Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Mar-gut i ceny OPINIE
Autor Wiadomość
magik
Gość
Wysłany: 2006-05-29, 07:46   

Wydaje mi się że koleś od dłuższego czasu przegina. Wystawia jak aukcje jak wściekły i zero sprzedaży. Ciekawe czy zerknął w zakładkę rachunki:-). Od samego kup teraz jest chyba z 10 procent opłat. Z tego co przez dłuższy czas obserwuję to strasznie zachłanny na kasę.Faktycznie miał kilka fajnych rzeczy i to po kilka sztuk. Np wystawił wał za 400 i poszedł, ale następny wystawił już za 600 (oszołom) tak samo było z lampką przenośną,zamkami, wiatraczkiem i z wieloma innymi rzeczami. Jak zaczynał to rzeczywiście był bum ale jak się pokapowali że ma tego więcej to już nie było tak kolorowo. Facet myśli że jak dostanie dobrą cenę to już wszystko mu za tyle pójdzie albo i więcej. Niektórzy to myślą że majątek zrobią na allegro(chociaż i tacy pewnie są ). Albo klosze po kilkadziesiąt złotych dobre :-) Podejrzewam że w Zwickau są po parę Euro. Podobno gościu prowadzi sklep w Łodzi.Jak to u niego wygląda? Chłopaki jakie są wasze opinie ? Może dołączymy go do wątku "sklep na oleandrów"

g4jo5
Gość
Wysłany: 2006-05-29, 09:40   

Obserwowalem te jego aukcje juz od jakiegos czasu i musze powiedziec ze to wesoly czlowiek musi byc... i sklerotyk.. bo zapomina ze tu kupujacy jeszcze za przesylke musi zaplacic..ja tam wole ruszyc dupe na szrot albo do sklepu na miejscu i kupic za moze i taka sama cene ale transport mam "za darmo" ;)A przynajmniej jak kupie to od razu mam w reku.

peace

Qbs
Gość
Wysłany: 2006-05-29, 10:52   

Cóż hehe. Pan Marek Gutbier jest mega zachłanny na kase i u niego w sklepie kupuje się tylko w ostateczności, bo ma ceny z kosmosu właśnie. Lewy duzo moze o nim opowiadac. Ja kiedys wstawilem u niego w komis kilka rzeczy nowych i calkiem przyjemnych, jak to nie schodzilo to powiedzialem ze zabieram, a on wtedy ze odkupi ode mnie, ale jak zaspiewal ceny to wyszedlem. I sprzedalem w rezultacie duzo rzeczy przez internet i sie oplacilo zdecydowanie. Magik Ty zreszta cos ode mnie kupiles :-)Ale pana Mar-guta omijajcie lepiej, a jak przestana u niego kupowac ludzie to moze zmieknie mu pałka.

arek_353
Gość
Wysłany: 2006-05-29, 10:57   

koledzy ceny są przez niego ustalane i do was należy wybór kupować czy nie :)

widze , że gościu nie narzeka na sprzedaż bo 20 szt. tygodniowo to jest chyba ok jeśli chodzi o częsci do traba :)(poprzez allegro)

aukcje kup teraz mają to do siebie że nie rzucają sie w oczy i wam sie wydaje , że gosciu nie sprzedaje

wiem to z autopsji bo sam kiedys "troszke" działałem na allegro a podnoszenie cen to jest normalka
wy nie kupicie ale znajdzie się inny co kupi :)

jest mały odsetek ludzi którzy utrzymują się tylko z allegro
dla reszty to sposób na dorobienie

pozdrawiam

magik
Gość
Wysłany: 2006-05-29, 12:31   

Ja mimo wszytko trafiłem okazję u Pana Gutbiera - nowe zwrotnice p+l za 45 zł ale to było na początku jego działalności :-)

Kędzior
Gość
Wysłany: 2006-05-29, 14:17   

Ja dzwoniłem do niego właśnie w sprawie tego wału za 600 zł. Powiedziałęm że to troche daremna cena, więc zaczoł mnie uświadamiać że to prawie za darmo i żeby brać. W rezultacie kupiłem wszystko co do silnika potrzebne (oprócz kartera i koła zamachowego) za 380 zł :) Ja wystawiłem atrape na allegro starą, cena wywoławcza 50 zł i nikt nie chce dać, chociaż to niezła cena :/. Jak pójdzie za tyle to nawet na tym nie zarobie. Piszecie że są tacy którzy chcą zarobić na allegro, ale zadajcie sobie pytanie ilu jest ludzi którzy myślą że każdy kto sprzedaje na allegro to jakiś jeleń od którego wszystko można kupić za 5 zł. Każdy by chciał wszystko za darmo. A co do wału to i tak koleś nie pobił motireksu bo tam koleś powiedział mi (po dłuższej chwili namysłu) 800 zł :D

Eagle
Gość
Wysłany: 2006-05-29, 17:06   

ja tam kupiłem u niego amorki dp 1,1 na tył dużo taniej niż w sklepoie i do tego z gwarancją (w sklepie bez)i jestem zadowolony :)

macq
Gość
Wysłany: 2006-05-29, 19:54   

Ludzie......
Kazdy moze sobie wystawic na allegro co chce (no prawie) i za jaka cene chce! Moge wystawic trabanta za 10 000zl albo maybacha za 100zl i nikt mi nie zabroni. Wiec nie wiem po co ten temat Jesliby cos oszukiwal to ok, ale jak chce to niech sprzedaje nawet sto razy drozej niz to jest warte... nie chcesz, nie licytuj, proste nie? :)

g4jo5
Gość
Wysłany: 2006-05-29, 20:51   

Temat zostal zapewne stworzony po to, zeby skonfrontowac swoje wiadomosci i doswiadczenia na temat tegoz sprzedawcy z allegro.. kazdy ma prawo tu cos napisac, ale jak nie chcesz, to nie pisz, proste nie? :)

Lewy81
Gość
Wysłany: 2006-05-30, 10:27   

Hmm Ja sie nie bede wypowiadal bo mi czasami szkoda slow....Ale czesto w sklepie dla nas..czytaja garaz duzy odbiorca jest drozej po rabacie niz dla normalnego Kowalskiego z ulicy.... Np.. szukalem oryginalnego tlumika na tyl... wchodze pytam jest...no jest jak DLA MNIE 80zl z rabacikiem juz.... mysle nie mam dzis kasy przyjde jutro... Przychodze jutro stoi jakis mlokos przy kasie i kupuje ten tlumik..ostatni...slucham ceny a Onplaci za niego 50zl bez rabatu........

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2006-05-31, 07:43   

Chlapaki wegierskie z "eska" byly w sklepie po 20zl, na allegro juz po 40...

Gosc ma do tego prawo - taki kapitalizm.

Kosma
Gość
Wysłany: 2006-06-03, 21:39   

A może on tak na życie zarabia ? :)

qbak
Gość
Wysłany: 2006-06-26, 14:58   

A ja się skusiłem na świece DENSO po 9,50 ;-) Zobaczymy, co z tego wyjdzie. Wygrzane Iskry F75 przydadzą się do wueski ;-)

macq
Gość
Wysłany: 2006-06-26, 15:26   

Ja kupilem oryginalne koncowki drazkow po 22zl sztuka. W sklepie podroby po 20zeta. Pieniadze wplacilem, zaraz czesci dostalem, wiec nie mam co narzekac, i cena tez dobra

magik
Gość
Wysłany: 2006-06-27, 08:05   

W Warszawie kompletne drążki z końcówkami po 35 zł sztuka. I to oryginały

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi