Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[1.1] regulacja skladu mieszanki
Autor Wiadomość
szuszu21
Gość
Wysłany: 2011-01-12, 12:24   

Mam problem w moim trabancie podczas dodawania gazu w wiekszej ilości z ryry wydobywa się czarny dym, dowiedziałem się ze przyczyna jest zły skald mieszanki. jak go wyregulowac?

Dymatorek
Gość
Wysłany: 2011-01-12, 12:59   

-"u gaźnikowca". Taką odpowiedź dostaniesz od wszystkich. Te wszystkie regulowane dysze, właśnie są dla niego dlatego nikt bez analizatora spalin nie zabiera się za to sam.

Groszek
Gość
Wysłany: 2011-01-12, 14:11   

Pytanie w momencie nagłego przyspieszania auto dymi na czarno jest zamulone czy wkręca się normalnie możesz mieć uszkodzony podciśnieniowy regulator wyprzedzenia katu zapłonu

szuszu21
Gość
Wysłany: 2011-01-12, 18:26   

właśnie tak jak dodaje gazu samochód ma ochote zgasnąc dopiero jak bardzo powoli daje gaz delikatnie to cos do gory idzie... mam też problem z pływakiem w gaźniku trzyma sie na trzpieniu który zawieszony jest na uszach takich małych jedno ucho mam połamane i pływak mi sie zacina. chyba będę musiał zainwestować w nowy gaźnik... :(

Groszek
Gość
Wysłany: 2011-01-12, 21:01   

Ok ale ja i tak sprawdził bym podciśnieniowy , ciekawe ze nie gaśnie na wolnych skoro się zalewa

szuszu21
Gość
Wysłany: 2011-01-12, 21:09   

no własnie jak samochód np. stoi przez noc wsiadam na nastepny dzień i odpalam to cięzko jest go przytrzymać przy zyciu kilka razy gasnie i za którymś razem dopiero zaczyna trzymać obroty

Groszek
Gość
Wysłany: 2011-01-12, 21:38   

A ssanie działa prawidłowo bo z twojego opisu wynika ze nie

Bartek Dobrzyński
Gość
Wysłany: 2011-01-13, 07:45   

Poczytaj co mówi na ten temat literatura, bo jest to opisane. Jak chcesz sam wyczyścić gaźnik to na forum jest opis (poszukaj). Do tego gaźnika można też kupić zestaw naprawczy z pływakiem włącznie. Tyle że do ustawiania i diagnozy potrzebny jest fachowiec.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi