|
Czy Trabant 1.1 ma regulację kierownicy? |
| Autor |
Wiadomość |
Simborek
Gość
|
Wysłany: 2010-10-24, 20:15
|
|
|
Jak w temacie - prznajmniej w pionie? :)
Po raz pierwszy na forum i serdecznie pozdrawiający,
Simborek :) |
|
|
|
 |
XXL24H
Gość
|
Wysłany: 2010-10-24, 20:18
|
|
|
Witamy na forum. Masz trabika?
Hmmm no jak by wsadzić łom w kółko kierownicy to może by się coś tam odgięła ;D A tak na poważnie to NIE!!! Żadnej regulacji! |
|
|
|
 |
pinokio999
Gość
|
Wysłany: 2010-10-24, 20:37
|
|
|
| Regulacji kierownicy niestety nie ma, ma za to elektrycznie sterowane lusterka oraz podgrzewane skórzane fotele xD W wersji Pro były jeszcze montowane komputery pokładowe oraz ksenonowe światła. |
|
|
|
 |
Simborek
Gość
|
Wysłany: 2010-10-24, 21:24
|
|
|
| Nie mam, rozmyślam odkupienie od znajomego ale odstrasza mnie fakt iż kierownicę mam w zasadzie pomiędzy kolanami - z uwagi na mój 1,89cm wzrost ;) |
|
|
|
 |
Simborek
Gość
|
Wysłany: 2010-10-24, 21:54
|
|
|
| Szczerze mówiąc, da się coś z tym fantem zrobić? |
|
|
|
 |
Pietrek "ELV15&a
Gość
|
Wysłany: 2010-10-24, 22:00
|
|
|
| Ja jestem od ciebie jakieś 4 cm niższy i jeżdżę 601. Daje radę, chyba że za mną ktoś siedzi. Jak ten ktoś jest wysoki, to siedzę jak na skuterze. Ale i tak z Trabiego zadowolony jestem. |
|
|
|
 |
Bogdan 611
Gość
|
Wysłany: 2010-10-24, 22:27
|
|
|
| Kupić regulowaną kolumnę np.od Poloneza i sobie zrobić można, żaden problem,jak silniki V6 wkładają to kolumna to pikuś.Nie daję gwarancji za jakość przeróbki,najwyżej kierownica w ręku zostanie ale w Trabancie jest to normalne że coś odpada lub się rozlatuje;) |
|
|
|
 |
pinokio999
Gość
|
Wysłany: 2010-10-24, 22:33
|
|
|
| Ja mam 190cm, i idzie się przyzwyczaić. Problem jest tylko z wsiadaniem (ale to też do wyczucia) i szukaniem czegoś pod fotelem (z powodu trefnie umieszczonego klaksonu (kolanem się zahacza)). A tak się jeździ wygodnie, nie mam problemów żadnych. Nawet mi się wydaję że wygodniej niż w Maździe xD |
|
|
|
 |
XXL24H
Gość
|
Wysłany: 2010-10-24, 22:57
|
|
|
| ja mam 184 cm i grubo ponad stówkę wagi i spokojnie śmigam w trabim z kolumna i kierownica od malca (ustawiałem jak mi wygodniej) ale teraz robię przekładkę na kiere i kolumnę od corsy b też bez regulacji! Fotel oczywiście max do tyłu ale całkiem wygodnie, fotele prawdopodobnie od forda fiesty! Naprawdę bez większego kłopotu da się to przerobić bo ja wykorzystałem oryginalne mocowanie do ściany grodziowej (silnika) i jedynym elementem jaki trzeba pospawać do przegub od malucha z przegubem od trabanta a tu radze się wybrać do dobrego zakładu. No i plus jest taki że masz odbijanie migaczy a nikt się nie czepiał nawet na przeglądzie. :D |
|
|
|
 |
pinokio999
Gość
|
Wysłany: 2010-10-24, 23:11
|
|
|
| Ja się tak do moich migaczy przyzwyczaiłem że jak jeżdżę innym samochodem to i tak macham na odbicie manualne co skutkuje przeskokiem na drugą stronę xD |
|
|
|
 |
XXL24H
Gość
|
Wysłany: 2010-10-25, 01:10
|
|
|
| ja mam walnięty powrót w mikrusie z lewego kierunku ale jakoś szubko przyzwyczajam się do wygody za to we wszystkich samochodach mam automat do właczania świateł! |
|
|
|
 |
Simborek
Gość
|
Wysłany: 2010-10-25, 06:46
|
|
|
"(z powodu trefnie umieszczonego klaksonu (kolanem się zahacza))"
Hehe, sprawdziłem to dobrze - samochód w garażu, godzina 8 w sobotę, efekt: pół domu kolegi wybudzone :P
Dzięki wszystkim za pomoc, będę nad tym wszystkim myślał... |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2010-10-25, 06:55
|
|
|
| kolego jak jestes duży to wystarczy wymienić sobie fotele na wygodniejsze i niższe. Dobrym przykładem dla "dużego" są np fotele z calibry. Te akurat znam, pewnie pasuje też wiele innych. Grunt żeby były niższe od oryginałów. |
|
|
|
 |
Kamil Pawłowski (harnaś)
Gość
|
Wysłany: 2010-10-26, 09:16
|
|
|
| ja mogę polecić fotele z Corsy B . Nie wiele kombinacji z montażem . Ja wywierciłem od strony drzwi otwory takie jak w szynie z trabanta . A od strony środkowej przyspawałem szyny z fotela trabanta . Siedzi się dużo niżej i lepiej jest wsiadać i wysiadać nie wspomnę już o lepszym komforcie jazdy i bezpieczeństwie . Można oczywiście dostosować to do swoich potrzeb i przesunąć wszystko do tylu ale już za kierowcą nikt nie usiądzie . |
|
|
|
 |
Bross.
Gość
|
Wysłany: 2010-10-26, 17:53
|
|
|
cytat " z uwagi na mój 1,89cm wzrost ;)" niecałe 2cm ?? to jak sięgasz do kierownicy skoro taki mały jesteś :D
rozumiem ,że miałeś na myśli 1,89m czyli 189cm około 2m i ,ze te cm to literówka.
siedzenie na maxa do tyłu a jak jeszcze mało to można fotel zmienić na niższy ...
pozdro |
|
|
|
 |
|
|