Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
BAK i Aku w bagaju!!
Autor Wiadomość
John'ek
Gość
Wysłany: 2007-05-28, 17:37   

Witam kto juz takie cos robił w 601!! jak poprowadzic weze i jaka pompke zamontowac a zeby pobor byl ok i powrot do baku??!! bo jesli chodzi o aku to juz mam patent!! tylko wciaz kombinuje z bakiem!! odrazu mowie ze gleba w aucie wielka wiec puszczanie pod autem wezy odpada!! pompka musi naprawde sie sprawdzac!!

zielczi
Gość
Wysłany: 2007-05-28, 18:03   

ja to widze tak,montujesz bak w bagazniku z pompka paliwa a wezyk prowadzisz do malutkiego baku pod maska(paliwo musi spadac grawiacyjnie).
Na pewnej wysyokosci w tym malym baku zrobic wezyk powrotny do bagaja to juz wroci grawitacyjnie bo ten w bagaju bedzie nizej.

kuba_krakow
Gość
Wysłany: 2007-05-28, 19:02   

sam musisz spadac grawitacyjnie - pompka elektryczna plus zbiorniczek kompensacyjny jak w 1.1 wystarczy.

wartborgini
Gość
Wysłany: 2007-05-28, 20:39   

przecie zielczi dokładnie to samo napisał co Ty tylko inaczej to ujął...

Ty wogóle kuba-kraków jesteś jakiś inny, wydaje ci sie żes wszystkie rozumy pozjadał i jedziesz po wszystkich a nawet nie starasz sie zrozumieć co ktoś inny miał na myśli...

John-ek - przewody możesz poprowadzić w kabinie.
W niektórych samochodach wszystkie przewody prowadzone są w kabinie - i te paliwowe i te od hamulców...

Pelu
Gość
Wysłany: 2007-05-28, 20:48   

przecie zielczi dokładnie to samo napisał co Ty tylko inaczej to ujął...

Ty wogóle kuba-kraków jesteś jakiś inny, wydaje ci sie żes wszystkie rozumy pozjadał i jedziesz po wszystkich a nawet nie starasz sie zrozumieć co ktoś inny miał na myśli...

John-ek - przewody możesz poprowadzić w kabinie.
W niektórych samochodach wszystkie przewody prowadzone są w kabinie - i te paliwowe i te od hamulców...

inny yto chyba jestes TY, bo piszesz o rzeczach i probach w trabie, z ktorych sie wogole nie wywiazujesz!!!!
wez pomysl troche nad soba

zielczi
Gość
Wysłany: 2007-05-28, 20:56   

chamstwo...
Niezrozumiales wiec uwazasz ze zle?
LUX

kuba_krakow
Gość
Wysłany: 2007-05-28, 22:01   

po pierwsze nie musi spadac grawitacyjnie.
po drugie przede wszystkim jade po tobie bo jestes glupi, wiesz wszystko i jezdzisz po Trabantach. A ja zawsze pisze tylko sprawdzone informacje a jak ktos pisze brednie (jak BRZOSTEK) to poprawiam.

A chamstwo sie wzielo na forum od kad nowi zaczeli przychodzic i nie stosowac sie do jakichkolwiek zasad. Zwlaszcza BRZOSTKI.
Ja pamietam jeszcze czasy przyjaznej atmosfery na forum kiedy zaczalem sie tu udzielac... ale to 5 lat temu bylo.

chamstwo...
Niezrozumiales wiec uwazasz ze zle?
LUX

WIEC:
zrozumialem i uwazam, ze bez sensu.
tak jak mowie - maly zbiorniczek kompensacyjny i elektryczna pompka i przewody pod spodem. Prostsze?
po co male baki robic?? jak zbiorniczek bedzie tam gdzie przeplywomierz to co, nie pociagnie silnik? Tylko wydajna pompka.

inny yto chyba jestes TY, bo piszesz o rzeczach i probach w trabie, z ktorych sie wogole nie wywiazujesz!!!!
wez pomysl troche nad soba

masz racje PELU ;)

kuba_krakow
Gość
Wysłany: 2007-05-28, 22:04   

a juz o tym, ze niektorzy SPAM na prywate rozsylali i ogloszenia na forum dawali i musialem prosic moderatora o usuniecie to juz nie wspomne.

John'ek
Gość
Wysłany: 2007-05-28, 22:06   

zakladalem post zeby czegos sie dowiedziec a tu kur** kolejny raz klotnie!! ale wiara nie ma co robic!! plan mam taki dzieki znajomym trabanciarzom co realnie podchodza do przerobek!! wiec!! przez slupek tylny puszczony zostanie wezyk az do slupka przedniego na tym boczku przy dachu!! i wyjdzie w komorze silnika a tam pompka tylko musi byc wystarczajaca!! niechce pojemniczkow bo ma byc pusto pod maska o to chodzi!!a kolejne baniaczki pojemniczki to troche bez sensu:| jesli ktos ma realny pomysl...popmpki i jakies wskazowki dajcie cynka:D

zielczi
Gość
Wysłany: 2007-05-28, 22:14   

po drugie przede wszystkim jade po tobie bo jestes glupi, wiesz wszystko i jezdzisz po Trabantach

ze ja?
kur.. wpowiedzialem sie jak ja to widze,widzisz to inaczej , w porzadku,napisz jak.
Ale na co teksty typu sam musisz spadac grawitacyjnie

kuba_krakow
Gość
Wysłany: 2007-05-28, 22:15   

ktos mi mowil (poszukaj na allegro goscia o ksywie epoxy1 czy jakos tak) on robil silniki od Trabanta do motolotni i ponoc sie da dorobic podcisnieniowa pompke paliwa z Wartburga 353 do 601. Tego nie wiem ale mozesz sprobowac z nim zagadac bo robil rozne dziwne patenty.
A zbiorniczek od 1.1 jest naprawde maly i to jest chyba najlepsze wyjscie jezeli nie znajdziesz nic lepszego.

osobiscie bym polecal bak od 1,1 pod podloge z tylu jezeli masz tylny zawias na sprezynach

DDR

kuba_krakow
Gość
Wysłany: 2007-05-28, 22:18   

ze ja?
kur.. wpowiedzialem sie jak ja to widze,widzisz to inaczej , w porzadku,napisz jak.
Ale na co teksty typu sam musisz spadac grawitacyjnie

nie TY!!
Wartborgini

Pelu
Gość
Wysłany: 2007-05-28, 23:32   

johnek jakbym tylko potrafil to bym Ci poradzil, jednak wkurza mnie strasznie jak wartborgini piszre kolejne rafdy, a z kolejnychtam zobowiazan sie nie wywiazuje!!!!!

trabanciarze (z wyjatkiem sa slowni)
a co do kubt z krk nic nie mam i nigdy nic nie mialem.
tylko nie wiem dlaxczego nie jestem pierwszy co ma pretenssje do wartborgini??

ja jestem za tym,zebys pisal swoje porady ze swojego doswiadczenia, tylko nie pisz tutaj,ze robisz testy, ktorych tak naprawde nie robisz,albo o nich nie opisujesz, bo naprawde np. mnie to strasznie wkurza!!
ale tak ogolnie jesdtres wporzo chlop, bo mowisz co i jak i sie nie obrazaj,ale juz nie wytrzymalem

Sebastian (reafus)
Gość
Wysłany: 2007-05-29, 05:22   

a co wymysliles z aku?

darqs
Gość
Wysłany: 2007-05-29, 07:37   

Jeżeli aku będzie w bagażniku to strasznie długie przewody rozruchowe będzie trzeba założyć, jeżeli mają być porządne to trochę będzie kosztować

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi