|
Pompa Paliwa Trabant 1.1 |
| Autor |
Wiadomość |
Arch Enemy
Gość
|
Wysłany: 2010-03-19, 17:05
|
|
|
witam ponownie , tym razem sprawdziłem i nigdzie nie był poruszony ten temat , ktoś musi w końcu :> , problem tkwi w tym że w końcu pompa się wyrobiła u mnie i czeka na wymiane , gdzie można kupić oprucz sklepów motoryzacyjnych - u mnie nie mają
2. od jakiego bojlida będzie pasować pompa paliwa na 100% ??
3. czy ew jest zestaw naprawczy??
sprawa pilna bo samochód potrzebny |
|
|
|
 |
papieju
Gość
|
Wysłany: 2010-03-19, 19:09
|
|
|
Szukaj VW Golf II, Jetta 2 silnik 1.3
Zamiennik magneti marelli - żaden problem, koszt około 60-70 zeta. Zestaw naprawczy tez powinien być dostępny |
|
|
|
 |
Bogdan 611
Gość
|
Wysłany: 2010-03-19, 20:25
|
|
|
| A jeszcze ja mam głupie pytanie,orginalnie była pompa rozbieralna czy zagnieciona na stałe bo rózne opinie słyszałem. |
|
|
|
 |
Bachur
Gość
|
Wysłany: 2010-03-19, 21:14
|
|
|
oryginalnie powinna byc rozbieralna -po to zestaw naprawczy masz zeby ja jak cos ratowac :)
jakby bylo to za 2 tyg mam pompe paliwa albo 2 nawet dobre uzywki-co do kosztow szukaj jak wyzej wymienili golfy jetty takie same byly -na szrocie gora 20 zl |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2010-03-20, 07:49
|
|
|
| były dwa rodzaje pomp w polo. Takie i takie. Bachur nie klep jak nie wiesz |
|
|
|
 |
wnuq
Gość
|
Wysłany: 2010-03-20, 11:26
|
|
|
| napisz do aguska87 ma na sprzedaż |
|
|
|
 |
Bachur
Gość
|
Wysłany: 2010-03-20, 11:29
|
|
|
to ze napisalem ze powinna byc rozbieralna oryginalnie nie wyklucza tego ze nie istnieje i nie ma pomp zagniatanych-zabraklo slowa praktyczniejsza-ktora lepsza?nie mnie to oceniac :)
rozbieralna bardziej praktyczna jest bo jak sama nazwa wskazuje mozna ja rozebrac i uratowac ...tej drugiej nie uratujesz (pewnie sie da ale bo wszystko sie da zrobic ale za duzo rzezby i roboty)
nie klep jak nie wiesz
odpowiedz Twoja jak najbardziej moim zdaniem niesympatyczna...no ale kazdy ma prawo wstac lewa noga ...chyba ze jestes mańkutem to prawa :)
moze nie miales zamiaru napisac niesympatycznie ale ...tak to wyglada :)
oczywiscie pozDDRawiam i mam nadzieje ze teraz Ty nie odbierzesz tej malej uwagi zle,bo to nie jest moim i nie bylo i nie bedzie zamiarem pisanie czegos zeby komus bylo niesympatycznie
wystarczylo napisac ze to nie prawda albo ze sie myle itd :)
ps ale sie rozpisalem a tu temat pompy zgubimy :):):) |
|
|
|
 |
Dymatorek
Gość
|
Wysłany: 2010-03-20, 12:26
|
|
|
| Ja mam dwa rodzaje pomp, zagniataną i na imbusy |
|
|
|
 |
Bartek Dobrzyński
Gość
|
Wysłany: 2010-03-20, 12:45
|
|
|
| Kup sobie elektryczną... Jest troszeczkę zabawy ale warto. Gdzieś tu jest nawet dyskusja na ten temat |
|
|
|
 |
Arch Enemy
Gość
|
Wysłany: 2010-03-20, 16:18
|
|
|
u mnie jest na 2 imbusy , i jest rozbieralna , taka sama jest u agusi na allegro , zamiast tego dzyndzla w pompie od golfa 2 jest pręt i sprężyna z takową podkładką -gdyby był zestaw naprawczy na allegro to bym już dawno kupił i nie dawał bym tematu , w motirexie też nie mają oprucz pompy,
ad.1 gdybym miał sprawny samochód to bym na szrot pojechał a jak pojadę jak mam niesprawny??? do każdego mam conajmniej po 10-20 km
druga sprawa jedną pompę magneti marelli widziałem i podstawa jest inna od tej od polo a czy otwory i uszczelka pasują tego nie wiem bo nie zakładałem po zatym czop był półokrągły
co do elektrycznej nawet jeśli to co zrobić ze starą?? przecież nie wywale bo olej ją smaruje |
|
|
|
 |
Arch Enemy
Gość
|
Wysłany: 2010-03-20, 18:04
|
|
|
| ok znalazłem temat z elektryczną xD ej nawet ta wyszukiwarka dobra heh , ale za bardzo z niej się nie dowiedziałem co i jak , ps. mam moją pomarańczę w gazie i przepalam za każdym razem- na krótkie trasy to !@#$%#$ dlatego benzynę molestuję , po za tym gaźnik prosi się o rozebranie ale gubi się jak jadę na 4 biegu i wtedy szarpie , wcześniej przy 80 - potrafi we filtrze paliwa być pusto jak jest przechylony na jałowym biegu- nie wiem czy brać bo zdjęcie lipne i widzę że może nie być ta |
|
|
|
 |
JaJer
Gość
|
Wysłany: 2010-03-20, 18:19
|
|
|
ok znalazłem temat z elektryczną xD ej nawet ta wyszukiwarka dobra heh , ale za bardzo z niej się nie dowiedziałem co i jak , ps. mam moją pomarańczę w gazie i przepalam za każdym razem- na krótkie trasy to !@#$%#$ dlatego benzynę molestuję , po za tym gaźnik prosi się o rozebranie ale gubi się jak jadę na 4 biegu i wtedy szarpie , wcześniej przy 80 - potrafi we filtrze paliwa być pusto jak jest przechylony na jałowym biegu- nie wiem czy brać bo zdjęcie lipne i widzę że może nie być ta
Kolego,nadajesz się do wojska jako koder. Pewnie samnie wiesz co napisałeś! |
|
|
|
 |
Arch Enemy
Gość
|
Wysłany: 2010-03-20, 18:38
|
|
|
| spieszyłem się |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2010-03-21, 07:27
|
|
|
doradza się jak się coś wie na temat. A nie klepnie się bo się widziało jak kolega otwierał maskę w 1,1
Wracając do pompy proponuje szukać jej jak do polo czy golfa z pierwszej generacji. Bardzo polularna pompa występowała w wielu starszych silnikach z grupy VW również vw jetta. Myślę że i w oryginale nie zaśpiawają zbyt dużo. jakośc nieporównywalna |
|
|
|
 |
Bachur
Gość
|
Wysłany: 2010-03-21, 12:39
|
|
|
czyli jednak niektorzy mieli racje ze jestes niesympatyczny :)
no comments :) |
|
|
|
 |
|
|