|
[1.1] regulacja skladu mieszanki |
| Autor |
Wiadomość |
szuszu21
Gość
|
Wysłany: 2011-01-12, 12:24
|
|
|
| Mam problem w moim trabancie podczas dodawania gazu w wiekszej ilości z ryry wydobywa się czarny dym, dowiedziałem się ze przyczyna jest zły skald mieszanki. jak go wyregulowac? |
|
|
|
 |
Dymatorek
Gość
|
Wysłany: 2011-01-12, 12:59
|
|
|
| -"u gaźnikowca". Taką odpowiedź dostaniesz od wszystkich. Te wszystkie regulowane dysze, właśnie są dla niego dlatego nikt bez analizatora spalin nie zabiera się za to sam. |
|
|
|
 |
Groszek
Gość
|
Wysłany: 2011-01-12, 14:11
|
|
|
| Pytanie w momencie nagłego przyspieszania auto dymi na czarno jest zamulone czy wkręca się normalnie możesz mieć uszkodzony podciśnieniowy regulator wyprzedzenia katu zapłonu |
|
|
|
 |
szuszu21
Gość
|
Wysłany: 2011-01-12, 18:26
|
|
|
| właśnie tak jak dodaje gazu samochód ma ochote zgasnąc dopiero jak bardzo powoli daje gaz delikatnie to cos do gory idzie... mam też problem z pływakiem w gaźniku trzyma sie na trzpieniu który zawieszony jest na uszach takich małych jedno ucho mam połamane i pływak mi sie zacina. chyba będę musiał zainwestować w nowy gaźnik... :( |
|
|
|
 |
Groszek
Gość
|
Wysłany: 2011-01-12, 21:01
|
|
|
| Ok ale ja i tak sprawdził bym podciśnieniowy , ciekawe ze nie gaśnie na wolnych skoro się zalewa |
|
|
|
 |
szuszu21
Gość
|
Wysłany: 2011-01-12, 21:09
|
|
|
| no własnie jak samochód np. stoi przez noc wsiadam na nastepny dzień i odpalam to cięzko jest go przytrzymać przy zyciu kilka razy gasnie i za którymś razem dopiero zaczyna trzymać obroty |
|
|
|
 |
Groszek
Gość
|
Wysłany: 2011-01-12, 21:38
|
|
|
| A ssanie działa prawidłowo bo z twojego opisu wynika ze nie |
|
|
|
 |
Bartek Dobrzyński
Gość
|
Wysłany: 2011-01-13, 07:45
|
|
|
| Poczytaj co mówi na ten temat literatura, bo jest to opisane. Jak chcesz sam wyczyścić gaźnik to na forum jest opis (poszukaj). Do tego gaźnika można też kupić zestaw naprawczy z pływakiem włącznie. Tyle że do ustawiania i diagnozy potrzebny jest fachowiec. |
|
|
|
 |
|
|