Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Mam wizję trabanta...
Autor Wiadomość
dellos
Gość
Wysłany: 2009-01-15, 23:02   

Ot mam wizję trabanta, chciał bym coś podobnego zrobić:
wizja

Prosił bym o wytyczne odnośnie cięcia dachu, co trzeba zrobić no i czy 601 czy 1.1 będzie pod to lepszy ?? Wydaje mi się, iż 1.1 ze względu na lepsze przednie zawieszenie. Proszę o komentarze i pomoc techniczną od A do Z odnośnie tego co czeka ludzi, którzy tną dach... :)

Dodam, że mam mechanika dość dobrego, ale wolę sprawy techniczne wpierw z wami skonsultować no i może ktoś mnie poradzi gdzie w Poznaniu lub okolicach dobrego trabanta znajdę :)

Mariusz Kielce
Gość
Wysłany: 2009-01-16, 07:52   

http://www.trabantgti.republika.pl/
na tej stronie w galerii znajdziesz trabanta Maximusa on obniża dach tylko pamiętaj zeby po cieciu na łaczeniach nie spawać blach do czoła bo bedzie pękało lepiej podsunac blach iedla sztywnosci
ipospawać ją

wnuq
Gość
Wysłany: 2009-01-16, 12:35   

zajrzyj tutaj.Ge eS

jest kilka osób które to zrobiło lub właśnie robi.Tam uzyskasz sporo odpowiedzi i bedziesz wiedział jak to zrobić

BTW wydaje mi sie ze 601 jest odpowiedniejsze

dellos
Gość
Wysłany: 2009-01-17, 03:15   

A czemu 601 jest do tego lepsze ?? Wiesz, troszkę mie rozwiązanie przedniego zawieszenia w 601 irytuje, za stara technologia, ciężej zrobić twarde zawieszenie wydaje mi się, no i pewno 1.1 lepiej się prowadzi myle się ??

mylisz się...Q

Prorok601
Gość
Wysłany: 2009-01-17, 10:52   

jeździłeś dellosie 1,1 i 601 ? w kwestii twardego i dobrze prowadzącego się zawieszenia nie ma nic lepszego niż resor poprzeczny :)

MAXIMUS
Gość
Wysłany: 2009-01-17, 21:38   

Mam pytanie do Mariusza - Kielce

Napisałeś:
...znajdziesz trabanta Maximusa on obniża dach tylko pamiętaj zeby (i tutaj sedno mojego pytania) po cieciu na łaczeniach nie spawać blach do czoła bo bedzie pękało lepiej podsunac blach iedla sztywnosci
ipospawać ją

Co masz na mysli bo nic nie rozumiem...
I bynajmniej nie chodzi tutaj o czepialstwo czy coś w tym stylu.

Maximus

TrabiVR6
Gość
Wysłany: 2009-01-17, 23:46   

Co do auta to zdecydowanie 601 najlepiej na 2 resorach zupełnie inna jazda :) Aczkolwiek zalezy czy bedziesz chcial robic swapa jesli to w 1.1 masz ulatwona troche sprawe z zawieszeniem.Co do ciecia dachu to jak dobrze pospawane to spaw w zyciu nie pusci.Jedynie co ja bym zrobil podczas ciecia dachu to nie ciol w jednej linii wewnetrznych i zewnetrzych elementow tylko z przesunieciem powiedzmy 4 cm troche zabawy z dopasowaniem ale wyydaje mi sie bezpieczniej wrazie czego
Pozdrawiam

JOHNEK
Gość
Wysłany: 2009-01-21, 14:05   

dellos - ciety dach ma Lewy w 6oo i lata tak dosc dlugo:P tez zreszta mialem przyjemnosc tym latac:P
601 lepsze:P-blacha raz-twardosc 2:)-resory przod tyl oczywiscie:P swap i 1,1 i 601 do 1,1 masz troche wiecej opcji do 601 no przedewszystkim 353:) i co jeszcze?? hm... jak tniesz dach i boisz sie ze bedzie cos sie dzialo daj klatke:)

mateusz105l
Gość
Wysłany: 2009-01-21, 16:30   

A co da klatka?

Bochen
Gość
Wysłany: 2009-01-21, 17:00   

wzmocni konstrukcje?

Hajs
Gość
Wysłany: 2009-01-21, 20:08   

Chodzi o efekt psychologiczny

Kędzior
Gość
Wysłany: 2009-01-21, 21:20   

da tyle że dach przy odpadaniu go nie zabije :D

Hajs
Gość
Wysłany: 2009-01-22, 13:38   

No dobra, dach można obniżyć metodą "garażową" , ale powiedzcie, jak obnizyć szyby? Czym je uciąć i gdzie?
Zawsze mnie to nurtowało :P

Qbs
Gość
Wysłany: 2009-01-22, 22:44   

a po co ci szyby, dykte wstaw i jezdzij w goglach

picia353
Gość
Wysłany: 2009-01-25, 10:23   

Maximus ty zyjesz ??? ja pierdziu gdzieś jest??

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi