Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
601 kontra 601S - RÓŻNICE
Autor Wiadomość
NBA
Gość
Wysłany: 2009-03-17, 11:22   

No to jak w temacie - bo niewiele znalazłem na forum - najważniejsze różnice między 601 a 601 z literka S (wiem nie oznacza Sport..;P)

strzałka007
Gość
Wysłany: 2009-03-17, 15:11   

Hmm 601 mialy te "okragle" zderzaki, felgi z bardziej kulistymi deklami,inna siatka wlotu powietrza (gril) deska rozdzilcza byla metalowa, a i gladki tylny pas. To jak narazie wszystko co mi sie wydaje..

WeT(macq)
Gość
Wysłany: 2009-03-17, 15:46   

deska rozdzilcza byla metalowa Każda jest metalowa....
a i gladki tylny pas Niekoniecznie

J.J.
Gość
Wysłany: 2009-03-17, 15:53   

wszystko zależy od rocznika.

S ogólnie były wersjami z możliwością wyboru dodatkowych opcji. miały jednak standardowe różnice od wersji zwyczajnej.

równocześnie były 601 deluxe czyli najbogatsze wersje, które jak sie okazało ustąpiły modelowi s deluxe i zostały 'wycofane' w 80 ( s deluxe od 78 )

Kędzior
Gość
Wysłany: 2009-03-17, 19:11   

s to skrót od spryskiwacza

NBA
Gość
Wysłany: 2009-03-17, 20:07   

A może 601 S... znaczy SEXY...:P

Ptak
Gość
Wysłany: 2009-03-17, 20:34   

s znaczy sonderwunsch czyli życzenie specjalne
ja mam zwykłego 601 rocznik 87. oryginalnie nie ma zagłówków, podgrzewania tylnej szyby, cienka kiera, deska rozdzielcza z półką, światła długie /krotkie przełacza sie przełącznikiem na desce ( to nie wiem czy oryginalnie tak było)
to tyle co do zwykłego 601 bez esów floresów

NBA
Gość
Wysłany: 2009-03-17, 20:36   

A ja mam wersje S i kiera tez była cienka (już wymieniłem) i zagłówków też nie ma... (Aktualnie szukam przednich siedzeń:)z takowymi...

J.J.
Gość
Wysłany: 2009-03-17, 21:06   

napisałem, że wszystko zależy od rocznika [;

Bartolomek (BZ)
Gość
Wysłany: 2009-03-17, 21:33   

A ja mam wersję L! TO chyba wsje hycomaty takie były. I jak wielu mi wcześniej móiło - pakowali tam co im się pod rękę nawinęło.

A fotele z zagłówkami oddam za te bez zagłówków całkiem chętnie.

Czarny,M
Gość
Wysłany: 2009-03-17, 21:41   

H to był hycmat;P mam gdzieś 2 nowe znaczki aluminiowe 601-H

kuba_krakow
Gość
Wysłany: 2009-03-17, 22:17   

Ile Trabantow tyle wersji S - jak sama nazwa wskazuje "wyposażenie" zależało od zamówienia...
601 - goły
601S - od gołego po pełnego
601S de luxe - prawie wszystko co mogło być włączając w to halogeny i radio - niektóre de luxy miały też uchylny dach szklany (mam takowy w domu leży i czeka na lepsze czasy ;P)
Oznaczenia na tablicznie znamionowej po oznaczeniu modelu czyli L i K dotyczyły typu nadwozia np. 601LS oznaczało sedana w wersji S a 601KX kombi de luxe.

kuba_krakow
Gość
Wysłany: 2009-03-18, 01:15   

Hmm 601 mialy te "okragle" zderzaki, felgi z bardziej kulistymi deklami,inna siatka wlotu powietrza (gril) deska rozdzilcza byla metalowa, a i gladki tylny pas. To jak narazie wszystko co mi sie wydaje..

No - zależy od rocznika - wszystkie wersje miały tak samo ze zderzakami (de luxe miał chromowane) siatka na wlocie, felgi z deklami to lata 60 a deska niemetalowa była tylko w 1.1

Podobało mi się określenie, że Trabant w 1979 roku bodajrze (wersja de luxe oczywiście) dostała "pakiet elektryczny" w którego skład wchodziły: szyba ogrzewana tylna, halogeny, swiatło cofania, elektryczny spryskiwacz, dwutonowy sygnał dźwiękowy, wycieraczki z 4 trybami pracy i chyba przeciwmgielne tylne ale tego nie jestem pewien

Qbs
Gość
Wysłany: 2009-03-18, 20:12   

bla bla bla wszyscy sie znacie :P

wersja kedziora jest najtrafniejsza :D

Eagle
Gość
Wysłany: 2009-03-19, 13:30   

Kiedyś miałem taką szarą instrukcję obsługi Trabanta i tam były wymienione różnice. Niestety książeczki już nie posiadam, ale pamiętam że deska się różniła na 100%. Ale jak już wyżej pisano-wszystko zależy od rocznika.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi