|
Nity do duro |
| Autor |
Wiadomość |
Jendrej
Gość
|
Wysłany: 2008-07-13, 17:02
|
|
|
Witam.
Może być to lamerskie pytanie, ale wyprzedzam ciut fakty i zastanawiam sie nad nitami :)
A że nie miałem z nimi dużo styczności to sie pytam :)
Czy te nity, które były przy stelażu maski, blaszkach na tylnej klapie i przy nadkolach to takie jakieś, które dodstane w każdym sklepie czy niebardzo :)?
Nie chce zrobić druciarstwa więc sie lamersko pytam ;p |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2008-07-13, 17:26
|
|
|
| Dołączam sie do pytania. Bo też szukam.Miałem kupić w Zwickau bo były ale zapomniałem. Jenderej ja po rocznych poszukiwaniach znalazłem jedynie metalowe chromowane. Niestety w oryginale są z mosiądzu a takowych nie udało mi się znaleźć. Ostatnio byłem w OBI znalazłem mosiężne ale z otworem, były też takie jak oryginały ale znowu w chromie. Można poszukać w sklepach z akcesoriami dla kaletników.Ja szukałem po Warszawie niestety bez skutku. Jak znajdziesz to daj znać. Już osobiście zastanawiałem się nad śrubkami z łbem kołpakowym (fachowa nazwa), Jakby znależć mosiężne to ostatecznie mogłyby się nadać. Ale gdzie tego szukać ??? Liczę że może ktoś napisze. |
|
|
|
 |
Eagle
Gość
|
|
|
|
 |
TrabiVR6
Gość
|
Wysłany: 2008-07-13, 17:59
|
|
|
| Obawiam sie ze te beda za male.Co do tych oryginalnych to bedzie ciezko w polsce znalesc :( |
|
|
|
 |
Jendrej
Gość
|
Wysłany: 2008-07-13, 18:22
|
|
|
| male i lepek stosunkowo gruby |
|
|
|
 |
Qbs
Gość
|
Wysłany: 2008-07-13, 19:31
|
|
|
| jedrek do kuchara zadzwon to on ci o nitach opowie. |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2008-07-13, 19:41
|
|
|
| to są tzw nity rurkowe |
|
|
|
 |
Paweł-Yogi
Gość
|
Wysłany: 2008-07-14, 06:44
|
|
|
Witam ja w swoim trabie szczepiałem błotniki na nity aluminiowe i trzyma się 5 lat nie cudujcie. Trzeba kupić nitownicę dobrać nity odpowiedniej grubości i będzie wszystko grało:)od lat tak robię i nie było jeszcze z tym problemu.
---------------------------------------------------Trabant 601s rocznik 85
kom.696169364
--------------------------------------------------- |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2008-07-14, 08:59
|
|
|
| na tak ale my mamy fioła na punkcie oryginału Yogi.ale jak nie znajdziemy to trudno będziemy rzeżbić. Czego bardzo nie lubię |
|
|
|
 |
Paweł Filipczak
Gość
|
Wysłany: 2008-07-14, 11:32
|
|
|
Ja mam nity nierdzewne zrywalne . Nie jest to niestety oryginał, ale są dużo mocniejsze od aluminiowych i mają bardziej płaski łepek. Z drugiej strony obciąłem naddatek kątówką, aby nie wisiały niepotrzebnie takie "gluty".
Z oryginalnymi nitami jest kłopot z zaklepaniem. O ile na masce nie ma problemu bo dostęp jest dobry, to na nadkolach bez nitownicy specjalnej musi być już niezła rzeźba. |
|
|
|
 |
Paweł-Yogi
Gość
|
Wysłany: 2008-07-17, 11:57
|
|
|
Magik kto co lubi ja poszedłem na łatwiznę bo gdybym chciał wszystko mieć w orginale to musiałbym szukać wszystkich części orginalnych.A z tym jest kłopot więc kombinuję jest jak jest nit trzyma się błotnik nie odstaje a odcięcie takiego nita w razie potrzeby jest łatwa.Jeśli szukasz nitów rurkowych miedzianych szukaj takich do klep(okładziny) zaciskania z większych samochodów dostawczych może na coś trafisz.
Trabant601s rocznik 85
tel.696169364 |
|
|
|
 |
Jendrej
Gość
|
Wysłany: 2008-07-17, 12:16
|
|
|
ot
yogi a nie lepiej wstawic ten trabi..... w sygnaturke ? |
|
|
|
 |
Zbyszek 601
Gość
|
Wysłany: 2008-11-13, 22:06
|
|
|
NITY INTROLIGATORSKIE
Ja chcę zastosować takie śrubki jak w linku.
Może znajdą się na forum chętni, by się zrzucić na opakowanie (sprzedawane są po 100 szt.)?
Kupuję te mosiężne.
Długość - muszę jeszcze sprawdzić na aucie - podejrzewam, że 5 lub 10 mm. |
|
|
|
 |
Ptak
Gość
|
Wysłany: 2008-11-14, 23:46
|
|
|
| a tak z ciekawości to ile kosztuje takie opakowanie? |
|
|
|
 |
Zbyszek 601
Gość
|
Wysłany: 2008-11-17, 19:21
|
|
|
długość 5 mm cena netto 0,42 pln / szt pakowane po 100 szt.
długość 10 mm cena netto 0,52 pln / szt pakowane po 100 szt.
Minimalny zakup to 100 szt. jednego rodzaju.
Jak na zakup w jedną osobę drogo, szukam chętnych na zrzutkę :) |
|
|
|
 |
|
|