|
[601] ekonomizer |
| Autor |
Wiadomość |
Kuba C.
Gość
|
Wysłany: 2011-02-21, 19:49
|
|
|
| Mam pytanie jestem posiadaczem zielonej żaby :) rocznik 84 kupiłem ekonomizer bo fabrycznie nie ma i czy da się go zamontować do mojej maszyny i jak tak to jak mam to zrobić krok po kroku i co gdzie podłączyć?? |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2011-02-21, 19:57
|
|
|
| słuchaj wszystko się da ale lepiej będzie jak będzie pod to oryginalna wiązka. Prościej będzie wymienić przednią prawą wiązkę i wtedy podłączyć ten sprzęt bez żadnego kłopotu i myślenia który kabel do czego |
|
|
|
 |
Kuba C.
Gość
|
Wysłany: 2011-02-21, 21:27
|
|
|
| Rozumiem. A teraz następne pytanko skoro tak gdzie mogę kupić oryginalną wiązkę tych przewodów?? |
|
|
|
 |
Kuba C.
Gość
|
Wysłany: 2011-02-21, 21:31
|
|
|
| Może masz jakieś namiary na kogoś kto chce coś takiego pchnąć za rozsądną cenę albo gdzie tego szukać??? |
|
|
|
 |
XXL24H
Gość
|
Wysłany: 2011-02-21, 21:53
|
|
|
| A turbinkę do ekonomizera masz? |
|
|
|
 |
maciek (macq)
Gość
|
Wysłany: 2011-02-21, 22:28
|
|
|
| E tam, już nie przesadzajcie z tymi wiązkami, tam jest sześć kabli z tego co pamiętam, wszystko pięknie opisane na forum, stworzenie nowego okablowania to zajmie może z godzinę. |
|
|
|
 |
Barył
Gość
|
Wysłany: 2011-02-22, 12:26
|
|
|
Poszukaj na szrotach, wyszarpanie wiązki z trampka to 5 minut, a będziesz miał oryginał.
A tak jak pytał XXL24H masz przepływomierz???
To jest najważniejszy element, nie licząc wskaźnika. |
|
|
|
 |
Kuba C.
Gość
|
Wysłany: 2011-02-22, 13:08
|
|
|
| Aha super bo nie mam, czyli w zasadzie brakuje mi najważniejszego na to wychodzi że nie mam nic :) a za tym przepływomierzem patrzyłem ale nic nie znalazłem. no cóż widzę że najlepiej będzie w tym momencie odłożyć to na półkę w piwnicy i poszukać reszty żeby skompletować całość i wtedy wrócić do tematu chyba że ktoś ma lepszy pomysł. |
|
|
|
 |
XXL24H
Gość
|
Wysłany: 2011-02-22, 14:23
|
|
|
| O ile sam wskaźnik da się od czegoś podpiąć (temat był chyba na forum elektrody nie wspominając CT) to z przepływką jest gorzej bo to jest najczęściej psujący się element całego systemu. Najlepiej poczekaj na lepsze czasy i zostaw co masz na półce a za "turbinka" też pacz po szrotach razem z wiązką :D |
|
|
|
 |
Kuba C.
Gość
|
Wysłany: 2011-02-22, 15:49
|
|
|
| Dzięki za wszystkie porady wnioski i wskazówki. pozrawiam |
|
|
|
 |
Galant - YuLaS
Gość
|
Wysłany: 2011-02-23, 09:01
|
|
|
Podsumowując:
schemat na stronie klubu jest tu:
link
MWG - to przepływomierz , powinien być na prawym nadkolu za kierunkowskazem,
AZG - to puszka na desce rozdzielczej
Q - opcja , to pływak w baku , wymaga ekonomizera z czerwoną okrągłą diodą przy czujniku światła (przejrzysta dioda)
Zasilanie 12V było podłączone do silnika wycieraczek styk 54 (widać to na schemacie). |
|
|
|
 |
Pietrek "ELV15&a
Gość
|
Wysłany: 2011-03-09, 00:17
|
|
|
| A ta przejrzysta dioda to czujnik jakiego światła? |
|
|
|
 |
JaJer
Gość
|
Wysłany: 2011-03-09, 04:24
|
|
|
A (zdania nie zaczyna się od A) ta przejrzysta dioda to czujnik światła jakie jest aktualnie w kabinie i na dodatek pada na wskaźniki.
Jak jest jasno to pozostałe diody świecą jeszcze jaśniej, a jak światła jest mniej to diody nie muszą jasno świecić i są "przygaszone" - proste, prawda?
Łatwo sprawdzić jak to działa:
zasłaniasz palcem czujnik światła i widzisz co dzieje się z pozostałymi diodami, czyli jak zmienia się natężenie światła emitowanego właśnie przez te diody.
Ważne jest by podczas tych prób pozostałe diody świeciły.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
|
|