Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[1.1] rozrusznik Wartburg 1,3 a Trabant 1,1
Autor Wiadomość
Trabanciarz DDR
Gość
Wysłany: 2011-01-13, 22:27   

może ktoś orientuje się w temacie rozrusznika ponieważ dostałem z zapasów rozrusznik z wartburga 1,3 i czy będzie pasował do trabanta 1,1 ? a jeśli nie to jakie są różnice?

Dymatorek
Gość
Wysłany: 2011-01-13, 22:30   

żadne ;] pakuj śmiało o ile sprawny

Waluś
Gość
Wysłany: 2011-01-15, 13:16   

a czy ktoś sie orientuje czy wirnik i stojan rozrusznika pasuje od jakiegoś innego samochodu?? (do 1.1)może na od polo różni się tlko głowiczką??

Bartek Dobrzyński
Gość
Wysłany: 2011-01-15, 14:29   

A co jest nie tak z Twoim że chcesz to wymienić? Te części są relatywnie tanie w oryginale, bez rzeźby (stojan ostatnio na allegro byl za 25zł i żałuję że nie kupiłem)

Waluś
Gość
Wysłany: 2011-01-15, 14:33   

jest nadal;) ale wirnik widziałem tylko w motirexie za 160 około... jak ma ktos cos taniego to poprosze;) rozrusznik chodził kilka minut z silnikiem i siete dwie rzeczy zajechały totalnie:(

qba_601
Gość
Wysłany: 2011-01-15, 16:23   

jesli masz wydac 200 pln na reanimacje rozrusznika prod DDR to polecam ci poszukanie rozrusznika od vw robil go bosch niestety oznaczenia nie pamietam, ale bardzo dokladnie pamietam ze jak wymienilem ddrowski wynalazek na boscha to zapomnialem co to jest problem z rozruchem,

rozrusznik od vw to jesli dobrze pamietam byl od jetty 1,3 ale głowy ogolic sobie nie dam

Waluś
Gość
Wysłany: 2011-01-15, 19:59   

zasadniczo i tak kupuje inny rozrusznik, ale tak z ciekawości i żeby moze sobie coś pogrzebać i odratować stary żeby był na wszelki wypadek;)
słyszałem że pasują tylko od Trabanta1.1/Wartburga1.3, ponieważ głowiczka ma inne mocowania.. paują jeszcze jakieś inne rozruszniki?

Bartek Dobrzyński
Gość
Wysłany: 2011-01-15, 21:05   

A ten ddrowski wynalazek nie jest czasem licencyjnym wyrobem firmy Robert Bosch? Hę?

Waluś
Gość
Wysłany: 2011-01-15, 21:16   

elektromechanik (co kiedyś podobno Trabanty robił) twiedził że albo wsadzali DDR'owskie, ale bosha, i te pierwsze są do bani...
znalazłem na allegro że od polo 1.3 (z lat około 1990) ma taką samą głowice (na trzy śruby i z obudową tego c owchodzi w skrzynie). Wyczytałem ze od polo 1.4 nie pasuję, ale to jest inny http://img16.allegroimg.p...95/1398479558_1 rzekomo od 1.3 z '92r. i wygląda ja trabantowski... coś ktoś wie?
tak pytam troche z ciekawosci bo mam juz obczajony trabantowski rozrusznik;)

XXL24H
Gość
Wysłany: 2011-01-15, 21:48   

No ja też zainteresowany tematem bo przeguby zewnętrzene pasują od uno disla ale rozrusznik też by się przydał od VW. No Waluś ale jak znam życie to będziesz musiał sam wszystko sprawdzić tak jak ja. ;D

Waluś
Gość
Wysłany: 2011-01-15, 22:07   

po ciężkiej rozkminie zdjęć szukaniu jak wygląda rozrusznik do polo, teza brzmi (przypuszczenie) że to jest rozrusznik właśnie od trabanta, źle opisany na aukcji... chyba kupie i sprawdze, bo w zasadzie porzebuje rozrusznika, wiec sie nie zmarnuje... a może bedize pasować chociaż wirnik i stojan... hmm..

Bartek Dobrzyński
Gość
Wysłany: 2011-01-15, 22:51   

Doświadczenia mam skromne. Ale wyroby oryginalne wędrowały raczej pod maski wartburgow. Dlazego? Mam gaźnik weber z wartburga i bvf. Oraz aparat zapłonowy bosch z wartburga i ddr z trabanta.

XXL24H
Gość
Wysłany: 2011-01-16, 01:16   

żuć okiem jeszcze na to http://bendiks.lublin.pl/...burg&silnik=1.3

Qba
Gość
Wysłany: 2011-01-17, 00:05   

Aaaaaaahh!! Przepraszam, ale jak się to czyta to oczy bolą! Zrobiłeś taki błąd, że aż ramka z postem się rozciągnęła...

Waluś
Gość
Wysłany: 2011-01-19, 22:51   

Wsiadziłem rozrusznik za 35 zł z allegro podpisany do "polo 92" i działa pieknie;) więc teraz poszukam konkretnie jakie rozruszniki były w polo żeby dowiedzieć sie jak jest z zamiennikami;)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi