Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Regulacja gaźnika - przy przyśpieszaniu hamuje go
Autor Wiadomość
Kriss
Gość
Wysłany: 2008-08-20, 19:53   

Mam problem, podczas przejażdzki postawiłem samochód na kilka minut potem jak wsiadłem był ciepły, postanowiłem przedmuchać pajęczyny z rury wydechowej. Nagle przy przyśpieszaniu zaczeło go hamowac (tak przy 50km/h) można to porównać np. do zaciągniętego ręcznego lub objawy gdy właśnie kończy się paliwo i auto słabnie. Wciskam pedał a on stoi w miejscu (lin gazu jest ok) ale gdy pompuje pedałem to wolno ale przyśpiesza. W czym problem?? POMOCY!!!!!!!!!

Lukasz Piotrowski
Gość
Wysłany: 2008-08-20, 20:22   

moze ci sie zapchal kolektor?? mialem tak kiedys w polonezie i wymiana pomogla

Kriss
Gość
Wysłany: 2008-08-20, 20:36   

Ciekawe czym?? Jeźdzę oczywiście tylko na Pb

Lukasz Piotrowski
Gość
Wysłany: 2008-08-20, 21:15   

jak napisales ze postanowiles przedmuchac to moze jakas sadza czy cos ci wlecialo

Kriss
Gość
Wysłany: 2008-08-20, 21:27   

Nie tak okazyjnie postanowiłe go przeciągnąć aby się nie zamulił ale wszytsko oczywiście wgranicach zdrowego rozsądku :p

Prorok601
Gość
Wysłany: 2008-08-21, 01:16   

wydaje mi sie ze zapchana dysza glowna... na wolnych chodzi normalnie??

magik
Gość
Wysłany: 2008-08-21, 07:10   

takie objawy występują gdy za niski jest poziom paliwa w komorze pływakowej
Najprawdopodobniej zawiesił się pływak na ośce. Oczywiście też może być to dysza o której pisze prorok

Kriss
Gość
Wysłany: 2008-08-21, 08:03   

Dzięki za pomoc, oczywiście na wolnych obrotach chodzi normalnie. Na początek przedmucham pompką samochodową dyszę a jeśli nie pomoże to zajrze do pływaka.

Kriss
Gość
Wysłany: 2008-08-21, 19:23   

Prorok601 miałeś racje na dyszy głównej był paproch. Nie wiem jakim sposobem tam się dostał bo niedawno gaźnik był rozbierany i myty. Dzięki za dobrą i trafną rade!!!!!

Mam jeszcze jeden problem z gaźnikiem ale napiszę o tym w tym topicu aby nie zaśmiecać nadmiernie forum :)

Chodzi o regulacje gaźnika. Gdy go zapale (zapala normalnie) tto w momęcie przygazówki z rury wydechowej idzie delikatnie czarny dymek. Gdy jest ciepły i chce go zapalić to nie chce za bardzo zapalać i trzeba go przegazować w momęcie gdy łapie i wtedy też pójdzie delikatny dymek. Do tego mam wrażenie jak by się troche słabiej zbierał. Jak dla mnie jest to zły skład mieszanki tzw. jest za bogata. Mam proźbe aby ktoś ja wie napisał mi jak ustawić tą mieszanke. tzw. po maksymalnym wkręceniu śruby ile obrotów należy ją wykręcić. Niestety gaźnik niedawno regulował mój brat jak widać nieudolnie. Liczę na dobrą rade :-) W ostateczności pojade na analizator aby mi mechnik ustwił ale ile może wołać za coś takiego??!!

Eagle
Gość
Wysłany: 2008-08-21, 20:13   

Bodajże 50zł na stacji diagnostycznej w kolumnie transportu sanitarnego w Chełmie. A tak ile wykręcić to Ci raczej nikt nie powie bo do indywidualna sprawa dla każdego auta, zwłaszcza starszego auta.

Kriss
Gość
Wysłany: 2008-08-21, 20:23   

Pytam się bo może ktoś w tym patentował. Ostatecznie pojade na diagnostyke ale ostatnio troche jestem spłukany :( Kiedy w końcu robiomy jakiegoś spota, co??

Eagle
Gość
Wysłany: 2008-08-21, 20:28   

Uuu ja ostatnio jestem kompletnie bez czasu, ale pod koniec przszłego tygodniu powinienem już mieć troche luzu to coś może wtedy pomyślimy?

Kriss
Gość
Wysłany: 2008-08-21, 21:05   

Może być i pod koniec przyszłego tygodnia. Daj swoje gg to się zgadamy i coś ustalimy!!

magik
Gość
Wysłany: 2008-08-22, 10:31   

A czy na ciepłym zaraz po wyłączeniu odpala zaraz normalnie ?, czy problemy z odpaleniem są po jakiejś chwili ? Bo jeśli po jakimś czasie to zaworek puszcza. Wtedy za duży poziom paliwa jest w gaźniku bo się przelewa i właśnie jest tak że trzeba go przegazować żeby odpalił.

Kriss
Gość
Wysłany: 2008-08-22, 11:27   

Zaczełem go troche regulować i teraz na ciepło zapala bez przegazówki ale dymek czarny z rury idzie jak się go wkręca na obroty. Ogólnie jest jakiś mułowaty powyżej 60km/h.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi