Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
szczękotrzymacze do 601
Autor Wiadomość
MARIAN B.
Gość
Wysłany: 2009-09-09, 13:10   

Witam,
dziś poszły mi dwa szczękotrzymacze w prawym przednim kole. Dziwne bo bębny, cylinderki i okładziny nówki a jednak podczas hamowania szczękotrzymacze poszły.Może dlatego, że właśnie tylko one były stare. Mam pytanie. Od czego pasują, żeby nie szukać oryginałów. (Chodzi mi o ten mały płaskowniczek ze sprężyną oraz dwiema specjalnymi podkładkami talerzowymi, wszystko to trzyma szczękę hamulcową przy powierzchni tarczy ).

Sebastian (reafus)
Gość
Wysłany: 2009-09-09, 17:11   

Czemu nie chcesz orginalow? Zamow sobie przez motirex.

MARIAN B.
Gość
Wysłany: 2009-09-09, 18:32   

Mogłyby być oczywiście oryginały z Motirexu ale...komplet na jedno koło kosztuje aż 16 zł.Ja chcę profilaktycznie wymienić wszystkie więc to jest ok. 64 zł. a poza tym trzeba czekać. Myślałem, że można podpasować coś taniej i szybciej.

Goofy
Gość
Wysłany: 2009-09-09, 18:49   

Ktoś mi kiedyś mówił że od malucha podchodzą, ale nie sprawdzałem. Część to w sumie mało skomplikowana, więc może bezpośrednio w sklepie się da coś dobrać?:)

MARIAN B.
Gość
Wysłany: 2009-09-09, 19:00   

Będę szukał. Problem jednak w tym, że nie mam wzoru. Muszę zdjąć bęben a parkuję przed blokiem. Myślałem,że ktoś już to podpasowywał i ma info na 100 %. No nic. Zdejmę bęben i pobiegam po skleoach moto.Dzięk.

JaJer
Gość
Wysłany: 2009-09-09, 19:33   

Na 100% od 126p pasują! mogą troszkę inaczej wyglądać (nowsza wersja), ale pasują.
Tak samo wyglądają i pasują na 100% F125p i Polonez.(koszt 7,50 na 4 szczeki)
pozdrawiam.

MARIAN B.
Gość
Wysłany: 2009-09-09, 20:10   

Jajer czy jest coś czego nie wiesz w temacie "Trabant"? Dzięki za informacje.
Jak widzisz pierwsza awaria po kapitalnym remoncie. Dziś też zauważyłem, że przy ok. 1000 obrotów silnika Trabi wpada w rezonans. Tego też się boję. Boję się żeby nie poluźniło się koło zamachowe. Dokręciłem je zgodnie z instrukcją kluczem dynamometrycznym.Myślę jednak, że gdyby to było poluzowanie się to już oderwałoby się od osi wału a przy niższych i wyższych obrotach wszystko jest jednak OK.
Do tego znowu muszę wyjechać na kilka dni i nawet nie mogę nic sprawdzić.
Pozdrawiam.

Ptak
Gość
Wysłany: 2009-09-09, 21:46   

zobacz czy sie np poduszka silnika od spodu nie odkręciła.
co do szczękotrzymaczy to ja mam u siebie od malucha lub poloneza. nie pamietam które bo różnią się trochę długością. ale to 1-2zł za sztukę więc można kupić jedne i drugie i zobaczyć które pasują

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi