Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
potrzebna porada
Autor Wiadomość
piotr d
Gość
Wysłany: 2006-08-30, 18:00   

witam serdecznie potrzebuje rad w sprawie zarejestrowania trabanta 601 samochód kupiłem dwa miesiące temu i nie był wyrejestrowany czy według prawa mozna przerejestrować traba dwusuwa????????????????????????????? prosze o informacje na ten temat.

Qbs
Gość
Wysłany: 2006-08-30, 18:30   

Nie ma takiego prawa wg ktorego cos co jest zarejestrowane nie nadaje sie do przerejestrowania. Dlaczego wszyscy maja watpliwosci co do trabantow czy mozna je przerejestrowac? Przeciez to autko jak kazde inne. To by troche bylo niesprawiedliwe skoro motocykle dwusuwowe mozna przerejestrowywac to czem nie trabanty?

Otoż informuję Cie ze nie ma problemu z Trabantami jesli chodzi o zmaine wlasciciela!

Misio601
Gość
Wysłany: 2006-08-30, 18:48   

Za to niestety jest problem, jeśli chodzi o pierwszą rejestrację pojazdu z silnikiem dwusuwowym.

macq
Gość
Wysłany: 2006-08-30, 19:42   

ktory to raz juz jest walkowane ?????
jesli jest wyrejestrowany tez da sie zarejestowac 8)

Sebastian Kurantowicz (re
Gość
Wysłany: 2006-08-30, 21:37   

skoro kupiles 2 mies temu i nie prerejestrowales do tej pory to w urzedzie mozesz zaplacic kare, ile? tego juz nie powiem. Od daty kupna pojazdu do przerejestrowania masz ustawowy miesiac.

Paweł-Yogi
Gość
Wysłany: 2006-08-30, 23:10   

Jesli kupiłeś traba i opłaciłeś skarbówkę nie musisz od razu rejstrować ja swojego traba kupiłem opłaciłem tylko opłatę skarbową.A potem robiłem go 4 miesiące i dopiero po tym czasie Trabik został zarejstrowany i nie płaciłem kary człowieku gdzie ty masz taki przepis?Możesz czasem kupic samochód zepsuty i jak go masz zamiar zarejstrowac skoro przeglądu np nie masz dopiero możesz to zrobic po naprawieniu samochodu i zrobieniu przeglądu.

----------------------------------------------
Trabant601s rocznik 85

Kędzior
Gość
Wysłany: 2006-08-31, 07:00   

ooo, spójrzcie cały wypleciony motor, ma wyplecione koła, silnik i rurę wydechową. A to dla tego że w cartoon trabant pleciemy za darmo całe wieczory... SZUKAJ !!!!!!!!!!!!! zbiera mnie n bełta jak widzę ten temat, ludzie oszczędźcie moją klawiature ! Nie wiem po co zapytałeś bo i tak każdy powie ci co innego, po raz 20 w tym roku...

Qbs
Gość
Wysłany: 2006-08-31, 19:00   

leże ze smeichu Kędziorka :-p

Gość
Wysłany: 2006-08-31, 21:53   

Pawel: Prosze bardzo klik na samym dole w uwagach: W przypadku nabycia zarejestrowanego pojazdu właściciel obowiązany jest zarejestrować go na siebie w terminie nie później niż 30 dni.

Kedzior: Byl czas przywyknac, ew. czas juz umierac ;)

robak
Gość
Wysłany: 2006-09-01, 11:29   

proponuje na glownej cartoon stronie zrobic taki link rejestracja plastika i bedzie koniec tych samych pytan.

maxxx601
Gość
Wysłany: 2006-09-01, 21:01   

Jest jak z kamizelkami odblaskowymi: jest obowiazek przerejestrowania ale nie ma kar za nie przerejestrowanie
i koniec

Gość
Wysłany: 2006-09-01, 22:27   

Pawel: człowieku gdzie ty masz taki przepis? pytal o przepis to mu podalem. Wiele jest "martwych ustaw" pytal o prawo to dostal odpowiedz a, ze z egzekwowaniem jest inaczej to juz inna sprawa.

Qbs
Gość
Wysłany: 2006-09-01, 23:02   

no i bardzo dobrze bo dwa dni temu mi termin minal :-)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi