Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Prosba Majkl'a z Czech
Autor Wiadomość
Sebastian Kurantowicz (re
Gość
Wysłany: 2006-07-30, 17:16   

"Ogloszenie" znalazlo sie na gieldzie. Z tego co sie doczytalem to mial problemy z forum wiec przenioslem to tutaj. Mam nadzieje ze pomozecie:

Umíte tu někdo česky? Snažil jsem se dostat na fórum, ale nejde mi to. Asi špatně rozumím. Mám takovej problém. Chtěl bych si v Polsku koupit Trabant 1,1, ale aby mi ho naše úřady přihlásili, musí mít v techničáku zapsanou homologaci. Mají u vás T 1,1 tu homologaci zapsanou? Můžete mi prosím někdo napsat na e-mail? Tady bych odpověď už asi nenašel. A nebo ještě líp, pokud někdo aspoň trochu ovládáte češtinu, pošlete mi prosím přes SMS na sebe číslo a já zavolám. Předem moc děkuji. Majkl

e-mail majkl601@seznam.cz
Telefon: +420603381921

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2006-07-30, 18:51   

Podalem mu namiar na Bolka z Katowic, on ma chyba najwieksze doswiadczenia z exportem ;)

Wydaje mi sie ze "nasza" homologacja wiele Majklowi nie da w Ceskiej Republice...

Sebastian Kurantowicz (re
Gość
Wysłany: 2006-07-30, 19:02   

To oni tam musza miec jakas specjalna homologacje ? ;/

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2006-07-30, 20:11   

W Czechach i na Słowacji nie było homologacji na Trabanta 1,1 - stąd były prawie u nich nieznane.
I właśnie z tego powodu dalej u nich nie jest łatwo z rejestracją 1,1.

Homologacja jest polskim dokumentem, określającym że dany pojazd jest zgodny z normami obowiązującymi w PL.

Qbs
Gość
Wysłany: 2006-07-30, 21:33   

W sobote mialem klienta z czech po mojego traba, ale krecil nosem ze homologacji nie ma i takie tam i w koncu pojechal sobie bo sie cos nie moglismy dogadac i ciezko mi bylo mi wytlumaczyc ze nie mam zadnego papierka z homologacja :-/

Grzegorz B.(bolek)Katowic
Gość
Wysłany: 2006-07-30, 21:34   

no ale numer homologacji jest podany w karcie pojazdu,a Trabanty nie mają w Polsce takiego dokumentu...jesli bedzie miał jakis dokument w którym będzie polska homologacja na Trabanta to go w Czechach zarejestruje :) juz z nim gadałem jutro on idzie do urzędu u siebie,a ja u siebie zeby sprawe do końca załatwić

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi