|
[TUN] Lusterka elektryczne |
| Autor |
Wiadomość |
XXL24H
Gość
|
Wysłany: 2010-10-11, 21:31
|
|
|
| Czy ktoś się w to bawił? Chodzi mi o lusterka sterowane i grzane elektrycznie montowane do duro na dolnej stopce takie jak np. ma najnowsze grandepunto. Wiecie od czego da się jeszcze coś spasować bez tworzenie stopek na nowo z włókna szklanego? |
|
|
|
 |
Dymatorek
Gość
|
Wysłany: 2010-10-11, 21:43
|
|
|
| Ja myślałem żeby podmienić swoje zwykłe z BMW M3 na el. ale jak pomyśle że miałbym wywalać otwór na wiązkę elektryczną to mi się odechciewa pomysłu... Ale możesz mi napisać na gadu z czego masz el. mechanizm opuszczania szyb ;) |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2010-10-12, 07:26
|
|
|
| Ja jestem ciekaw ile z tych Twoich pomysłów doczekało juz realizacji ? Bo tak licząc to już masz inne zawieszenie, wspomaganie, swapa, alu, pewnie elektryczne szyby i podgrzewane lusterka, otwieranie z pilota, autoalarm. Nie wątpie ze masz zapewne ozdobne nakładki na nadkola, oczywiście "engelmany", pewnie jakieś diody, cleary itp. Co pominąłem ...... ? aaaaaaaa jeszcze kątowniki wzmacniające konstrukcję DDD no i trzeba jeszcze dodac te plany z opisu. Tylko czekac aż Cię Tede wyłuska. |
|
|
|
 |
Piotr Kucharski (kuchar)
Gość
|
Wysłany: 2010-10-12, 07:35
|
|
|
| magik, o klimatyzacji zapomniałeś :) |
|
|
|
 |
Zbyszek 601
Gość
|
Wysłany: 2010-10-12, 08:57
|
|
|
... i napędzie na 4 łapy.
XXL24H, brałeś może pod uwagę kupno innego auta spełniającego powyższe wymagania?
Miałbyś od ręki to, co Tobie zajmie lata, o ile w ogóle się do końca uda. Nie mówiąc już o braku możliwości uzyskania legalnego przeglądu tak przerobionym autem oraz narażania siebie, rodziny i przechodniów na pewne ciężkie obrażenia/śmierć. |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2010-10-12, 09:05
|
|
|
| Ja zadam podstawowe pytanie. XXL ile ty masz lat że Cię tak fantazja niesie ? |
|
|
|
 |
Kulka
Gość
|
Wysłany: 2010-10-12, 09:28
|
|
|
XXL24H najbardziej z tej całej rzeźni którą przedstawia wstawiony przez ciebie pokaz slide-ów podoba mi się przedni "gwint" hahahahaha
o tonach stali w celu "wzmocnienia" budy nic nie powiem... |
|
|
|
 |
XXL24H
Gość
|
Wysłany: 2010-10-12, 10:55
|
|
|
| Zadałem proste pytanie ;/ Ręce opadają. XXL ile ty masz lat że Cię tak fantazja niesie ? Magik tyle żeby jeszcze mieć jakąś fantazję w porównania do ciebie. Tylko Dymatorek jak zwykle normalnie bez uszczypliwości a cała reszta dinozaurów z tego forum nie rozumie albo nie chcę zrozumieć że trabik może być bazą do przeróbek. Tak a nad innym samochodem się zastanawiałem żeby mieć co przekładać w tabika a i jeszcze jedno sprostowanie swapa niema jak nie umiesz czytać ze zrozumienie to nie komentuj. Kulka przedni "gwint" (rzeczywiście porażka pomysł) będzie zmieniony na poduszki powietrzne zestawione z amorami koni od polo 86c z regulacją twardości. Tył też poduszki tylko jeszcze nie wiem od czego amory bo koni do poloneza nie robi. |
|
|
|
 |
XXL24H
Gość
|
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2010-10-12, 11:16
|
|
|
| ale to klub miłośników trabanta a nie katów, naprawdę wystarczy zobaczyc Twoje wzmocnienia żeby zastanowić sie nad jakością tych Twoich przeróbek. I mówię to jako laik bo żaden ze mnie dyplomowany mechanik. Aż strach pomyśleć jak staniesz się przykładem dla kolejnych. |
|
|
|
 |
Dymatorek
Gość
|
Wysłany: 2010-10-12, 11:40
|
|
|
| Nie ma lepszego nauczyciela niż własna autopsja a wy wciąż przerabiacie temat przesadzonego tuningu ;p |
|
|
|
 |
machoony
Gość
|
Wysłany: 2010-10-12, 11:52
|
|
|
| a ja czekam na airbaga :) |