|
[1,1] Amortyzatory tył |
| Autor |
Wiadomość |
WyCleF
Gość
|
Wysłany: 2004-03-11, 20:16
|
|
|
| Witam!Kupilem amory od poloneza trucka,skrocilem dolne mocowanie ,przyspawalem pierscien.Szukalem,ale nie znalazlem informacji nt montazu kielicha trzymajacego sprezyne.Mam problem z zalozeniem go,poniewaz amor jest szerszy.Jak go zakladacie?Mozna zdjac gore amora ,jesli tak to jak?wiem,wiem bylo to juz,pewnie ktos napisze,ale jak moze to niech mi pomoze znalezc bo ja nie moglem.dzieki za pomoc |
|
|
|
 |
CaShu
Gość
|
Wysłany: 2004-03-11, 23:38
|
|
|
jesli chodzi o kielich trzymajacy sprezyne z dolu, to trzeba go zalozyc przed spawaniem :)
Najpierw skracasz dolne mocowanie, przewiercasz je, wkladasz mocowanie z oryginalnego trabantowskiego amorka, spawasz blaszke grubosci 1,5 mm na amorka i wszystko sie ladnie trzyma, jesli zrobiles inaczej to chyba jedynym wyjsciem jest zeszlifowanie tego co naspawales i zrobienie tego jeszcze raz.
Pozdrawiam
Lukasz |
|
|
|
 |
jasQ
Gość
|
Wysłany: 2004-03-11, 23:42
|
|
|
| http://www.cartoontrabant.pl/inne/tuning.php |
|
|
|
 |
Stanisław Kudyba
Gość
|
Wysłany: 2004-06-20, 12:02
|
|
|
| Witajcie kimkolwiek jesteście A na przykład amory od trabiego z roku 88 ? Dałoby radę wsadzić do polówki? W moim polo rozlazł się amorek a mam 601 na części Można z tym kombinować czy to raczej nie ma sensu? Z góry dzięki |
|
|
|
 |
GrzegorzB
Gość
|
Wysłany: 2004-06-20, 16:25
|
|
|
| To jest to samo. |
|
|
|
 |
Stanisław Kudyba
Gość
|
Wysłany: 2004-06-21, 16:52
|
|
|
| GrzegorzuB Dzięki Ci Jesteś wielki! Więcej takich ludzi wPolsce a będzie nam siężyło jak w bajce Jeszcze raz dzięki |
|
|
|
 |
GrzegorzB
Gość
|
Wysłany: 2004-06-21, 22:11
|
|
|
| Pod warunkiem ze oba Traby sa limuzynami lub uniwersal, bo amortyzatory do tych wersji roznila wysokosc pierscienia, o ktory opiera sie dolna "miseczka" pod sprezyne. |
|
|
|
 |
Stanisław Kudyba
Gość
|
Wysłany: 2004-06-22, 19:56
|
|
|
| Tak oba to limuzyny Pewnie że wolałbym mieć kombi ale na razie jestem na dorobku i kasuni mniumo Ale może kiedyś...Jeszcze raz szczere dzięki za poradę Niech żyje Kraków |
|
|
|
 |
Kuba Depa
Gość
|
Wysłany: 2006-03-19, 21:08
|
|
|
podepne sie do tematu. Co sadzicie o tych amortyzatorach?
jesli ktos je ma zalozone, lub zna ta firme to prosze o opinie. I jeszcze jedno pytanie: Czy po zalpzeniu tych amortyzatorow bedzie mozna zalozyc sprezyne od trabanta combi gory dziekuje za odpowiedzi |
|
|
|
 |
picia353
Gość
|
Wysłany: 2006-03-20, 01:00
|
|
|
tak są ok
mozesz brać |
|
|
|
 |
bipi78
Gość
|
Wysłany: 2006-03-20, 11:08
|
|
|
a ja podepnę sie do tematu , juz kiedys pytałem na forum ale nie uzyskałem odpowiedzi , chodzi mi o wymiar tulei na amortyzatorach tylnych do 1,1 ,te górne ,chodzi głównie o wysokośc tej tulei bo resztę wymiaru mozna juz zdjąć z gumy, bardzo ważne jest to dla mnie ,
gorąca prośba : jak pojawi się ten wymiar to może admin wrzuci to do działu tuning |
|
|
|
 |
pontifex123
Gość
|
Wysłany: 2006-03-20, 20:58
|
|
|
Witam, podepne sie pod temat by nie rozpoczynać nowego..
Czy wie ktoś gdzie można kupić nowe amortyzatory do trbanta 601?? Chodzi mi albo o sklepy w okolicy krakowa albo jakieś internetowe...
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
GrzegorzB
Gość
|
Wysłany: 2006-03-20, 21:40
|
|
|
http://krakow.cartoontrabant.pl/aso.html
a o kupowaniu w internecie to jest nawet w tym temacie... |
|
|
|
 |
Kuba Depa
Gość
|
Wysłany: 2006-03-22, 10:16
|
|
|
witam, bede robil remont zawieszenia tylniego (nowe kielichy, amortyzatory i jakies lepsze sprezyny od tych co mam;-))Chcialem odrazu powymieniac te gumy co sa w wahaczu w wchodza do kielichatylko nie wiem jak sie to fachowo nazywa. Na stronie motirexu znalazlem takie pozycje:
Poduszka gum amort tył + tul plast stożkowa 21,47 zł
Poduszka gumowa wahacza tył - rzem 6,71 zł
Gumowa zaślepka wahacza tył 5,37 zł
Poduszka gumowa stabilizatora środk. 10,74 zł
Ktore gumy mam wymnienic zaby miec spokoj z tylnim zawieszeniem i nie rozbierac wszystkiego za 3 miesiace;-)? Czy jestem je wstanie wymienic sam, bez uzywania jakis specjalnych urzadzen? Z gory dzieki za odpowiedzi.
PozDDRawiam |
|
|
|
 |
Z10m3k
Gość
|
Wysłany: 2006-03-22, 11:14
|
|
|