Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
"odlatywanie" dachu,bagaznik dachowy, itp.
Autor Wiadomość
Matiz
Gość
Wysłany: 2010-02-26, 22:27   

Witam

Nurtuje mnie jedno pytanie ,mianowicie jak ma sie bagażnik dachowy do sławnego (i w końcu nie wiem czy prawdziwego czy mitycznego) odpadaniu dachu w Trabantach. Czy opory powietrza mogą sie przyczynić do wyrwania dachu? Jeszcze nie znam szczegółów konstrukcyjnych ,bo dopiero przymierzam sie do kupna trampka, więc proszę o wyrozumiałość :)

Pozdrawiam

Bartek Dobrzyński
Gość
Wysłany: 2010-02-26, 22:38   

Chyba mitycznego jednak... Bagaj nie jest mocowany do dachu tylko do rynienki. A ta jest kręcona do blachy. Ktoś Ci bzdur naopowiadał. No chyba że na bagażniku wiózł czołg ;)

Matiz
Gość
Wysłany: 2010-02-26, 22:58   

Hehe no nie wiem co ciekawego na dachowym ,ale w środku ojciec ponoć woził żywy inwentarz, który mu konsumował tapicerke :) Dzieki za oświecenie- właśnie ciekawi mnie miejsce montażu ,bo wygląda na dość filigranowe (niestety nie miałem jeszcze okazji dokładniej się przyjrzeć więc wybaczcie niewiedze).

Kumpelek
Gość
Wysłany: 2010-02-26, 23:02   

eeee. Dach nie odleci.. prędzej tylne błotniki jak za dużo naładujesz...

machoony
Gość
Wysłany: 2010-02-27, 08:44   

120 i dwie pary nart na dachu i nie bylo zadnych problemow. generalnie miedzy bramkami krakow-katowice z maks predkoscia bo sie baaardzo spieszylem i nie bylo problemow. jednynie 200m przed domem mi benzyny zabraklo :P

Maciej Dendyss
Gość
Wysłany: 2010-02-27, 18:14   

Odlecenie dachu jest fizycznie niewykonalne. Samo wymontowanie go z premedytacja za pomocą młotka i śrubokręta nie należy do rzeczy łatwych. Słyszałem za to historię o 5 litrowej bance paliwa która wyleciała na zakręcie z bagażnika razem z tylim błotnikiem.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi