Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
maska od 601 do traba 1,1
Autor Wiadomość
Trabanciarz DDR
Gość
Wysłany: 2010-07-01, 16:05   

piszę w związku z tym, że przeglądałem na necie trabanty 1,1 które mają z przodu założoną nieoryginalną maskę od silnika od 601. Czy bez kłopotu ona pasuje do 1,1? Nawet to ładnie się prezentuje i myślę o założeniu do swojego maski i grilla od dwusuwa. Proszę o jakąś odpowiedź.

Bartek Dobrzyński
Gość
Wysłany: 2010-07-01, 18:14   

Jest sporo rzeźby. Raz żeby to zrobić dwa spasować. Generalnie ze starej maski wykorzystujesz element z chwytem powietrza. Wywalasz poprzeczkę od maski 601 i dajesz od 1.1. Pozostaje kwestia rozwiązania chwytu powietrza (otwory). Zasadniczo Plug&Play to nie jest. Ale zrobione dobrze naprawdę cieszy. Mnie zadowoliło dopiero drugie poszycie;) Zresztą poszukaj na forum, coś powinieneś znaleźć

Qbs
Gość
Wysłany: 2010-07-02, 00:21   

pasuje bez kłopotu i bez przerabiania tylko może lekko podśmierdywać spalinami z komory silnika do nawiewu i dlatego potrzebne są takie przeróbki jak pisze dobrzyn. Ja swego czasu mając polówkę takich zabiegów nie robiłem, maska była bez przerabiania i jakoś się nie zatrułem spalinami, ale fakt czasem coś zaśmierdziało.

Potap
Gość
Wysłany: 2010-07-02, 16:16   

ja mam założoną bez przeróbek i się zastanawiam nad zrobieniem jakiegoś wlotu powietrza, bo już po dłuższym czasie jeżdżenia przeszkadza ten zapach, szczególnie, gdy silnik już się rozgrzeje.

Bartek Dobrzyński
Gość
Wysłany: 2010-07-02, 19:20   

Opisałem wersję Full Serwis ;)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi