Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Podziekowanie i kasacja
Autor Wiadomość
Bogdan 611
Gość
Wysłany: 2011-04-14, 20:57   

Qbs coś ci się pomyliło,chyba chciałeś bardziej napisać na MAKULATURĘ.D
Prawda jest taka że z Trabantem jest zawsze tak że zawsze kasa w to idzie bo to nie jest auto tylko to jest hobby,sam żałuję że sprzedałem swojego na zmarnowanie bo słuchałem innych Pseuotrabanciarzy że nie warto bo grat że to było źle że lepiej sprzedać lub pociąć bo się nie opłaca.P

Enzo
Gość
Wysłany: 2011-04-14, 21:24   

dziekuje bardzo za wsparcie za odzew zalezy mi na trabim jesli tylko ktos bylby w stanie mi pomoc przyjme kazda pomoc w zlozeniu zawieszenia w spawaniu. tak jak juz rozmawialm z jednym z was mam kanal mam spawarke mam wszystkie czesci gdyby tylko ktos byl w stanie mnie nakierowac spotkac sie i to zrobic ze mna bylbym szalenie wdzieczny.

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2011-04-14, 21:29   

to co teraz piszesz już inaczej brzmi :)

Kasieq
Gość
Wysłany: 2011-04-14, 21:51   

Wlasnie pod zadnym pozorem nie zlomuj! Cos o tym wiem...Ciezko potem dojsc do siebie zwlaszcza komus kto pracowal w hucie i widzial te wszystkie podlki, malacze i traby w kontenerach...

Barył
Gość
Wysłany: 2011-04-14, 23:05   

Kolega Enzo zaczyna już inaczej gadać, bardzo dobrze :)
Kolego weź się w garść, czasem są dobre, a czasem złe chwile, ale jak zrobisz swojego trampka i nie ważne czy to będzie trwało rok czy więcej, będziesz dumny i zadowolony.
Oddanie na złom to najgorsze co możesz mu zrobić :(
Piszesz że masz kanał, wszystkie potrzebne części, spawarkę i zakładam że też inne narzędzia. A więc trzeba się nauczyć spawać(byle tylko pierwsze kroki nie były na trampku...bo będziesz miał jeszcze więcej dziur:) ), to nie jest takie trudne jak się wydaje i wszystko pomału da się zrobić.
Byle tylko nie na złom!!!!!

XXL24H
Gość
Wysłany: 2011-04-14, 23:41   

A najlepiej popytaj znajomych o migomat, ciut drożej w eksploatacji ale do napraw blacharskich znacznie lepszy i do tego w ciągu miesiąca nauczysz się spawać na przyzwoitym poziomie amatorki i uchronisz się od dziurawienia trabika.

ex trab owner
Gość
Wysłany: 2011-04-16, 08:24   

Drogi Łukaszu
Nie ukrywam że dziwi mnie twoje wypowiedź dotycząca mojej uczciwości przy sprzedawaniu Trabiego ...o ile dobrze pamiętam dość szczegółowo wymieniałem ci co przy aucie jest do zrobienia i na co zwrócić uwagę przy eksploatacji. Nie ukrywałem że przed zrobieniem zbieżności trzeba zrobić z przednim zawieszeniem gdyż od początku nic przy nim nie ruszałem, o korozji od spodu auta też ci wspominałem i mówiłem co było spawane i kiedy a także co trzeba będzie spawać ...polecałem ci świetnego fachowca w tym temacie którego wszyscy w Krakowie znają i cenią ...kranik na pewno był szczelny w chwili sprzedaży, a zapominanie o nim zdarza się każdemu początkującemu trabanciarzowi i niejednemu doświadczonemu od czasu do czasu - jak go nie zakręcisz to będzie ciekło ...gaźnik był zupełnie w porządku - 2 lata temu nowy założyłem ...na zakup auta przyszedłeś ze znajomym mechanikiem który auto oglądał i nim jeździł ...z tego co pamiętam deklarował że ci pomoże przy remoncie - tym czystsze miałem sumienie mając tą świadomość. Mówiłem Ci także że możesz do mnie dzwonić w razie kłopotów i na pewno coś doradzę albo pomogę w miarę swoich możliwości ...zadzwoniłeś po miesiącu że posiałeś gdzieś umowę kupna/sprzedaży a termin formalności się kończy - wystawiłem Ci nową od ręki. Jedyną wiadomością jaką później od Ciebie dostałem był sms podobnej treści co twój niniejszy post ...tak na przyszłość - jeżeli masz coś do kogoś to mu to wyłóż w cztery oczy ...tak mnie Ojciec uczył.
...miałem to auto ponad cztery lata ...owszem często dawał do wiwatu, ale jakoś się tym nigdy nie zrażałem - połowę przejażdżek które nim zrobiłem było w celu albo zakupu nowych części do niego albo dotarcia na miejsce remontów - gdybyś drogi Łukaszu widział to auto te 4 lata temu to byś miał prawdziwe powody do płakania ...zresztą mam zdjęcia - wpadnij, obejrzysz. Dość powiedzieć że 3 miesiące po zakupie urwała się korba silnika i wybiła dziurę w karterze - koszt "nowego" używanego silnika z fachową przekładką - 600 zł - Grzegorz może będzie pamiętał ...bo transakcja była przeprowadzona na jego imieninach :)

...dużo bym o tym pisał co przeżyłem z tym autkiem ...a włożonych w niego pieniędzy wolę nie próbować podliczać ...kiedy trzeba było coś robić to robiłem ...a zrobiłem nie mało i wiele się przy tym nauczyłem - auto sprzedałem dla tego że nie udało mi się załatwić zgody na postawienie garażu ...a że auto było aktualnie mim drugim i od 6 miesięcy kwitło pod chmurką to żal mi go było i wolałem żeby znalazł nowego właściciela który będzie miał dla niego więcej czasu i sposobności do zadbania ...w każdym razie sprzedając Ci go drogi Łukaszu interesu życia nie zrobiłem ...a Ty złomując go zrobiłbyś po prostu głupotę, jeśli chcesz się go pozbyć to znajdź mu nowego właściciela tak jak radzą Ci koledzy na tym forum - nie raz zaczepiał mnie ludzie kiedy stałem na światłach czy bym go nie sprzedał - nie powinieneś mieć z tym większego problemu - zwłaszcza na wiosnę ...a najlepiej weź się w garść, skorzystaj ze Skurskiego którego dostałeś w pakiecie startowym i spróbuj zawalczyć - Trabant to nie taka straszna filozofia ...to szkoła przetrwania :)

DDR

Darek

magik
Gość
Wysłany: 2011-04-17, 20:42   

tak to z trabami jest, nie należy się łudzić że jeśli kupuje się auto w "dobrym" stanie to będzie jeździć i jeździć. Trabant to auto które zużywa się dość szybko i wymaga dużo własnej pracy żeby jeździło bezawaryjnie. W żadnym stopniu nie można go porównywać do żadnych innych marek tym bardziej współczesnych. Do trabanta trzeba mieć odpowiednią wiedzę i za wczasu wszystkiego doglądać. Jeśli chodzi o np kranik to ma prawo się psuć a w zasadzie zuaywać nawet raz w roku. Po prostu trzeba wiedzieć co i jak długo wytrzymuje. Czynności serwisowe są niekiedy małym remontem co przy innych współczesnych autach mogże się wydawać dużym remontem. Taki jest trabant trzeba chodzić koło niego dbać i chuchać. Co miesiąc czy co dwa przy codziennej jeździe trzeba przesmarowac zwrotnice, maglownice. Są to czynności zupełnie normalne. W każdym razie trabant to auto dla lubiącego dłubac. Jak się nic nie robi to się pojeździ ze dwa lata a później się za głowe łapie że wszystko do roboty.

Enzo
Gość
Wysłany: 2011-04-27, 12:39   

ponowie swoj apel i jeszcze raz poprosze o pomoc w pospawaniu podwozia

Bross'u
Gość
Wysłany: 2011-04-27, 19:30   

Zagadaj do Józka i Grzegorza z Krk pewno coś poradzą.

Komoon
Gość
Wysłany: 2011-04-27, 21:39   

Prosiłem, żebyś napisał, bo nie mogę Cie dodać do kontaktów, to nie napisałeś...

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2011-04-28, 07:59   

Gdzie i o której podjechać z lawetą? Kawa czarna czy biała? ;)))

Enzo
Gość
Wysłany: 2011-04-28, 16:20   

a ile by to kosztowalo ?? jestem w stanie obiad zycia postawic :P

maxxx601
Gość
Wysłany: 2011-04-28, 18:00   

Masz dwie ręce (?) kanał i spawarkę - w czym problem?

Koomon poproszę o fotki tych jaskółek, jakieś info...

Magik jak to jest są trwałe czy nie? Bo przyznałeś że nie a zawsze piszesz że pompy hamulcowe mają bardzo trwałe a ja w każdym trabie miałem z tym problemy hihi

zaściankowy
Gość
Wysłany: 2011-05-01, 13:37   

Ok to ja się podłączę pod temat.

Może w Lublinie jest ktoś ze spawarką i miejscem, bo u mnie przydałoby się wykonać drobną robótką przy podwoziu. Wspawać kawałek blachy w podłogę i lewy próg. Próg posiadam, nawet.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi