|
[601] gdzie regenerować wał?? |
| Autor |
Wiadomość |
Kargul
Gość
|
Wysłany: 2008-07-18, 17:00
|
|
|
Witam, składam nowy silnik do swojego traba i chciałem też dać mu nowy wał, lecz ze z tym trudno to pozostaje opcja regeneracji, u mnie jeden typ w wieluniu to robił w jedynym warsztacie zajmującym się takimi rzeczami i nie był zadowolony. Myślałem nad motirexem ale pare osób już mi odradziło ponieważ potrafi się wał posypać już po 2000km Jedyna nadzieja w was, powiedźcie mi gdzie dobrze regenerują wały żeby on trochę pośmigał?? i jak to wygląda cenowo?? PozDDRo
Szukałem na forum informacji ale nie znalazłem odpowiedzi. |
|
|
|
 |
ZBuK
Gość
|
Wysłany: 2008-07-18, 17:53
|
|
|
| Kochany - prawda jest taka, że każdy wał po regenracji MOŻE się posypać - jeśli się nie posybpie do 2000 km to bedzie jeździł - dlatego najlepiej wybrać firmę, która daje jakąś gwarancję na usługę - jeśli da gwarancję np. na miesiąc musisz w ciągu miesiąca wyjeździć 2000km i zobaczysz. Jak nie padnie bedzie chodził, jak padnie - reklamacja. A gdzie? Nie wiem. W Krakowie jest wiele miejsce gdzie coś z wałami robią ale czy od Trabanta i za ile i jak to nie wiem... |
|
|
|
 |
Kargul
Gość
|
Wysłany: 2008-07-18, 18:14
|
|
|
| Dzięki, dostałem juz info że w łodzi jeden typ robi za 350 i ludzie sobie chwalą... po opinie ludzi którzy mieli wał z motirexu wole wybrać regeneracje w Łodzi |
|
|
|
 |
Bochen
Gość
|
Wysłany: 2008-07-19, 00:21
|
|
|
| jarmolinski ajt? |
|
|
|
 |
Kargul
Gość
|
Wysłany: 2008-07-19, 07:44
|
|
|
| tak, o tego gościa chodzi. |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2008-07-19, 09:47
|
|
|
W łomiankach pod Warszawą dobrze robią. Ja akurat nie używam regenerek ,ale jeździ kolega. Często mam okazję pogrzebać przy tym aucie. Musze przyznać że ładnie chodzi. ale wstawiałem kiedyś jednemu gościowi świeżą regenerkę
do silnika którą gdzieś tam regenerował i kultura pracy nie była tak ładna jak w oryginale. Kwestia warszatatu no i wyważenia. |
|
|
|
 |
Ptak667
Gość
|
Wysłany: 2008-07-19, 10:25
|
|
|
| ja akurat mam po regeneracji w motirexie. dają gwarancję 3 miesiące ale w przypadku gdy warsztat wał zakłada:) Robiłem sam i jestem zadowolony po 3000km działa i nie ma żadnych luzów (parę dni emu ściągałem cylindry)i cena przystępna z odesłaniem starego wychodzi razem koło 270zł. niestety nie mam po roku jeżdżenia Trabantem tak bogatych doświadczeń jak inni więc Twój wybór |
|
|
|
 |
Kargul
Gość
|
Wysłany: 2008-07-19, 10:32
|
|
|
a wiesz magik jak wygląda cenowo pod Warszawą??
Co do motirexu to jak narazie Ptak667 jesteś jedyną osobą która wypowiada się pozytywnie na temat tego wału, wszyscy mi odradzają i jak narazie najkorzystniejszą opcją jak dla mnie jest regeneracja w Łodzi |
|
|
|
 |
Ptak667
Gość
|
Wysłany: 2008-07-19, 11:14
|
|
|
mam nadzieje że u mnie nie będzie jakiegoś czarnego scenariusza. poprzedni wał rozsypał się i silnik stanął więc ja nie wiem jak jeździ Trabant w bdb stanie bo w Olsztynie tylko jeden poza moim jeździ ale facet ma go jako reklamę (mówię o dwusuwach)
też jestem ciekaw kosztów innej regeneracji. Chociaż 2 razy wału regenerować chyba nie można co? |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2008-07-19, 11:55
|
|
|
| dział "inne" |
|
|
|
 |
shardac
Gość
|
Wysłany: 2008-07-24, 16:52
|
|
|
Z walem zmotireksu to ja mialem ciekawy motyw. Gwarancje daja na trzy miesiace, ale nie dawali mi obostrzenia na warsztat.
Kupilem regenerke, dalem jeden ze swoich zepsutych. Wlozylem do silnika, poskladalem, polatalem i dwa dni nie umialem ustawic zaplonu. Az w koncu okazalo sie, ze wal na srodkowym trzpieniu sie przekrecil i mam dwa garnki chodzace rownolegle - jak w maluchu. Wlasciciel motireksu wymeinil mi od reki walek, zrobilem na nim 10-11 tysiecy i zaczal coraz glsoniej stukac. Az pewnego dnia urwaly sie oba kliny - i z kola zamachowego, i z kola pasowego.
Udalo mi sie wtedy tanio dorwac kompletny silnik i z obu zlozylem swoj aktualny. Troche ahlasuje, ale jest ok. |
|
|
|
 |
Marcin Sady
Gość
|
Wysłany: 2009-11-27, 20:45
|
|
|
| Witam MAM pytanko w sprawie regenerowania gdzie wały regenerują i ile taka regeneracja kosztuje |
|
|
|
 |
Paweł-Yogi
Gość
|
Wysłany: 2009-11-27, 22:47
|
|
|
| Witaj wały regeneruje pewnie wiele firm tylko trzeba poszukać w swojej okolicy.Z tego co pamiętam na Nowolipkach w Warszawie jakis czas temu chcieli 350zł za regenerowany wał tylko musiałeś oddać swój stary gwarancja jak się nie mylę była na 6 miesięcy.Może w immych firmach jest taniej jak nie ma pośredników musisz poszukać jak to mówią koniec języka za przewodnika. |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2009-11-28, 08:58
|
|
|
| 3 stówy to minimum plus oddanie starego wału jak pisze Yogi |
|
|
|
 |
Voo Doo
Gość
|
Wysłany: 2009-11-28, 12:48
|
|
|
| Może ja troche rozwieje wątpliwości i niedomówień Motirex to sklep a nie warsztat. Pan prowadzi sprzedaż i głównie wysyłkową. Części są ok i nie ma co wybrzydzać jak potrzeba coś nowego wszystko jest. Owszem rozumie kwestie że niektóre to najlepiej niemieckie itp ale sami wiecie jaka jest możliwość posiadania części nowych a o ile mi wiadomo niemieckie części idzie kupić tylko na reichtuning. Wracając do motirexu wszystko jest sprowadzane z Węgier również wały które zostały tam zakupione i przywiezione więc osoba która je kupiła teoretycznie tez musi uwierzyć na słowo które nie zawsze jest takie jakie oczekiwaliby kupujący. Dlatego jak napisał Shardac dostał wymieniony wał bez marudzenia. Co do samej regeneracji wiem że w W-wa bogaty zasób wiedzy to ma Magik który też tu sie wypowiada a jezeli chodzi o Śląsk mamy tutaj taki zakład jedyny i ostatni w pełni porządny gdzie jest pan swojego wieku i ma całe zaplecze techniczne do regeneracji wałów z tym że jego problem to wiek i czas bo nie robi tego w dwa dni :) Ja regenerowałem łącznie z poskładaniem całego silnika do swojego i puki co odpukać chodzi sprawnie i dobrze. Nie jest to cyk i głos zegarka ale silnik chodzi żwawo i sprawnie. Namiary na priv. |
|
|
|
 |
|
|