Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Szczegóły różniace roczniki
Autor Wiadomość
Społem
Gość
Wysłany: 2009-11-14, 19:18   

Siema!! Oglądałem dziś na ulicy starego trabanta i próbowałem mniej więcej określic jego rocznik, miał kilka szczegółów które mówiły o jego starosci. I tu proszę szanowna brać trabantową o pomoc. Chcę aby w tym temacie pojawiła sie cała historia modelu 601. Od kiedy co montowali i takie inne. Myślę ze te dane przydadzą się każdemu szanującemu się znawcy marki.

matheock
Gość
Wysłany: 2009-11-14, 20:36   

9-cio stronowy artykuł na temat sześćset jedynek jest w listopadowej automobliliście.

A ogólnie co do wyglądu- wygląd zderzaków- mniej plastików w starszych. Kierownica w nowszych 601 i deska rozdzielcza taka jak w 1.1. Brak zagłówków starszych.

a ponadto
"cechy najbardziej charakterystyczne dla pierwszzych sześćset jedynek
-wypukłe kołpaki kół
-znak firmowy w formie stylizowanej litery"s",przytwierdzony na siatkowanym wlocie powietrza
-trójdzielne zderzaki
-jednobarwne klosze lamp tylnych"cytat z Automobilista nr 125 11/2009

Piotr Kucharski (kuchar)
Gość
Wysłany: 2009-11-14, 20:39   

Jestem pod wrażeniem Twojego optymizmu, aby w jednym temacie tego archaicznego (niestety) forum zmieścić wszystkie zmiany, którym podlegało 28 roczników 601-ki. W każdym roku fabryka wprowadzała od kilkudziesięciu do dobrze ponad 100 zmian. Do tego dochodziły jeszcze specyfikacje eksportowe, które dotyczyły np. m.in. koloru kloszy, czy kierunku wyprowadzenia rury wydechowej, w związku z przepisami obowiązującymi w danym kraju.
Na niemieckich stronach są dostępne informacje, które Ciebie interesują i było już o tym tutaj.

J.J.
Gość
Wysłany: 2009-11-15, 03:31   

ja mam sporo zmian wypisanych z różnych stron i stroniczek jak i for czy prospektów.
kiedyś to opublikuję. tylko chciałem to by ktoś zweryfikował, ale nikt nie chciał ;<

Społem
Gość
Wysłany: 2009-11-15, 14:36   

to proszę opublikuj to w tym temacie i może ktoś sie rzuci do korekt i poprawiana tak samo jak do krytyki pomysłu ....

wnuq
Gość
Wysłany: 2009-11-15, 15:05   

ale ze deska taka jak w 1,1 to nie wiedziałem :(

Bartek Dobrzyński
Gość
Wysłany: 2009-11-15, 16:41   

Ja widziałem ale to nie była seria. Za to widziałem 601 z 06/90 i deskę miał całkiem jak w 601

JaJer
Gość
Wysłany: 2009-11-15, 16:41   

ale ze deska taka jak w 1,1 to nie wiedziałem :(
Bo to chyba własnoręczna modernizacja. Czyli - zepsucie/rozebranie 1.1 by "unowocześnić" starego 601.
Jednym słowem - popapraniec!
Pozdrawiam.

magik
Gość
Wysłany: 2009-11-15, 18:19   

na początek....http://www.original-trabant.de/
Po polsku nie ma nic. A zmian było tyle że można by encyklopedię napisać i nie sądzę żeby komuś się chciało to wklepywać. Powiem tak nawet śrubki się zmieniały. Nikt na pewno nie ogarnia tych zmian w 100% ja do dzisiaj się dowiaduję o czymś nowym.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi