|
1.1 odcięcie zapłonu?? |
| Autor |
Wiadomość |
XXL24H
Gość
|
Wysłany: 2010-05-25, 10:56
|
|
|
| Czy obwód nr. 8 na wskaźniku ma coś wspólnego z odcięcie zapłonu w razie nieprawidłowego ciśnienia oleju? Jaki stan powinien tyć na tym białym kabelku ze wskaźnika przy prawidłowym ciśnieniu, - czy + a może nic? Mam licznik poza samochodem i nie mam jak tego sprawdzić a po za tym chcę się upewnić czy to działa prawidłowo! |
|
|
|
 |
kuzyn353
Gość
|
Wysłany: 2010-05-25, 14:16
|
|
|
Nie wiem co to obwód nr 8 ale w trabantach nie ma czegoś takiego jak odcięcie zapłonu.
Możesz zagotować silnik, jechać bez oleju, a stanie dopiero jak tłoki spuchną :) |
|
|
|
 |
XXL24H
Gość
|
Wysłany: 2010-05-25, 14:27
|
|
|
| strona 23 w pdfie z instalacją elektryczną idzie od licznika z b3 do chyba modułu załączania cewki. Pdf na stronie cartona. |
|
|
|
 |
JaJer
Gość
|
Wysłany: 2010-05-25, 15:26
|
|
|
Witam,
Musisz bardziej sprecyzować o co chodzi. Rzuciłem okiem (nie oznacza to że się zagłębiłem)na wskazaną stronę i schemat.
We wskazanym fragmencie znajdują się: świece zapłonowe, aparat zapłonowy,cewka zapłonowa, czujnik Halla, elektronika sterująca układ zapłonowy, elektromagnetyczna dysza mieszania paliwa,wyłącznik przy przepustnicy.
Z kolei jak piszesz, że z B3:
B3 to styk na listwie połączeniowej, z niego idzie przewód do styku 54 automatyki wycieraczek, spryskiwacza i pracy przerywanej.
Bezpieczniki w j. niemieckim oznaczane są jako Si.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Groszek
Gość
|
Wysłany: 2010-05-25, 20:51
|
|
|
| chodzi chyba o biały kabel , przewód od modułu zapłonowego do zestawu zegarów temp tank ? |
|
|
|
 |
XXL24H
Gość
|
Wysłany: 2010-05-25, 22:13
|
|
|
| groszek trafiłeś!ale zaznaczę o który obwód mi chodzi tylko teraz coś fotosik nie działa i nie mam jak fotki wrzucić. Chyba coś pokręciłem z tym b3 bo chodzi mi o pin b3 na kostce podłączeniowej wskaźnika temperatury i paliwa, kabel koloru białego. Jajer możesz wyjaśnić mi jaką funkcję on pełni i co się wyświetla na wskaźnikach jak padnie ciśnienie oleju oprócz zapalenia się kontrolki na środku licznika? |
|
|
|
 |
|
|