|
Problem z kierunkowzkazami... :-( |
| Autor |
Wiadomość |
DAM SIWY
Gość
|
Wysłany: 2009-09-29, 12:24
|
|
|
| Witam! Niedawno kupiłem Trabiego 601 in stalacja 6V. Od początku mialem problem z kieunkowskazami lecz myślałem że to wina akumulatora... Jednak podładowałem go na wszelki wypadek jednak akuś okazał się OK. Problem jest taki... Kiedy włączam kierunek w lewo przód nie świeci chyba wcale a z tyłu Swieci ciągle, bardzo delikatnie przerywając i daje bardzo słabe światło( prawa strona podobnie...). Próbowałem na włączonych i wyłączonych światłach i nie ma różnicy... Słyszałem że może być zanieczyszczony przewód masowy ale jeśli ktoś już to przerabiał to bardzo proszę o wskazóki jak to doprowadzić do właściwego stanu. Z góry wielkie dzięki... !!! |
|
|
|
 |
Kumpelek
Gość
|
Wysłany: 2009-09-29, 15:09
|
|
|
| a mi się wydaje, że nie powinieneś próbować zbijać kokosów na Trabantach. Tyle w temacie |
|
|
|
 |
Paweł-Yogi
Gość
|
Wysłany: 2009-09-29, 15:47
|
|
|
| Problemem może być masa albo przekażnik do kierunków jedno z dwojga posprawdzaj żarówki czy nie są spalone oraz przewody czy nie są zaśniedziałe.Stawiałbym raczej na przekaźnik pewnie ma swoje lata i odmawia posłuszeństwa gdyby to był przekaźnik daj znać posiadam taki do 6v instalacji to się jakoś dogadamy |
|
|
|
 |
gier'u
Gość
|
Wysłany: 2009-09-29, 17:46
|
|
|
Sprawdź przerywacz, oczyść przewody masowe a na deser sprawdź czy w przełączniku któryś z przewodów nie wyszedł ze swojego miejsca i zwiera na stałe. Przerabiałem ostatnio coś podobnego jak kładłem całą nową instalacje tylko, że w 12V.
DDR! |
|
|
|
 |
mustang62
Gość
|
Wysłany: 2009-09-29, 19:45
|
|
|
Dzięki wszystkim za sugestie.. Każdą z tych podpowiedzi sprawdzę i mam nadzieję że to rozwiąże problem. Pozdrawiam!!! |
|
|
|
 |
|
|