Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Tu nie tankuj
Autor Wiadomość
Kuzyn
Gość
Wysłany: 2006-09-15, 19:39   

Zatankowałem dziś LPG na Shelu w Rudzie Śląskiej koło Plazy. Auto od razu po wyjeździe wydawało się słabsze niż wcześniej. Odczucie to nie znikło po przejechaniu 200km. Niedosyt mocy i redukcje biegów...
Normanie tankuję na Orlenie na drodze mdz Zabrzem a Tarnowskimi Górami, na skrzyżowaniu mdz Rokitnicą a Pyskowicami.

Kuzyn
Gość
Wysłany: 2006-09-15, 19:41   

A i do Wartborginiego. Nie rób z tego tematu o wyższości benzyny nad LPG. Nie interesuje mnie twoje zdanie. Chciałbym aby w temacie dopisywać jedynie stacje na których zatankowało się lipne paliwo. O ile pamiętam to podobny temat był już kiedyś ale trochę czasu upłynęło i jakość paliwa na poszczegulnych stacjach też mogła ulec zmianie.

Kędzior
Gość
Wysłany: 2006-09-16, 07:18   

a to dziwne bo ludzie bardzo chwalą szelowski gaz. Co do stacji to nie lejcie w lublinie (jeśli już ktoś będzi na takim zadupiu) na stacji inpel czy impel. Straszny syf mają.

twe
Gość
Wysłany: 2006-09-16, 09:32   

7. Dorzucę swoje 3 groszę. Nie polecam tankowania benzyny przy Auchan na ul. Górczewskiej w Warszawie. Jeden raz tam zatankowałem. Spalił mi wtedy coś koło 15L/100 w trasie i co kilka kilometrów silnik tracił moc i gasł.
Z kolei gaz mieli tam bardzo dobry i w konkurencyjej cenie, ale gdy oszukali mnie na benzynie, to przestałem również tankować u nich gaz.

mitek
Gość
Wysłany: 2006-09-16, 12:20   

to i ja sobie pozwolę :-) Kraków stacja nieopodal skrzyżowania ulic Babińskiego i Kobierzyńskiej. Paliwo jechało gazoliną, bak mocy spalanie podskoczyło o jakieś 2 litry i wyraźnie było słychać spalanie stukowe mam wrażenie że w paliwie była woda. Do tego wszystkiego, tankował mi raz gościu z kiepem w gębie

Kędzior
Gość
Wysłany: 2006-09-16, 23:28   

hehe. Nie żałujcie sobie. będzie wiadomo na jakie stacje uważać.

Maciek
Gość
Wysłany: 2006-09-17, 08:37   

BP (Benzyna) na wale miedzeszyńskim, tuż za mostem Siekierkowskim (w stronę Centrum). Normalnie jak bym nalał wody, miałem wrażenie, że spalam rozcieńczony mixol.

Maciek
Gość
Wysłany: 2006-09-17, 08:39   

Zapomniałem dodać, że chodzi tu o Warszawę.

kuba_krakow
Gość
Wysłany: 2006-09-17, 18:16   

Kryspinów... Stacja na skrzyżowaniu DW780 i drogi prowadzącej do lotniska w balicach...

mitek
Gość
Wysłany: 2006-09-17, 23:13   

Pod kryspinowem podpisuje się czterema łapami straszna lipa!!! Miejscowi omijają stacje szerokim łukiem

xiędzu
Gość
Wysłany: 2006-09-18, 08:17   

łódź stacja taxaco na aleksandrowskiej
benzynke lałem tam jakieś dwa lata temu do dwusówa - okropieństwo, potem stację napiętnowali w prasie i miało się poprawić ale... tydzień temu kumpel wlał benzynę do vw-polo i ta sama reakcja co u mnie przed dwoma laty - kompletny brak mocy...

Ogon
Gość
Wysłany: 2006-09-18, 21:41   

Do tez sie dopisze, dwie stacje na wjezdzie do Poznania z Katowic, jedna przy trasie katowickiej tuz przed Poznaniem, druga na zjezdzie na Nowe Miasto, (zjazd ok 500 m od poprzedniej). Obie stacje to H2Orlen, jak sama nazwa wskazuje to paliwa lecje orzel. Ogolnie benzyna i gaz jest strasznej jakosci, zalecam omijanie tych stacji.

pozdro
Ogon

Qbs
Gość
Wysłany: 2006-09-19, 12:06   

A mnie rozczarował Jet na mickiewicza przy włókniarzy. moze to przypadek ale jak raz zalalem to sie ksztusil i dusil i mial jakos mniej mocy. jak zalalem gdzie indziej to problem zniknal. ALe to byl incydent bo czesto tam tankowalem i wczesniej takich przygod nie mialem.

szkielu
Gość
Wysłany: 2006-09-19, 14:49   

jak tankowałem na Jet w Kielce to palił 2-3 litry LPG wiecej. Moze cos sie zmieniło ale nie mam ochoty na eksperymenty

Sikor
Gość
Wysłany: 2006-09-19, 15:19   

Również odradzam stację Auchan przy Górczewskiej po trzech na cztery tankowania tam auto sie rozmyśliło z normalnej jazdy, poza tym w jednym z ostatnich "motorów" był opisywany przypadek kantowania na liczniku dystrybutora.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi