|
[353] chlodzenie |
| Autor |
Wiadomość |
Wojtuś D
Gość
|
Wysłany: 2004-06-30, 23:38
|
|
|
| Czy uklad chlodzenia bedzie sie zapowietrzal, jesli w miejsce odpowietrznika na pompie wodnej (stary typ) zmontowana bedzie rureczka odprowadzająca do zbiorniczka wyrównawczego? jesli tak, to jak mozna jeszcze wykombinowac racjonalne chlodzenie( nie mialem okazji przyjrzec sie dokladnie rozwiązaniu z wartburga)? |
|
|
|
 |
Sebastian (reafus)
Gość
|
Wysłany: 2009-03-31, 17:27
|
|
|
| Moze ktos napisac jak powinny byc podlaczone weze od ukladu chlodzenia? Gdzie podlaczyc nagrzewnice, zbiorniczek wyrownawczy, i podgrzewanie mieszanki? |
|
|
|
 |
Kozak
Gość
|
Wysłany: 2009-03-31, 18:38
|
|
|
| Patrząc od lewej lub od przodu głowicy masz króćce wylotowe duży zapinasz do góry w chłodnicy a mały podpinasz do nagrzewnicy lub go zaślepiasz jeśli nie używasz ogrzewania. Po prawej stronie w głowicy masz króćce wlotowe. Do grubego zapinasz wąż od dołu chłodnicy. jeden z cienkich króćców to zbiornik wyrównawczy a drugi powrót z nagrzewnicy. W zależności od modelu głowicy są jeszcze małe króćce po obu stronach do podgrzewania mieszanki które jak wiadomo jeżeli są łączymy z kolektorem ssącym. |
|
|
|
 |
Sebastian (reafus)
Gość
|
Wysłany: 2009-03-31, 20:07
|
|
|
| mam 3 krocce wylotowe. Wiec ten 3 podpinam do kolektora dolotowego. Dzieki wielkie :) |
|
|
|
 |
Costa Und Bross
Gość
|
Wysłany: 2009-04-01, 07:57
|
|
|
| proponuje zaglądnąć do mnie na profil na TB albo na śFT to widać co i jak ja z chłodzeniem nie mam kłopotu. |
|
|
|
 |
Sebastian (reafus)
Gość
|
Wysłany: 2009-04-01, 12:09
|
|
|
| Ale nie masz nagrzewnicy :P Dzieki juz Cie wczesniej podgladywalem ;) |