Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[(S)] RS 800 Poszukiwane dane.
Autor Wiadomość
TrabiVR6
Gość
Wysłany: 2011-03-29, 22:39   

Dorzuce zdjecia V gear boxa ;]

magik
Gość
Wysłany: 2011-03-30, 07:40   

wybieram się na dniach do inż. Smolicza. Może ten cos będzie wiedział więcej. To już starszy pan, no i z ogromną wiedzą

Narwaniec
Gość
Wysłany: 2011-03-31, 08:20   

nadal mieszka na woli?
kiedyś pare ładnych lat temu (chyba jeszcze w latach 90-tych) gościłem u niego.pokazał mi różnego typu publikacje dotyczące trzeciego kanału oraz zasilania podwójnymi gaźnikami.miał naprawde duuuużo w głowie , a ogrom wiedzy mnie po prostu wbijał w krzesło.być może On będzie mógł sporo przekazać w takich sprawach.a chyba trzeba by było już się spieszyc...

J.J.
Gość
Wysłany: 2011-03-31, 13:57   

zbierać na dyktafon i potem na papier ;)

Kumpelek
Gość
Wysłany: 2011-03-31, 15:45   

i na grubą kasę dla kogoś kto by się pofatygował to wszystko ogarnąć. :/ :(

Pietrek "ELV15&a
Gość
Wysłany: 2011-03-31, 19:00   

Ja w ClassicAuto właśnie czytałem, że w Czechach obecnie w Volnym Pucharze silniki dwusuwowe w Trabantach są kręcone do 100KM! Nie wiem jak to robią, ale myślę, że Komar bez awarii potrafi więcej kilometrów przejechać niż te Trampki.
Fajnie, że powstał temat o tych unikatach, bo w internecie nie ma za dużo informacji o tym.

kuzyn353
Gość
Wysłany: 2011-03-31, 22:52   

601 i 100KM. Która część silnika została oryginalna? :) Bo chyba nawet kartery tego nie wytrzymają.

qba_601
Gość
Wysłany: 2011-04-02, 06:34   

co do skrzyni i prędkości maksymalnej krąży wiele mitów,

idąc za homologacją FIA z różnych lat tzn począwszy od roku 65 do 85 podawane są dane które twierdza w skrócie ze dopuszczalna była skrzynia biegów z pięcioma przełożeniami do jazdy do przodu,

i tu was troszkę rozczaruję troszkę i zaniepokoje :) mianowicie słynny bieg piaty miał przełożenie identyczne z czwartym ze zwykłej skrzyni biegów :),
był mianowicie jeden mały "myk" dopuszczalne były rózne przełożenia główne na tzw dyferencjale/dyfrze , zależnie od dyfra mógł ganiać w okolicy 200 a ógł tez miec problem z innym dyfrem dobic do 140

reasumując możliwe jest że katalogowa wielkość przytoczona na zdjęciach magika jest wielkością prędkości dla standardowego dyferencjału

podejrzewam ze picia i jego 353 na długim dyfrze mogło by się "obić" o 200 :)

klakson
Gość
Wysłany: 2011-04-03, 00:16   

taaaaak, bo z tamtych czasów pamiętam na przykładzie chyba pany fiata, czy to ma 4 biegi !plus 5! czy ma 4 podzielone na 5. W dzisiejszych mobilach to już ciężko o logike...

qba_601
Gość
Wysłany: 2011-04-15, 21:50   

wielkie dzięki za zainteresowanie

na chwile obecna udało mi się stworzyć jakieś względnie wyglądające poczucie ze się uda coś wymodzić, hehe może za rok :)

plan jest zacny chociaż nie będzie to silnik na podstawie RS800, może następny taki będzie :P

mam troszkę dziwnych różnych danych, niestety jest to bardzo chaotyczne i niespójne, postaram się dla potomności "jakoś" usystematyzować choć część, ale z braku wolnego czasu szybko to na pewno nie nastąpi

jeśli ktoś jeszcze ma coś, cokolwiek w jakimkolwiek języku niech wrzuca tu bądź na prv, będę wdzięczny

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi