|
Transplantacja bębenków do klamek |
| Autor |
Wiadomość |
Mici125
Gość
|
Wysłany: 2009-10-22, 19:43
|
|
|
Witam!
Ktoś mi się chyba próbował do bagażnika włamać, bo zamek nosi ślady ingerencji śrubokrętem i muszę się sporo namęczyć aby go otworzyć kluczykiem. Tak więc ostatnio rozglądam się za jakimś kompletem bębenków bo fajnie by było mieć we wszystkich drzwiach takie same kluczyki.
Czy ktoś może bawił się w coś takiego, i czy mógłby mi poradzić od jakiego auta najlepiej by wziąć bębenki? Chodzi mi o 3 takie same, a w trabach były maks 2 a i to już teraz rzadkość.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Bartek Dobrzyński
Gość
|
Wysłany: 2009-10-23, 07:35
|
|
|
| Od Trabanta. Ja ostatnio dorabiałem bębenek do kluczyka. Tyle że do alu klamek, z metalową osłonką. Rozbierasz, wyjmujesz blaszki które pełnią rolę zapadek i... kombinujesz. Dobrze jest mieć kilka kompletów żeby dobrać. Ewentuanie można coś podpiłować |
|
|
|
 |
JaJer
Gość
|
Wysłany: 2009-10-23, 09:17
|
|
|
Robur, Barkas, IFA, Wartburg, Multikar - te pasują bez problemu, inne to trzeba "kombinować"
Przerabiałem od 125p ale było sporo roboty. |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2009-10-23, 09:46
|
|
|
| jeśli uda Ci się wyciągnąć stare zapadki ze zniszczonej wkładki, zakładając że nikt ich nie zniszczył to przekładasz to wszystko do nowej/uzywanej wkładki i po kłopocie. Niestety często się zdarza że mikrośrubka trzymająca wkładkę w guziku często nie daje się ruszyć i wtedy robi się kłopot bo zazwyczaj trzeba szukać kolejnej klamki na części. Warto dobrze potraktować całą wkładkę penetratorem lub wrzucić do ropy na noc. Po za tym zabawa dziecinnie prosta |
|
|
|
 |
Bartek Dobrzyński
Gość
|
Wysłany: 2009-10-23, 14:37
|
|
|
| Co do śruby: 1 odkręciłem, 3 przewierciłem... A zabawa z zapadkami oprócz tego że dziecinnie prosta to jeszcze przednia:) |
|
|
|
 |
Mici125
Gość
|
Wysłany: 2009-10-23, 23:27
|
|
|
No to nazbieram bębenków i będę rzeźbił :)
Dzięki za porady |
|
|
|
 |
|
|