Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Światło cofania
Autor Wiadomość
Bartek Dobrzyński
Gość
Wysłany: 2008-04-12, 18:26   

Witam!
W moim Trabie wysiadło światło cofania. Żarówka i lampa są ok (podłączyłem zewnętrzne 12V - świeci), czujnik chyba też (jak zdjąłem te dwa kable i zrobiłem zwarcie reakcji nie było), bezpieczniki też są ok (wymieniane i sprawdzane ostatnio). Pytanie czy ten układ ma jeszcze jakiś punkt? Czy czeka mnie wymiana przewodu?

donkey
Gość
Wysłany: 2008-04-12, 19:23   

Może tylko styki przyśniedziały - przeczyść papierem ściernym - jeżeli dalej nic to przytnij kabelki i zarób nowe końcówki
Czasem też śruba od mocowania czujnika może się poluzować i wodzik skrzyni biegów nie przyciska go wystarczająco mocno.

wnuq
Gość
Wysłany: 2008-04-12, 19:59   

wyczyść ten włącznik,lubi sie psuć z brudu i smaru

Bartek Dobrzyński
Gość
Wysłany: 2008-04-12, 23:10   

Chwilowo mam większe zmartwienie... Zerwany gwint śruby wahacza... Ech Trabanty... Ale za to je w końcu kochamy

Michał Tomaszewski
Gość
Wysłany: 2008-04-13, 09:03   

sprubuj nagwintować większym gwintownikiem

Bartek Dobrzyński
Gość
Wysłany: 2008-04-13, 14:15   

Skręciłem od góry nakrętką samokontrującą. Powinno trzymać. Jak puści to założę tuleje...

Bartek Dobrzyński
Gość
Wysłany: 2008-04-16, 15:57   

Mówcie mi geniuszu... Jak robiłem t tyłu lampy od 601 to zamieniłem kostki... A prawa od lewej się różni. Wolne styki są gdzie indziej. Reszty nie muszę tłumaczyć;)

Ver-Ven
Gość
Wysłany: 2008-05-11, 08:47   

ja mam też ostatnio problem ze światełkiem od wstecznego tylko u mnie jest coś takiego że jak włączam wsteczny to światło się zapala a po chwili gaśnie jak ktoś wie co mu jest to bardzo proszę o pomoc bo sam szukać niemam czasu niestety taka praca:(((

halogen
Gość
Wysłany: 2008-05-11, 16:45   

sproboj zrobic cos takiego : ty wrzucasz wstek i trzymasz dzwignie w polozeniu R caly czas i sila lekko pchasz ja do tylu a ktos patrzy czy sie swieci lampa mozliwe ze jakies luzy sie zrobily i nie siedzi wstek jak powinien lub czujnik lapie tylko w jednym punkcie

Ver-Ven
Gość
Wysłany: 2008-05-18, 11:07   

dzięki za poradę wczoraj w nocy dopiero z pracy wruciłem jak coś zjem to skoczę do garażu i sprawdzę to tak jak mi opisałeś:))

Ver-Ven
Gość
Wysłany: 2008-05-18, 15:58   

właśnie wruciłem z przejażdzki trabim halogen miałeś rację zrobiłem tak jak opisałeś i światło świeciło cały czas dzięki wielkie za pomoc niech mixol będzie z tobą:))))

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi