Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
reflektory do trabanta
Autor Wiadomość
patrykthc
Gość
Wysłany: 2007-11-12, 17:53   

witam mam pytanie czy od golfa 2 reflektory pasuja do trabanta??

ZBuK
Gość
Wysłany: 2007-11-12, 18:37   

Pasują po drobnych przeróbkach, które wymagają wkrętaka, piłki do metalu lub ostry obcęg oraz kombinerek :)

Tonio
Gość
Wysłany: 2007-11-12, 22:53   

Ja poradziłem sobie tylko z kombinerkami i reflektor trzyma się jak należy :) A efekt jest wart tych 80zł (jeżeli mówimy o clear'ach).

Bartek Dobrzyński
Gość
Wysłany: 2007-11-13, 10:45   

Hmm a jaieś źródło takich za 80zł? Bo jak ja widziałem ceny to było pooonad 250zł...

ZBuK
Gość
Wysłany: 2007-11-13, 10:55   

No bo i za tyle można kupić...
A te tańsze są marki AUTOPAL i są na Allegro:
http://allegro.pl/item268...uning_nowy.html
Na Allegro spory wybór - są droższe i tańsze, mogę być z ringami. A co kolega nie ma Allegro czy Googla, żeby znaleźć tanie reflektorki?
Najlepiej kupić takie tanie i wsadzić do tego drogie fajne żarówki i efekt piorunujący (wizualnie) a i świecenie lepsze.

Tonio
Gość
Wysłany: 2007-11-15, 00:07   

Dokładnie tak jak mówi kolega ZBuK. Ja kupiłem takie reflektory:

http://moto.allegro.pl/it...tuning_hit.html

wyglądają super a i jakość ich wykonania nie jest zła, ośmieliłbym się powiedzieć że nawet lepsza niż oryginalne fabryczne od Trabancika.

Bartek Dobrzyński
Gość
Wysłany: 2007-11-15, 12:34   

Ma google i allegro ma ale wpisywanie reflektory gładkoszybowe albo clear glass niewiele daje...Ale wielke dzięki, po wypłącie zainwestuję;-)

WeTeK
Gość
Wysłany: 2007-11-21, 21:50   

Nie sztuka zalozyc cleary, sztuka dorobic do nich regulacje:

Przygotowanie reflektorow:
sciagamy ta metalowa ramke, regulacje lacznie z tymi plastikowymi gownami, tak zeby nam zostal sam reflektor z 3 kwadracikami do mocowania

Regulacja gora- dol

Moj patent to przewiercenie dolnej regulacji trabowej i przykrecenie za pomoca srubki dolnego kwadracika. W tym przypadku mamy ladna regulacje oryginalna. Tylko trzeba przykrecic w odpowiednim miejscu zeby nam pozniej ramka naszła

Regulacja na boki

Z tym jest wiekszy problem. ja rozwiazalem to tak, ze 1 kwadracik przykrecilem do miski reflektora za pomoca sruby NA STAŁE, a w drugi kwadracik wkrecilem srube ktora reguluje wychylenie reflektora (opiera sie o miske). Zeby to wyregulowac, wystarczy popuscic srube mocujaca jeden kwadracik, wyregulowac 2 sruba polozenie reflektora i dokrecic.

Precyzja regulacji:

Zeby reflektor nie latal w misce podczas jezdy, musimy przymocowac go sprezyna- moze byc oryginalna. Ja zaczepilem za dolne mocowanie, ale lepiej gdzies na srodku- bedzie lepiej trzymac

Galant - YuLaS
Gość
Wysłany: 2007-11-26, 18:33   

Hejo!
Ja kupiłem Autopal z allegro za 33pln/szt ale nie o tym chciałem.
Ja usunąłem te blaszki od regulacji i zrobiłem tak;
wiercimy 3 otwory w miejscach mocowania nowego reflektora, zakładamy nitowkręty (takie nity jak zrywalne ale mają gwint wewnątrz) teraz dłuższa śrubka z nakrętka. Patrząc od lampy: łeb śrubki-podkładka-ucho lampy-podkładka-sprężyna-przeciwnakrętka-gwint w nicie- Regulujemy w 3 płaszczyznach (pion-poziom-skos) i kontrujemy nakrętką. Reflektor przezto głębiej siedzi i nie trzeba modyfikować ramek reflektorów.
PS ten Autopal świeci fajnie ale rewelacji niema.

WeTeK
Gość
Wysłany: 2007-11-26, 19:49   

Reflektor przezto głębiej siedzi i nie trzeba modyfikować ramek reflektorów. Ja tez nie musialem btw. Ale ze sprezynkami to calkiem fajny patent [;

Bartek Dobrzyński
Gość
Wysłany: 2007-11-29, 10:49   

A ktoś był z tymi za 30pare zł na przeglądzie? Ostatnio w Auto Świecie czytałem że tego sie nie da ustawić bo geometria odblaśnika jest do dupy...

ZBuK
Gość
Wysłany: 2007-11-29, 11:23   

Ja byłem - co prawda nie sprawdzali, ale Trabik przeszedł badania bez najmniejszego problemu, podczas gdy drugie auto ledwo ledwo :)
Autopal ma pełną homologację, więc wg mnie musi działać poprawnie i zgodnie z normami.

Repet
Gość
Wysłany: 2007-11-29, 14:52   

Mam pytanie. Czy po założeniu tych reflektorów, oprócz walorów estetycznych można osiągnąć efekt lepszego świecenia?

Pelu
Gość
Wysłany: 2007-11-29, 15:51   

to chyba normalne,ze nowe odblaski lepiej beda "dzialac" niz stare posniedziale

WeTeK
Gość
Wysłany: 2007-11-29, 16:28   

W polaczeniu z dobrymi zarowkami, jakosc swiatla jest o niebo lepsza

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi