Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Pierścień? dystans? za kołem zamachowym, kto ma?
Autor Wiadomość
4p.m
Gość
Wysłany: 2011-04-17, 13:38   

Witam. Mam problem otóż ostatnio pękł mi blok silnika w trbanacie 601. zabrałem sie za wymiane jednak napotkałem problem. Mianowicie pierścień mocowany do bloku 3 śrubami tuz za kołem zamachowym jest w kawałkach. Chciałbym dokończyć montaż silnika jednak bez pierścienia nie moge. Ma ktos z was taki na zbyciu zeby mi odsprzedać? zrobiłem rysynek techniczny i jak sie nic nie znajdzie to chyba wytoczę go. Jednak jakby ktoś miał to byłbym wdzięczny. Fotka poniżej przedstawia pierścień któey mam i takiego szukam. Z góry dzięki wielkie za pomoc. Damian

100_0347.JPG

100_0348.JPG

100_0349.JPG

100_0350.JPG

magik
Gość
Wysłany: 2011-04-17, 16:48   

tak sam z siebie pękł ?

4p.m
Gość
Wysłany: 2011-04-17, 18:15   

Przy rozbieraniu silnika zauważyłem ze jest w kawałkach. Dla mnie tez dziwne.

maciek (macq)
Gość
Wysłany: 2011-04-17, 19:11   

Pęka jak ktoś go za bardzo dopieprzy, albo koło się poluzuje i wali po pierscieniu. Znalazłbym ten pierścień, ale stary typ- pod simmering (musiałbyś mieć starego typu koło). Jeżeli nie, to na motirex.pl był komplet za paredziesiąt złotych. Pamiętaj, że jakbyś się zdecydował na toczenie tej obsady, to rób to z podobnego materiału żeby zaraz go uszczelnienia na kole nie poniszczyły.

maciek (macq)
Gość
Wysłany: 2011-04-17, 19:12   

a nie, nie przyjrzałem się dokładnie, ty masz stary typ jednak. Także mam gdzieś w garażu ten pierścień, poszukam. Dokupisz simmering i będzie hulać.

magik
Gość
Wysłany: 2011-04-17, 20:20   

pytam dlatego bo wiem że amatorzy nie wiedzą nawet o jego istnieniu. I wydaje im się że jak odkręcą śruby w bloku to już się silnik rozpoławia, czy nie było tak że podważałeś połówki nie zdejmując koła zamachowego ? bo to właśnie jest najczęstszy efekt takich prac

4p.m
Gość
Wysłany: 2011-04-17, 20:36   

Nie niepodważałem. Zdjąłem koło i zobaczyłem ze jeden kawałek odleciał a drugi był pękniety i przy wyciąganiu odleciał. maciek (macq) jakbyś mi mógł go znaleźć i odsprzedać to byłbym wdzięczny. Ciepło sie robi wiec fajnieby było wyjechać trampkiem na ulice;)

maciek (macq)
Gość
Wysłany: 2011-04-18, 17:37   

Znalazłem, wysłałem Ci na pw wiadomość.

Pietrek "ELV15&a
Gość
Wysłany: 2011-04-18, 19:14   

Masz rację magik, amatorzy nie wiedzą o jego istnieniu. :)
Czyli przy rozkręcaniu bloku koniecznie najpierw odkręcić koło zamachowe? A ten pierścień "trzyma" wał na bloku?

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi