Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Nowy ale stary-regulacja gaźnika 28H1-1
Autor Wiadomość
MARIAN B.
Gość
Wysłany: 2009-06-19, 14:47   

Witam,
mam problem z regulacją tego gaźnika. Temat wielokrotnie poruszany na forum, poparty opisami i rysunkami. Niestety linki do tych rysunków nie działaja.
Proszę o jakiś działający link i dokładny opis jak wyregulować ten gaźnik.
Kiesyś było cos takiego jak wirtualny gaźnik i tam podobno były dobrze opisane rysunki i opisane czym i w jakiej kolejności kręcić.Proszę o pomoc.
P

Paweł-Yogi
Gość
Wysłany: 2009-06-21, 23:26   

Z tym gaznikiem chyba wszyscy mają kłopoty ja mam ich z 7 sztuk i nigdy nie mogłem ich wyregulować jak wolne obroty były to mocy nie było i na odwrót.Nie miałem siły by z nimi walczyc i zamieniłem na gaznik przejsciowy przynajmniej z tym problemu nie ma.Jak nie wyregulujesz tego cuda radzę zrobić zamianę na inny gaznik stracisz wtedy mniej nerwów.

Qbs
Gość
Wysłany: 2009-06-22, 16:38   

wasze problemy gaznikowe zazwyczaj zależą od stanu zuzycia gaznika a nie od regulacji. Zalezy tez od syfu jaki w nim panuje itd. Ten gaznik jest naprawde bardzo prosty. sa dwie srubki do krecenia... i powiem szczerze ze jak inne podzespoly sprawne a gaznik czysty i bez zadnych luzow i przedmuchow to nawet na rozregulowanym bedzie jezdzil, kwestia ekologii i spalania, bo tym mozna regulowac. Zazwyczaj gazniki sa niesprawne przez łapy ich uzytkownikow. A to ktos jakas dysze wykrecajac nawali tam jeszcze wiekszego syfu, rozwali lepek dyszy srubokretem, powygina pływak ze juz sie nie dojdzie do stanu poziomu prawidlowego ruszy czym nie powinien i jest gorzej niz bylo, a okaze sie ze problemem bylo cos innego, tylko ze teraz to juz gaznik doszedl jako problem :) Polecam znalezc gaznik w idealnym stanie, nowy lub oddac do regeneracji obecny. Ja przerobilem ich juz mnostwo i czesto zmienialem, czyscilem, regulowalem, az trafilem na nowy, ktory tylko podregulowalem pod swoje potrzeby i juz 3 do niego nie zaglądałem, a trabant jeździ szybko i mało pali, nawet z kempingiem. Polecam wiec uczyć się na cudzych blędach i posluchac rad doświadczonych w tym temacie. Gaznik co prawda nie gryzie ale jest urzadzeniem precyzyjnym gdzie latwo cos zjebac ze jest gorzej.

na koniec powiem ze powszechna literetura trabantowa wyczerpuje tematy gazników, wiec jak to wam nie pomaga to radze sie nie brac za gaznik.

MARIAN B.
Gość
Wysłany: 2009-06-22, 19:34   

Witam,
Qbs masz 100 % racji.Tak jak pisalem mialem problemy z tym gaźnikiem, dałem temat na forum ale nic specjalnego sie nie dowiedziałem więc wziąłem sprawy w swoje ręce.
Rozebrałęm gaźnik jeszcze raz.Wyczyściłem ponownie, złożyłem. Wyregulowałem zgodnie z parametrami wg instrukcji, założyłęm i jest super.
Ale jest tak jak piszesz. Gaźnik jest prosty. Regulacja dwiema śrubami i jeżeli nie jest wyrobiony musi być OK.No i jest. Co do fachowców od gaźników byłem u kilku. Każdy niby jedyny i najlepszy ale efekty ich regulacji do bani.
Tak więc teraz gaźnik działą super, Jak jednak trafi mi się nowy to kupię na zapas.
Dzięki wszystkim za informacje i uwagi.

Bochen
Gość
Wysłany: 2009-06-26, 09:33   

kocham gazniki

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi