Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
wywala benzyne :(
Autor Wiadomość
Piotr Bachurski
Gość
Wysłany: 2008-06-02, 18:50   

czesc mam wielki problem-chodzi o to ze wywala mi po uruchomieniu silnika i po 30 sekundach brudna benzyne nie wiem z czym na gaznik-idzie to przewodem co dochodzi z boku tej gumy co dochodzi i nakrywa gaznik-nie wiem co jest grane czyzbym cos zle podlaczyl ??rura idzie od dolu jest na niej cos w rodzaju filtra(tylko wieksze -nie wiem jak sie to fachowo nazywa)-i wchodzi z boku do tego gumowego-moze cos popieprzylem przy skladaniu bo rozkrecalem gaznik i odpialem wszystko i przeczyszczalem i wykrecilem pompke paliwa i podlaczylem wszystko ale moze nie tak jak trzeba-prosze o dokladny opis co gdzoie podlaxczyc(co do tego filterka kolo gaznika co do pompki co do gaznika ktory kabel od plynu chlodniczego do gaznika wszystko wszystko bo moze cos naprawde popieprzylem :/ bo musze trabim jechac w srode a tu nie da rady :/

czekam na odzew na forum albo na moje gg 3088899 bede po 23 dzieki z gory

Prorok601
Gość
Wysłany: 2008-06-02, 19:01   

no powiem Ci ze jezeli podpiąłeś to tak jak to opisałes to sie nie dziwie ze nic nie działa... nic nie zrozumiałem... polecam Ci znależć zdjecie jakieś komory silnika polówki bo tak słowo po słowie opisac to trudno.

Piotr Bachurski
Gość
Wysłany: 2008-06-02, 19:11   

hej to moze mi ktos zrobi ze 2-3 zdjecia i wrzuci tu na forum jak co do czego -prosze

Eagle
Gość
Wysłany: 2008-06-02, 19:49   

niedawno był temat o opisie prac przy gaźniku autorstwa wartborginiego-w tym opisie sa foty

ŻółtyTrabik
Gość
Wysłany: 2008-06-02, 20:06   

Yyy ten przewod z dolu z czyms duzym jak to nazwales, to pewnie odpowietrzenie z odmą. Przewody z plynem podlaczasz do tych dwoch kroccow przy ukladzie ssania. Przewody paliwowe to czysta logika, do pompy, do zbiorniczka i gaznika.
Najlepiej luknij sobie na opis czyszczenia gaznika, pierwsze kilka fotek, moze jakos dopasujesz.
Swoją drogą to dziwna moda nastala. Rozbiera sie a pozniej problem z poskladaniem. Mechanik mi tak zrobil. Odlaczyl wszystkie kable od silnika wierzac w swoją niezawodną pamiec... tydzien pozniej dzwonil po mnie bo trampek nie chce mu zapalic, zebym przyjechal i pomogl podlaczyc kable...
Cyfrowka, kilka fotek przed robotą i problem z glowy :)

Piotr Bachurski
Gość
Wysłany: 2008-06-03, 06:25   

tylko sa dwie opcje-dzisiaj wszystko sprawdze i jesli okaze sie ze mam podlaczone wszuystko oki??a i tak wywala swinstwo(bo trudno to nazwac benzyna) przez ta odme???to co wtedy??-zrobie dzisiaj fotki jak to podlaczone jest i jak bedzie wywalac to nagram moze i filmik :/

szkielu
Gość
Wysłany: 2008-06-03, 13:25   

jak popieprzyles podpięcie przewodów to może się to skonczyć zapaleniem się wiązek.
jedyna rada - postawić obok takiego samego i podpinać jak w nim. kolory kabli bywają mylące.
a na marginesie - jezeli rozbierasz coś po raz pierwszy to albo zrób zestaw fot co gdzie z czym. albo poopisuj naklejając papierowe opaski.

Piotr Bachurski
Gość
Wysłany: 2008-06-18, 15:58   

czesc-juz wszystko jasne-na jednym cylindrze za duze cisnienie i wywalalo swinstwo na gaznik,do wygechu przez odme n silnik i gdzie tylko mozna-wystarczy pierscienie na jednym cylindrze wymienic i silnik smiga-silnik do wziecia jest kompletny bez rozrusznika dodam gratisy jak ktos chce to pisac na maila albo na gg albo tel-gg 3088899,mail bachuren@wp.pl,tel kom 508591455 pozdrawiam--ps zdjecia moge wyslac na mila jak ktos chce

Kędzior
Gość
Wysłany: 2008-06-18, 19:13   

na giełdę !!!!

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi