Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Listwy stykowe w drzwiach.
Autor Wiadomość
Dymatorek
Gość
Wysłany: 2010-04-14, 10:07   

W związku z tym że nie mogę znaleźć tematu o podobnej treści zamieszczam pytanko do kolegów czy udało się komuś zastąpić peszle w drzwiach listwą stykową? Dzisiaj mam okazje podskoczyć na szrot i rozejrzeć się za czymś niedużym co by mogło tam elegancko podejść. Fakt faktem peszel nie rozłączy mi głośnika i centralnego zamka po otwarciu drzwi ale jak mam wybierać między peszlem a stykami to jestem za tym drugim.

Dymatorek
Gość
Wysłany: 2010-04-14, 16:36   

na szrocie byłem i jedyna listwa stykowa razem z bolcami idealnie by pasowała od cc, nie wiem czy podobne są w sc. Trudno dorwać komplet wiec jutro chyba skocze do salonu fiata i zapytam w jakiej cenie i czy mi zamówią.

arek_353
Gość
Wysłany: 2010-04-14, 18:19   

jak pootwierasz drzwi w aucie to ci muzyka ucichnie :)
chyba kiepski pomysł

kuzyn353
Gość
Wysłany: 2010-04-15, 07:21   

Na zlotach do dupy ;)

Kamil Pawłowski (harnaś)
Gość
Wysłany: 2010-04-15, 08:06   

W starym trampku mialem peszla a wlascicie byl to stary wąż z instalacji LPG umocowany na stale na slupku tak ze podczas zamykania wchodzil w drzwi i nie kolidował z szybą . średnica około 30 mm wystarczyło na puszczenie kilku wiązek . Fajnym rozwiązaniem było by odpowiednie wygięcie rurki metalowej i przerobienie tak aby odrazu służyła jako ogranicznik otwierania drzwi .

Arek Mikuła (Miki)
Gość
Wysłany: 2010-04-15, 14:10   

Ja bym sobie dał z tym rozwiązaniem listwy stykowej spokój. Jeżeli zastosujesz np. w drzwiach lewych siłownik "master" sterujący do centralnego zamka, może Ciebie spotkać przykra niespodzianka. Mianowicie nie wszystkie styki muszą naraz zewrzeć się ze sobą jednocześnie i możesz mieć efekt wyzwolenia impulsu do zamknięcia centralnego. Trzaskasz drzwiami a tu kuku , zamkneła się bryczka.
Druga sprawa nie grające głośniki po otwarciu drzwi jak zauważyli koledzy.
Listwa to ograniczenia w ruchu, a zapewne el. szybki to w przyszłości będziesz chciał mieć:)

Dymatorek
Gość
Wysłany: 2010-04-15, 19:22   

dobra ;p lać na ten temat ;] założyłem eleganckie drobne peszelki i w końcu zrobiłem audio w drzwiach i pociągnąłem sobie kabelki do centralnego, teraz czekam na paczkę i do roboty ;)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi