|
Membrana przyspieszenia gaźnika a odpalanie. 1.1 |
| Autor |
Wiadomość |
sandacz
Gość
|
Wysłany: 2010-10-06, 07:52
|
|
|
Witam, wczoraj gdy odbierałem Trabanta od lakiernika, powiedział mi że coś nie chce zapalać. Wcześniej nie miałem żadnego problemu z zapalaniem więc podniosłem maskę i zauważyliśmy że z tyłu gaźnika kapie paliwo przy każdorazowym naciśnięciu pedału gazu. Dowiedziałem się że to pęknięta membrana. Czy ma ona wpływ na to że silnik nie chce zapalić? Bo dzisiaj rano próbowałem zapalić ina benzynie i na LPG przez 10 minut i nic, zaprzestałem żeby nie zajechać akumulatora. Membranę oczywiście zamówiłem więc jutro wymienię ale pytanie czy jest to przyczyna tego że nie chce zapalić? Dodam że wczoraj gdy zapalił to miałem wrażenie jakby dostawał mało paliwa albo nie palił na wszystkie gary.
PozDDRawiam |
|
|
|
 |
Dymatorek
Gość
|
Wysłany: 2010-10-06, 08:29
|
|
|
| Łyka tamtędy lewe powietrze, wymień i będzie ok ;] |
|
|
|
 |
Galant - YuLaS
Gość
|
Wysłany: 2010-10-11, 08:44
|
|
|
jeśli kapie paliwo to sprawdź jeszcze czy pływak nie jest zablokowany lub zaworek iglicowy nie jest brudny.
Sprawdź jak wyglądają świece po próbie odpalania czy nie są mokre od paliwa. Sprawdź również czy nie jest zatkany powrót paliwa ze zbiorniczka przy gaźniku. Objawy typowe dla zalanych świec dławienie i przebieranie. |
|
|
|
 |
|
|