Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Pływak gaźnika
Autor Wiadomość
gier'u
Gość
Wysłany: 2009-01-27, 21:58   

Witam.
Jestem nowym użytkownikiem forum jak i Trabanta 601 :)
Więc prosze nie "jeździć" po mnie za moją nie wiedzę, dopiero wdrażam się w klimat mechaniki DDR'u :)
Mój problem polega na dziurawym pływaku gaźnika, mam gaźnik model 28 HB 1-1. Widziałem nowe pływaki na stronie motirex'u ale nie jestem pewien jaki mam rodzaj gaźnika: nowy czy stary? I jaka jest różnica między nimi ponieważ w moim gaźniku pływak jest doś mały i jakby poziomy ("beczółka" lezy poziomo) zaś dostałem od znajomego inny pływak który jest większy i wizualnie nie mieści się do komory pływakowej w moim gaźniku. Widziałem w tym pliku .pdf pt. "zrób to sam 601" na rys. M 69, że ten pływak który dostałem jest identycznie zamontowany.
Dodam jeszcze, że szukałem za pomocą szukajki na forum ale nistety nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie.

Będe wdzięczny za odpowiedzi.
pozDDRawiam

donkey
Gość
Wysłany: 2009-01-27, 22:21   

Gaźnik 28 HB 1-1 to właśnie gaźnik "nowszego typu" stosowany od 1984. Wizualnie najprościej na początek rozróżnisz go po tym, że ma 4 śrubki od pokrywki komory pływaka, w odróżnieniu od gaźników "starszego typu" (a jest kilka rodzajów nieznacznie się od siebie różniących), które mają 3 śrubki w tejże pokrywce.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi