Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
gdzie te trabanty?? :(
Autor Wiadomość
micromax
Gość
Wysłany: 2008-08-23, 17:35   

no tak właśnie mślałem

od około tygodnia bardzo ostro rozglądam się za trabantem, a na aukcjach mało co nadaje się do jazdy, a jak już to cena 7tys, albo teraz za 2tys taki białas na allegro.

Z jednej strony ciesze sie ze trabanty w koncu zaczynaja sie cenic, a z innej strony porównujac to co bylo 5lat temu a teraz jest wielka przepaść.

90% ogloszen z trabami 1,1 to szrot ktory nie wiadomo z jakiej przyczyny dostal badania techniczne.

dalej szukam, ale morale leca bardzo w dol.

jezeli w ciagu 2miesiecy nie znajde nic ciekawego to bede musial kupic cos zupelnie innego bo na zime tramka nie wezme.

HAAAALOOO TRABANTY GDZIE WY JESTESCIE:)

rafafaa
Gość
Wysłany: 2008-08-23, 17:55   

No tak....
Coraz mniej poczciwych Trabancików na ulicach. Mnie udało sie kupić w całkiem dobrym stanie niedawno 601. "Blacha" OK, silniczek też narazie niczego sobie, a zawieszenie zawsze niedużym kosztem można zrobić!
W planach nowy lakier i takie tam przywracanie do oryginału, ale na to jeszcze trzeba poczekać.
Powodzenia w poszukiwaniech!!!

ZBuK
Gość
Wysłany: 2008-08-23, 18:36   

Dobrych Trabantów na Allegro nie znajdziesz - dobre okazy są pod sianem w garażach starszych Panów, którzy trzymają je tam z przyzwyczajenia. Tyle tylko że Ci Panowie nie wiedzą zbytnio co to Allegro...

Qbs
Gość
Wysłany: 2008-08-23, 18:46   

polecam ci tego Trabi 80

wlasciciel chyba duzo za niego nie bedzie chcial.

Eagle
Gość
Wysłany: 2008-08-23, 21:51   

Jakiś czas temu widziałem w warsztacie 601ke z przebiegiem coś koło 40tys. Gdybym nie widział to bym nie uwierzył... Idealny normalnie... Silnik był zatarty ale po rozebraniu w środku wszystko oprócz wału wyglądało jak nowe... Właściciel go oddał za jakąś niedużą kwotę, po czym mechanicy wsadzili do niego jakiś stary silnik i sprzedali sporo drożej...

ZBuK
Gość
Wysłany: 2008-08-23, 21:55   

Srał pies zatarty silnik, brak kół, brak foteli i skrzyni biegów... Grunt żeby buda była cacy - reszta to pikuś.

Eagle
Gość
Wysłany: 2008-08-23, 22:58   

Buda i wnętrze były jak z fabryki i nawet z zatartym silnikiem to był atrakcyjny kąsek za grosze... Wystarczyło włożyć nowy wał i byłby prawie jak nówka... Ale niestety takie okazje nie trafiają sie często.

Bartek Dobrzyński
Gość
Wysłany: 2008-08-23, 23:23   

A ja dzisiaj ide z moją dziewczyną. 500 metrów od jej domu. Gospodarstwo na uboczu, stodoła się wali, na podwórku prawie złomowisko. I widzę znajomy kształt... Wszedłem, zagadałem ide za rzeczoną stodołę i widzę... cztery Trabanty. Polówka po dzwonie, dwa kombiaki, i sedan 601. Na podwórku jeszcze kombi "złożone" z dwóch innych... Wszystkie bez silników, sedan zapadnięty, ale kombiaki w miarę zdrowe. W każdym napakowane części z rozbiórek kolejnych... Na moje oko +/- 10 sztuk musiało tam być. Jednym słowem trafiłem do mojego eldorado:) Będę się dogadywał z właścicielem odnośnie tych skarbów, sztuka kombi powinna z tego wszystkiego wyjść jak z Zwickau. Okazje się zdarzają:D

Bochen
Gość
Wysłany: 2008-08-24, 00:10   

chce adres. mam twoją rodzinę.

KUZYN353
Gość
Wysłany: 2008-08-24, 08:51   

W Zabrzu jeste Trabant bez dokumentów z zatartym silnikiem. Blacharka niezła. Kombi. Z gościem da się dogadać. Nie sprzeda to będzie musiał ciąć.
Fotki wrzuciłem na www.kuzyn17.republika.pl/trab/trabers.rar
Dzwonić do warsztatu "U Marczoka" w dni robocze ok godziny 15stej.

Pozdrawiam

micromax
Gość
Wysłany: 2008-08-24, 13:12   

trabanty 601 niestety nie dla mnie :) ja tylko 1,1 - czesc ludzi mowi ze to juz nie jest prawdziwy trab, ale dla mnie 1,1 to minimum i tak do przeróbek.

Jeszcze kilka miesiecy temu jak latalem po kraju widzialem nieco trampkow, ale wtedy jeszcze moja glowa nie chciala traba :)

teraz jak traba sie chce to nie ma:)

Kriss
Gość
Wysłany: 2008-08-24, 21:37   

Tak to jest. Ja swojego kupiłem całkiem przypadkowo i do tego to trabik który oprócz jednego proga ma reszte budy w świetnym stanie nie wspominając o mechnice która po 60tys km wiadomo, że jest w niezłym stanie.

Jendrej
Gość
Wysłany: 2008-08-25, 01:45   

a ja kupilem zgnita polowke ale jest defpruf i jest zajebiscie bo kazdy ja kocha i jest fajnie bo korozja jest najlepszym lekarstwem na korozje ;p

rafafaa
Gość
Wysłany: 2008-08-26, 07:50   

W Krakowie, Pan Józek prowadzi mały koiseczek z częściami do Trabancików i ma aktualnie na zbyciu zielonego kombika (601), Stan taki se... bym powiedział, podłoga połatana, lewa strona duroplasty jakieś dziwne, ale wszystko do zrobienia jak ktoś ma czas, oczotę i pieniążków troszkę.

micromax
Gość
Wysłany: 2008-08-26, 21:01   

ehhh i znowu sie nie udalo

wczoraj na allegro byl zolty trab z wawy, zadzwonilem umowilem sie ze go biore, ale musialem isc dzis do pracy wiec sie umowilem z gosciem na piatek, a tu dostalem sms-a ze sprzedal:(

no i dupa, szukam dalej.
jeszcze mam nadzieje :), aaaa no i przypadkiem znalazlem fajnego poloneza 1,6 z 1993roku w 100%oryginal jeszcze z folia - moze sie skusze :)

ale poldek to juz w ogole inna historia - waga ciezka, przyspieszenia nie ma,,,,, ehhhh za duzo cos chyba kombinuje :)

POLOWANIE TRWA

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi