Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Wskaźnik poziomu paliwa
Autor Wiadomość
ADAM ZAWACKI
Gość
Wysłany: 2009-07-18, 20:07   

Mam Trabanta 601 s z 1986. Kupiłem komplet (czujnik i wsaźnik) poziomu paliwa.Jest jednak problem. Chciałem go zainstalować obok wskaźnika ekonomizera ale tam nie ma miejsca. Gdzie był zamontowany ten wskaźnik w Deluxach ?

mitek
Gość
Wysłany: 2009-07-18, 21:50   

W deluxie nigdy nie było wskaźnika paliwa była tylko dodatkowa kontrolka w ekonomizerze (czerwona dioda obok fotodiody) ja miałem taki ekonomizer z kontrolką rezerwy + założony obok wskaźnik paliwa. heh jedno co będzie cię wkurzało to goniąca we wszystkie strony wskazówka paliwa. Czujnik poziomu paliwa nie ma tłumika drgań ( jeden z czymś takim widziałem w wartburgu 353 z 74r ale to chyba nie był oryginał)

Paweł-Yogi
Gość
Wysłany: 2009-07-18, 23:38   

Ja kiedyś miałem w swoim trabie zamontowany ekonomizer z 353 w którym miałem podłączony w zbiorniku czyjnik poziomu paliwa tak samo z 353.I wszystko działało przez spory czas do momentu zamiany deski na inny typ.Teraz posiłkuje się tylko czerwoną diodą która zaczyna swiecić jak jest mało paliwa w zbiorniku.

ripit
Gość
Wysłany: 2009-07-25, 19:26   

Ja osobiście mam zamontowany ze skody 105 i działa ok. Zamontowałem go w linii z licznikiem i ekonomizerem w desce. Nie miałem problemu z miejscem bo wszystkie przesunąłem :) http://www.skabit.pl/trabi/koniec/Image2.jpg

ADAM ZAWACKI
Gość
Wysłany: 2009-07-26, 01:23   

Dzięki za podpowiedzi i fotki.Ja mam inną deskę. Typową od 601 a 1968 r,ale już wskaźnik zamontowałem. Zrobiłem otwór po prawej stronie od radia. Gdzie indziej nie było miejsca.Jest OK.Teraz został tylko jeszcze jeden problem, to znaczy otwór w zbiorniku pod czujnik. Nie wiem czy teraz się tym zajmę bo nie mam koncepcji.Może będę szukał zbiornika z dwoma otworami: wlewem paliwa i pod czujnik.

J.J.
Gość
Wysłany: 2009-07-26, 02:29   

adam ty jesteś z tych grup koło grudziadza?

kuba_krakow
Gość
Wysłany: 2009-07-26, 03:12   

( jeden z czymś takim widziałem w wartburgu 353 z 74r ale to chyba nie był oryginał)

Wiesz co Janusz u mnie w skiele 1971 byl czujnik z tlumikiem drgan i one byly do momentu przejscia na inny wskaznik (ktory dzialal z opoznieniem wiec tlumik nie byl potrzebny) W Trabie zdarzaly sie (widzialem to w jakiejs literaturze fachowej w zwickauowie - podobno na wegry) wskazniki (z robura chyba) zamiast ekonomizera.

ADAM ZAWACKI
Gość
Wysłany: 2009-08-02, 20:15   

J,J jestem z Grudziądza. Nie ma tu specjalnie grupy Trabanciarzy. Jest kilka Trabantów ale często zmieniają one właścicieli.
Pozdrawiam Adam.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi