|
[1.1] pytanie o parę usterek |
| Autor |
Wiadomość |
Wolak
Gość
|
Wysłany: 2011-02-12, 11:42
|
|
|
| ja nie mogę, co wy mi wkręcacie :P... ja jakby mi tak odpisywali to bym się załamał :) panowie... połowa to nie piszę w ogóle na temat i po prostu liże d**e :x hehehe ;) no a co do takich zapięć, to ja bym się popytał na szrotach, czasem da się trafić ;) a jak nie to w tym dziale Giełda ;) ja też się za bardzo nie cieszę, jak brakuje mi głupiej części za 5zł, a nie ma skąd takowej wziąć, bo inna nie pasuje :D heheheh pozdrooo ;) |
|
|
|
 |
JaJer
Gość
|
Wysłany: 2011-02-12, 18:03
|
|
|
i u kogo tu się inny problem ujawnił :P
jak to mówią przyganiał kocioł garnkowi :)
Kumpelek: ja już mam te "problemy" za sobą.
(Chyba to było tak: kocioł garnkowi PRZYGADAŁ?)*
Za kilkanaście lat przypomnij sobie te słowa.
Chciałem dziewczynie pomóc, ale ona woli jeździć z rozwalonymi zapięciami pasów, jak widać na fotce. Na taśmę klejącą (co prawda to tylko obudowa, ale....).
Ciekawy jestem co kryje się pod tak precyzyjnie oklejoną obudową? Czy jest tam jakiś mechanizm zapinający?
Kilku osobom regenerowałem zapięcia (z braku możliwości zakupu nowych), jakoś nikt do tej pory nie miał zastrzeżeń.
Mechanizm jest bardzo prosty, ale w wyniku eksploatacji ulega uszkodzeniu.
Ponieważ pas kierowcy jest bardziej eksploatowany, to po pewnym czasie trzeba zamienić mocowania i przez jakiś czas jest OK. Kolejne problemy zaczynają się jak drugie mocowanie zaczyna szwankować. Już nie wtrzaskuje się pas, widać z góry, że taka jedna blaszka nie "siedzi" na swoim miejscu itp.
Teraz już wymagana jest regeneracja obydwu zapięć.
Zazwyczaj regeneracja polega na wymianie sprężynek i kilku czynnościach mniej ważnych. Prosta czynność wymagająca tylko zdolności manualnych. Na koniec trzeba skleić połówki obudowy (nie koniecznie za pomocą taśmy izolacyjnej).
Kończę już chyba zbyt długo przynudzam.
Pozdrawiam.
* patrz:
Mała księga przysłów polskich,
Wielka księga przysłów polskich i inne |
|
|
|
 |
Domator
Gość
|
Wysłany: 2011-02-12, 20:35
|
|
|
| Dobra nie panikujcie, dziewczyna otrzyma zapięcia w przyszłym tyg. |
|
|
|
 |
J.J.
Gość
|
Wysłany: 2011-02-13, 09:46
|
|
|
| JaJer a znasz może jakieś przysłowie na temat twojego zachowania w stosunku do mojej osoby? |
|
|
|
 |
JaJer
Gość
|
Wysłany: 2011-02-13, 21:35
|
|
|
J.J.
- znam, ale na upierdliwość nie ma sposobu!
Widzę, że najbardziej zależy Ci na robieniu mi koło dupy.
Nie rób komunikatora z forum CT! To chyba nie jest odpowiednie miejsce.
Koniec! |
|
|
|
 |
Natalia
Gość
|
Wysłany: 2011-02-17, 19:23
|
|
|
| 1.1 jakie ma zawieszenie? od polo czy trabanta? |
|
|
|
 |
wnuq
Gość
|
Wysłany: 2011-02-17, 20:21
|
|
|
od trabanta, ale 1,1 ale tył jest prawie taki jak w 601
co się zużyło? |
|
|
|
 |
XXL24H
Gość
|
Wysłany: 2011-02-17, 22:32
|
|
|
| Wnuq tak ściślej to trabant 1.1 ma tylni zawieszenie prawie takie samo jak w 601 ale tych najpóźniejszych wersjach z tylnym zawieszeniem na sprężynach (ale to pewnie wiesz:), a przednie jest już typowo zrobione dla nowego typu trabanta i jedyną wspólna cechą z VW Polo jest to że po odpowiednich przeróbkach da się założyć wkłady przednich amortyzatorów z VW polo do trabanta polo a poza tym to nic innego ale napisz o co chodzi w końcu to dział techniczny i takie pytani są na miejscu heheheh :D |
|
|
|
 |
Natalia
Gość
|
Wysłany: 2011-02-18, 14:23
|
|
|
| a fotele? od jakiego innego samochodu pasuja do trampka ? bez przerabiania ? |
|
|
|
 |
XXL24H
Gość
|
Wysłany: 2011-02-18, 15:14
|
|
|
| Ja mam chyba z forda fiesty tej starczej ale to nie ja montowałem i wystarczy zrobić adaptery z płaskownika bo szyny fotela są krótsze od rozstawu mocowań z traba a z wygodą, no cóż można się przyzwyczaić ale nie na długich trasach. |
|
|
|
 |
TrabiVR6
Gość
|
Wysłany: 2011-02-18, 17:26
|
|
|
| Od BMW E-30 Prawie idealnie :) |
|
|
|
 |
XXL24H
Gość
|
Wysłany: 2011-02-18, 20:54
|
|
|
| A jak z miejscem na tylnej kanapie? A takie foteliki są w elektrycznym wypasie włącznie z pamięcią? :D |
|
|
|
 |
Natalia
Gość
|
Wysłany: 2011-02-28, 21:47
|
|
|
| Już mam zapięcia do pasów ;D Mam nowe fotele ;D jeszcze tylko wymiana końcówek drążków i będę robiła swojego trampusia na bóstwo ;D |
|
|
|
 |
|
|