Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Potrzebna pilna pomoc...
Autor Wiadomość
Wo0ky
Gość
Wysłany: 2006-07-29, 10:45   

witam...

mam pewien problem i postaram sie go tutaj przedstawic bo z tego co widze mam tutaj doczynienia z profesionalistami jesli o trabanty chodzi :) mianowicie mam 17 lat i szykuje sie powoli do robienia prawka...jednak po co mi ono bez samochodu...mialem na oku pare uzywanych maszyn ale wydatek 5 tys nie jest maly...wtedy przypomnialem sobie ze w moim starym garazu stoi niezuwany od paru lat trabant...pamietam ze moja kuzynka dala go nam na przechowanie gdyz ona wyjechala na stale do niemiec a w swim rodzinnym domu zostawic go nie mogla...tak wiec trabant trafil w nasze rece i stal sie praktycznie nasza wlasnoscia (bo wiadomo ze kuzynka juz go odebrac nie bedzie chciala...)poczatkowo jezdzil nim moj tata i nawet nezle sie sprawowa (trabant oczywiscie :) ) ale od ok 3 lat trabant soi nieuzywany gdyz moj tata ciezko zachorowal i juz jezdzic nie moze...

tak wiec wczoraj wzialem sie za remont...wyczyscilem go dokladnie od wewnatrz...zaplanowalem ciekawe dodatki urozmaicenia itp slowem full tuning zewnetrzny...:)

jednak po rozmowie z moim tata dowiedzialem sie ze nie bedzie latwo go spowrotem "zalegalizowac"...z tego co wiem matka mojej kuzynki oplacala go w jakis sposob jednak nie znam szczegolow...trabant ma rejestracje radomskie a ja mieszkam w okolicach wawy...wiec to tez jest swego rodzaju problem...

tak wiec podsumowywujac licze na Wasza pomoc...bo sam nie wiem co mam teraz robic...z jednej strony bardzo chcialbym go odnowic, fajnie stuningowac i szpanowac po ulicach (:)) ale nie chce jednoczesnie marnowac cennego czasu gdyby okazalo sie ze nie mozna wyjechac juz nim na ulice...:(

acha bym zapomnial...chodzi o model 601

pozdrawiam i czekam na pomoc

macq
Gość
Wysłany: 2006-07-29, 11:31   

Ja bym na twoim miejscu zgadal sie z kuzynka, zeby spisala umowe z twoim tata. Wpisalaby wszystko i wyslala poczta do was. Twoj tata by dopisal brakujace rzeczy (swoj pesel, nr dowodu, podpis...). Po prostu ona w niemczech wypelnia swoje, podpisuje sie, wysyla wam, wy wypelniacie, bierzecie dowod, robicie przeglad (jesli nie ma), kupujecie oc i idziecie do wydzialu komunikacji przerejestrowac. Tak by bylo najrozsadniej. Tylko jak bedziecie cos takiego robic to wpiszcie date z kilkudniowym wyprzedzeniem, zeby doszlo poczta mniejwiecej w tym samym dniu, co jest data sprzedazy. Dlaczego? Bo jesli auto nie ma oc, to jest obowiazek wykupienia go w tym samym dniu, kiedy sie go kupilo.

Wo0ky
Gość
Wysłany: 2006-07-29, 12:50   

hmmm czyli chodzi o zwykle przejerestrowanie auta...jednak problem polega na tym ze o ile dobrze sie orienduje nie da sie juz zarejetrowac dwusuwow...jednak z drugiej strony dziwie sie ze niektorzyu kolekcjonerzy wykupuja tego typu stare samochody i normalnie nimi jezdza...sam juz nie wiem jak to jest z ta ich rejestracja...

Piotr S.
Gość
Wysłany: 2006-07-29, 13:44   

Ty nie rejestrujesz tylko przerejestrowujesz. Auto jest zarejestrowane. Więc umowa, OC, przegląd i przerejestrowanie.

Paweł Bross
Gość
Wysłany: 2006-07-29, 14:56   

WoOky

Czyli bez większych "problemów" :)
pozDDRawiam

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi