Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Tu nie tankuj
Autor Wiadomość
Paweł Bross
Gość
Wysłany: 2006-09-20, 12:02   

Stanowczo odradzam tankowania na stacji Jet ul.Bytkowska (katowice niedaleko Wieży TV w Siemianowicach śląskich)

Spore trudności z Trawieniem "paliwa" w rórżnych markach pojazdów.

Prorok601
Gość
Wysłany: 2006-09-20, 15:02   

a ja z wlasnego doswiadczenia odradzam stacje petrochemii na wylocie z lodzi na tomaszow ( kawalek za andrespolem ) i BP przy rondzie solidarność w lodzi,paliwo moze i mają dobre ale traaagiczna obsluge, po prostu masakra zwlaszcza jak sie podjedzie trabantem i czeka na tankowanie gazu....pompatyczne panienki i panienkowie:)..

Kuzyn
Gość
Wysłany: 2006-09-21, 11:47   

Jeszcze dopiszę bo się przypomniało Stacja OLMAR w Pyskowicach Tankowałem tam dwa albo trzy razy gaz i dystrybutor jest podkręcony bo do butli weszło mi ponad 5 litrów więcej. Pozatym płacenie kartą trwało tam 15 minut.

trabiq14
Gość
Wysłany: 2006-09-23, 09:24   

Lublin LPG - okolice dzielnicy Choiny - ul. Związkowa itp - do butli 20l weszlo mi 24l;
Dobre i tanie paliwo jest na stacjach Neste - takie samoobslugowe, m.in na al. Tysiaclecia.
Pozdrawiam
Trabiq

czoper
Gość
Wysłany: 2006-09-23, 15:15   

LPG na Shelu w Rudzie Śląskiej koło Plazy
nic dodac nic ujac tankowałem tez chyba tego samego dnia co Kuzyn i to samo moja matiziak sie do 80 zebrac nie mogł chciałem tam co nieco ich nastrachac ale chwilowo dzwi przed nosem zamkneli ze niby awaria jest mam matiza 4 generacji LPG (podobno najlepsza na rynku jezeli chodzi o moje auto) drogo by mnie to przyszło czyszczenie ale jak by juz miało sie tak stac to pewnie by była tam niezła awantura bo takie siajstwo (firmowa rafineria) se moze lac do kanału sciekowego a nie do aut
-dołaczam sie zeby tam nie tankowac !!!
pozdrawiam ;)

Kuzyn
Gość
Wysłany: 2006-09-23, 21:55   

A i chciałem dodać żeby takie sprawy reklamować w zarządzie dużych koncernów jak Shell, Orlen, BP itd.
Lub gdy mniejsze stacje to telefonować odrazu do Federacji Konsumenta, straży miejskiej (niech zrobią wkońcu coś pożytecznego, zgłoszenie muszą przyjąć), policji - to przecież oszustwo i zachodzi podejrzenie o przestępstwo paliwowe, jakie są ostatnio modne.
Czekam na pisemną odpowiedź na reklamację, podobno już wysłana.

czoper
Gość
Wysłany: 2006-09-24, 09:32   

a ja tez cos dopisze jeszcze:
polecam tankowanie na Słowackich stacjach LPG typu na wygodzie Borowa Wies koło Halemby
Czarny Las koło szkoły tzw "klasztor" to som chyba tylko 2 w Rudzie Śląskiej tankuje od przeszło roku ale nie miałem zadnych problemów jeszcze jak na mojom jazde a jezdze bardzo duzo to polecam te rafinerie !

Sebastian (reafus)
Gość
Wysłany: 2006-09-24, 22:09   

ja tesz polecam pszeczytanie innych postuf i pisanie na temat. posatym dopsze znac troche ortografji bo czlowieka czasami kref zalewa jak czyta takie rzeczy.

Piotr S.
Gość
Wysłany: 2006-09-27, 21:20   

Trasa Tarnów - Kielce w Stopnicy. Do butli w którą w całkiem pustą wlewam 31l. LPG weszło 35l. Gość cośtam gadał o zaworach, ciśnieniach... OD tamtej pory jak jadę w okolicy zawsze przez CB ostrzegam ludzi przed tankowaniem tam.

nemol
Gość
Wysłany: 2006-09-27, 21:59   

Gość miał rację,przy sprawnej instalacji gazowej, zbiornik napełni się tylko do 80% swojej objętości.Czyli u Ciebie zawór za póżno odbija.

Kuzyn
Gość
Wysłany: 2006-09-28, 09:07   

Zbiornik napełnia się tak jak sobie wyregulujesz pływak. W walcowej butli można sobie to lekko "regulować" przekręcając butlę.
Mi zawsze wchodzi104-105l a na stacji Olmar dwukrotnie weszło ponad 110.

Piotr S.
Gość
Wysłany: 2006-09-29, 19:15   

Pewnie - przez 4 lata do dnia dzisiejszego wchodziło zawsze max 31litrów - a tam nagle jakimś cudem weszło 35. Ja wiem doskonale, że na różnych stacjach różne mogą być wartości, ale nie aż tak duża różnica. Zresztą nie tylko u mnei weszło tam więcej gazu niż powinno.

papieju
Gość
Wysłany: 2006-10-02, 14:56   

a tam nagle jakimś cudem weszło 35
tak, przechodzlilismy... z tragarzami

Kuzyn
Gość
Wysłany: 2006-10-03, 09:55   

Dostałem pismo od Shella w odpowiedzi na reklamację. Jednym zdaniem to po przeprowadzonej kontroli gaz jest dobrej jakości.
A teraz najważniejsze:

"Nadmieniamy, iż nie dotarły do nas żadne inne sygnały od klientów o podobnych problemach zgłoszonych przez Pana"
To samo odpisali czoperowi
:/
Także stacje Shell i przekonanie o gwarancji najwyższej jakości jest tylko efektem reklam i żółto czerwonego koloru logo chyba....
Dla mnie porażka...

radzieckii
Gość
Wysłany: 2006-10-07, 01:35   

Mi na BP w Wawie na Conrada weszło do 45l butli prawie 43. Normalnie wchodzi 35-36l. Fakt, że zrobiłem przy tym ok 50 km więcej, czyli niby OK. Więc olałem temat, ale mój kumpel na w/w stacji po zatankowaniu 50 l do 45 powiedział, że już wystarczy i nie chce do pełna... A co do stacji przy Auchan na Górczewskiej, to ja nie miałem negatywnych doświadczeń. Spalanie takie samo jak po Orlenie, więc po co przepłacać ;-)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi