|
Pierścień? dystans? za kołem zamachowym, kto ma? |
| Autor |
Wiadomość |
4p.m
Gość
|
Wysłany: 2011-04-17, 13:38
|
|
|
Witam. Mam problem otóż ostatnio pękł mi blok silnika w trbanacie 601. zabrałem sie za wymiane jednak napotkałem problem. Mianowicie pierścień mocowany do bloku 3 śrubami tuz za kołem zamachowym jest w kawałkach. Chciałbym dokończyć montaż silnika jednak bez pierścienia nie moge. Ma ktos z was taki na zbyciu zeby mi odsprzedać? zrobiłem rysynek techniczny i jak sie nic nie znajdzie to chyba wytoczę go. Jednak jakby ktoś miał to byłbym wdzięczny. Fotka poniżej przedstawia pierścień któey mam i takiego szukam. Z góry dzięki wielkie za pomoc. Damian
100_0347.JPG
100_0348.JPG
100_0349.JPG
100_0350.JPG |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2011-04-17, 16:48
|
|
|
| tak sam z siebie pękł ? |
|
|
|
 |
4p.m
Gość
|
Wysłany: 2011-04-17, 18:15
|
|
|
| Przy rozbieraniu silnika zauważyłem ze jest w kawałkach. Dla mnie tez dziwne. |
|
|
|
 |
maciek (macq)
Gość
|
Wysłany: 2011-04-17, 19:11
|
|
|
| Pęka jak ktoś go za bardzo dopieprzy, albo koło się poluzuje i wali po pierscieniu. Znalazłbym ten pierścień, ale stary typ- pod simmering (musiałbyś mieć starego typu koło). Jeżeli nie, to na motirex.pl był komplet za paredziesiąt złotych. Pamiętaj, że jakbyś się zdecydował na toczenie tej obsady, to rób to z podobnego materiału żeby zaraz go uszczelnienia na kole nie poniszczyły. |
|
|
|
 |
maciek (macq)
Gość
|
Wysłany: 2011-04-17, 19:12
|
|
|
| a nie, nie przyjrzałem się dokładnie, ty masz stary typ jednak. Także mam gdzieś w garażu ten pierścień, poszukam. Dokupisz simmering i będzie hulać. |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2011-04-17, 20:20
|
|
|
| pytam dlatego bo wiem że amatorzy nie wiedzą nawet o jego istnieniu. I wydaje im się że jak odkręcą śruby w bloku to już się silnik rozpoławia, czy nie było tak że podważałeś połówki nie zdejmując koła zamachowego ? bo to właśnie jest najczęstszy efekt takich prac |
|
|
|
 |
4p.m
Gość
|
Wysłany: 2011-04-17, 20:36
|
|
|
| Nie niepodważałem. Zdjąłem koło i zobaczyłem ze jeden kawałek odleciał a drugi był pękniety i przy wyciąganiu odleciał. maciek (macq) jakbyś mi mógł go znaleźć i odsprzedać to byłbym wdzięczny. Ciepło sie robi wiec fajnieby było wyjechać trampkiem na ulice;) |
|
|
|
 |
maciek (macq)
Gość
|
Wysłany: 2011-04-18, 17:37
|
|
|
| Znalazłem, wysłałem Ci na pw wiadomość. |
|
|
|
 |
Pietrek "ELV15&a
Gość
|
Wysłany: 2011-04-18, 19:14
|
|
|
Masz rację magik, amatorzy nie wiedzą o jego istnieniu. :)
Czyli przy rozkręcaniu bloku koniecznie najpierw odkręcić koło zamachowe? A ten pierścień "trzyma" wał na bloku? |
|
|
|
 |
|
|