Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
do Trabanciarek
Autor Wiadomość
frania
Gość
Wysłany: 2006-03-23, 07:53   

Witam wszystkie Trabanciarki!!!! Oczywiście TRabanciarzy rónież!!!

Dziewczyny napiszcie mi ja sobie radzicie z wszymi TRabantami przy takim ciągłej konieczności "grzebania przy nim". Same sie zajmujecie wszysmi autakami??? Niby wielkie usterki to ne są, jak czytam - to noramalna rzecz w TRabantach, ale dla mnie laiczki w sprawach samochodów, mechaniki itp., wiąże sie to ciągłym męczeniem mechaników.W sumie to dzięki TRabancikowi uczę sie pilnie przynajmniej w sposób teoretyczny co gdzie sie znajduje, jak dziła,bo wcześniej to wsiadałam do auta i nic mnie nie obchodziło.;)) Ale ostanio po zerwaniu linki sprzęgła ( choć też czytłam, że to notamlnba przypadłość)w środku trasy, przemarznięciu okropnym i długim poszukiwniu nowej linki już byałam zdeterminowana rozstać sie z moim autkiem. Ostanimi czasy więcej stoi niż jeździ...No ale cóż...Wsiadłam do niego po założeniu linki...i złości wszelkie minęły...i tak już mam nadzieję żę zostanie :0)), hyba że znowu da mi w kość i zepsuje sie w najmniej oczekiwanym momencie...

A mam jeszcze jedno pytanie??? Jak wygląda statystyka Trabanciarek do Trabanciarzy???
Pozdrawiam!!
Frania

ali
Gość
Wysłany: 2006-03-23, 12:28   

Ststystyka trabanciarzy do trabanciarek: one < oni :-) Dziewczyn jest mnie ale zato są ładniejsze :-) A tak apropo chętnie zapoznam wolną trabanciarke... lub sympatyczke trabantów ogólnie jakąś dziewczyne coby na zloty ze mną chciała jeździć :-)

Kargul
Gość
Wysłany: 2006-03-23, 14:57   

Ja również związałbym się z jakąś trabanciarką:) Mielibyśmy wiele wspólnego:D Chodzą takie pogłoski ze trab który mało śmiga częściej sie psuje... Moze się na Ciebie obraził i dlatego pusciła linka:) Pozdrawiam

magik
Gość
Wysłany: 2006-03-23, 15:08   

foto mile widziane :-) ))))

Yankes
Gość
Wysłany: 2006-03-23, 15:30   

a ty nie wiesz jak linka sprzęgłą wygląda że foto chcesz??;)

emilia j.
Gość
Wysłany: 2006-03-23, 15:47   

hej Frania! w maju minie 5 lat odkąd mam traba ( wow! kiedy to mineło? :) ) Były czasy kiedy stał po trzy miesiące unieruchomiony z powodów technicznych, ale mam to szczęście że mój brat to zdolny i wszechstronny hobbysta mechanik i pomoże w potrzebie, problem odwiedzania warsztatów mechanicznych w moim przypadku nie istnieje, ufffff :) poza tym wiem, że w razie co zawsze mogę liczyć na mojego osobistego bardzo kochanego trabanciarza :)
sama umiem zatankować paliwo, uzupełnić płyn w spryskiwaczu, napompowac koła, umyć i wypolerowac karoserię, wrkęcić i wykręcić świece; orientuję się w budowie i działaniu :) mimo ograniczonej wiedzy technicznej uwielbiam mojego traba tak samo jak chłopaki, którzy osobiście przy swoich autach majstrują, naprawiają i je przerabiają :)

w trójmieście i przyległościach mamy odrobinkę trabanciarek :) niestety w większości zajete, przez trabaciarzy ma się rozumieć ! :)

Paweł-Yogi
Gość
Wysłany: 2006-03-23, 15:51   

Kargul jaki ty chętny do poznawania trabanciarek kilka poznasz jak będziesz jezdził na zloty.Moja misia dopiero poznaje budowę Trabanta jak będzie miała odpowiednią wiedzę techniczną to zacznie się udzielać puki co uczy się pilnie podstaw a jak zrobi się cieplej wejdzie praktyka.Franiu nie martw się większosć kobiet które pomykają Trabami zdane są na pomoc męską bo same zbytnio nie zagladają pod Traba bo nie mają az takiej żyłki mechanicznej.

--------------------------------------
Trabant601s rocznik 85
--------------------------------------

macq
Gość
Wysłany: 2006-03-23, 17:44   

Heh czasem trzeba sie ubrudzić przy trabie :) ja wszystko, co da się wykonać w warunkach amatorskich robie sam, ewentualnie, ktoś mi coś potrzyma :p Ale odczuwam później satysfakcje, że coś zrobie sam i to chodzi :] pozdro.

Kargul
Gość
Wysłany: 2006-03-23, 19:26   

Ja bym nie pozwolił kobiecie się brudzić i wsuwać pod traba, od czego są faceci:D Oczywiście nie będę ubiegał o względy zajętych trabanciarek przez trabanciarzy, bo i tak jesteśmy rodziną:D Pozdrawiam

Kędzior
Gość
Wysłany: 2006-03-23, 19:50   

widzę że robi się jakaś randka w ciemno połączona z quizem mechaniczno-trabantowym. Na giełde !!

Karola
Gość
Wysłany: 2006-03-23, 19:54   

Ja mam traba już trzy lata- nigdy mnie nie zawiódł, więc nie mogę na niego narzekać. Naprawy? Przy wszystkich musze być bo nie lubie jak ktoś obcy mi grzebie. Mam jednego kolege który "serwisuje" mi autko. Przez te trzy lata nauczyłam się tyle, ze potrafie zdiagnozować co się dzieje i po rozmowie z odpowiednimi osobami sama mogę naprawić coś, choćby tylko tak żeby dojechać do domu. Odkąd jeżdże moją różową furą poznałam masę fajnych ludzi, którzy zawsze są gotowi aby mi pomóc jak będę w potrzebie (za to Wam wszystkim dziękuję). Więc Droga Franiu- prędzej czy później wszystkiego sie dowiesz!
Pozdrawiam!

Maciek
Gość
Wysłany: 2006-03-23, 20:57   

A ja Ci powiem Franiu, że już siły do tego gnojka nie mam, cały czas się coś pi***oli, a jak już wszystko sprawdzone i nic się nie może popsuć to mi aku pada i wtedy mnie taka ku***ca bierze, że mam ochotę się zabić. POWODZENIA życzę

emilia j.
Gość
Wysłany: 2006-03-23, 21:15   

o! Karola, ważną rzecz napisałaś ! ja tez nie lubię jak mi kto obcy przy Trabancie grzebie! coś w tym musi być, że byle komu się nie ufa w takich ważnych sprawach!

może by tak na trampkowisku jakis feministyczny akcent zapodać? :) np wybory mistera zlotu :) jury złóżone w 100% z kobiet :)

frania
Gość
Wysłany: 2006-03-23, 21:40   

Wnioskuję, żę liczba Trabanciarek do Trabanciarzy wygląda tak jak liczba odpwoedzi powyższych, niemal sami trabnciarze odpisują, ale też super!!! :-) , przy okazji wywołałam jakieś matrymonialne wątki, może na forum powinien taki temacik sie pojawić!!! ;) Dziewczyny zadzroszczę Wam ogromnie waszych serwisantów, ja niestety nadal poszukuję kogoś, kto by sie przejął moim autkiem!! Może ktoś ma godnego polecenia, sumiennego i rzetelnego mechanika z okolic Wrocławia??? Bo sama niesty jeszcze nie jestem w stanie chyba konstruktywnie nic zdziałać, ale uczę się, a przynajmiej staram. Raczej jestem na etapie podaj, przynieś, pozamiataj!!!Ale też nie lubię jak ktoś mi obcy coś w nim grzebie! No ale cóż jak trzeba to trzeba. Mam nadziję żę Twoje słowa Karolo sie sprawdzą!!! Na pewno tyle bym nigdy sie nie dowiedziała o samochodzie i jego funkcjonowaniu, gdyby nie mój trabancik, jednak czasami, np. dziś, miałam podobny nastrój jak Maciek, znowu coś zrąbało sie w sprzęgle, statystycznie cały czas coś sie uszkadza, rozregulowuje, zapycha, zalewa itp. W sumie jak wygląda statystyka usterkowośći dla trabancika 1.1, bo już nie wiem czy to normalne, że cały czas coś sie dzieje , czy to mój tylko tak ma???;( Dzięki za wszelkie posty!!

ali
Gość
Wysłany: 2006-03-24, 09:48   

franiu powiem tak ja mojego traba 1.1 kupiłem pod koniec września tego roku, praktyczne psuło się ciągle coś, moim priorytetem było doprowadzenie go idealnego stanu technicznego (potem wizualny), dopiero na początku tego miesiąca skończyłem, czyli pół roku mi to zajęło a nie kupiłem auta z ogłoszenia, musiałem sie nieźle natrudzić żeby facet chciał go sprzedać ale udało sie czyli nie była to sprzedaż żeby sie trupa pozbyć, on nim do pracy jeździł i dbał o stan techniczny, był spawaczem czyli blacha jest w niezłym stanie. Ale wydaje mi sie że to jeszcze nie koniec u mnie z naprawianiem... Ale piękne jest to że allegro + znajomości i ceny są tańsze niż do malucha :-)

Moim zdaniem traby 1.1 o wiele częściej sie psują bo mają więcej rzeczy które mogą sie popsuć :-)

Poza tym gdyby sie nie psuły to nie było by tego klimatu, bo o czym byśmy gadali na zlotach: e bo wiesz już od 2 lat tylko leje bęzynę i jeźdźe - No bez sensu by to było

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi