
|
 |
Heniu Portier
Gość
|
Wysłany: 2004-04-25, 15:48
|
|
|
Brudy prosze prac na priva :/
[wartborgini i szulcz - takich rzeczy sie nie pisze, chyba ze chcecie zeby ktos z forum zlozyl doniesienie do prokuratory. Usuwam te wymiane zdan - GB] |
|
|
|
 |
Szulcz
Gość
|
Wysłany: 2004-04-25, 21:53
|
|
|
Heniu: no to jeszcze nie najgorsza wizja tego co mi piszesz. autko uziemione na jakis czas, ale przynajmniej nie muszę jechać do Malborka
Gregory: Jutro idę do nich. nie nawidzę urzędów. aż mnie skręca kurcze jak mam przekroczyc progi tego i innych przybytków, no ale nic to. sam się w to władowałem.
MadaM: dowód im po nic pewnie, ale przy oakzji wzięli sobie portfel z kartami kredytowymi i prawem jazdy :/ być może ktoś to jeszcze znajdzie gdzieś i się do mnie odezwie. zobaczymy. ale morał zasadniczo taki że nie warto zasypiać w autobusach nocnych )
GB: przepraszam. dałem się sprowokować. |
|
|
|
 |
GrzegorzB
Gość
|
Wysłany: 2004-04-26, 07:00
|
|
|