|
Co zrobić z 601 z 1974r??? |
| Autor |
Wiadomość |
Trabancior601
Gość
|
Wysłany: 2006-01-31, 21:14
|
|
|
| Chcialem się poradzic co zrobic z moim trabanciorem?? Jest z 1974 roku ja go chcialem max stuningowac..ale pare osob mowilo zeby go zostawic w orginale.. jak go mozna zrobic jakos fajne zostawiajac w orginale?? czekam na pomoc |
|
|
|
 |
Qbs
Gość
|
Wysłany: 2006-01-31, 21:32
|
|
|
| No więc jedyna słuszna opcja zrobienia trabanta z 74 roku to fulll oryginał i do tego potężna gleba oraz szerokie koła z dużym rantem. Koniecznie w jednym z oryginalnych standardowych kolorów fabrycznych. Żadnej szpachli, wszystko zostawione i oryginalne poza układem jezdnym. Oczywiście wszystko odrestaurowane i wygladające jak z fabryki, zadnego brudu, rdzy itp. To mój typ i myśle, że wielu innych również. Po prostu germański cultstyle |
|
|
|
 |
gajos
Gość
|
Wysłany: 2006-01-31, 21:34
|
|
|
I jak byś takie cacko stjuningował? Spojlerek tu..spojlerek tam..wydech gwoździem podziurawiony i mamy sportowe 601?
Dbać, pieścić, codzienie polerować i być dumnym z tego, że masz taki wóz.
krótko: zostawić w oryginale. |
|
|
|
 |
Qbs
Gość
|
Wysłany: 2006-01-31, 21:41
|
|
|
Coby Ci pokazać jak piękne są germany w oryginale masz tu kilka przykładów:
1
2
3
Jeśli po tych zdjęciach nie zakochałeś się w tych autach, to znaczy, że lepiej doklej sobie kilka spojlerków |
|
|
|
 |
Kargul
Gość
|
Wysłany: 2006-01-31, 21:45
|
|
|
Popieram:) takie traby są piękne, obniżone, okrągłe zdeżaki z kosą i ładny lakierek. Moim zdaniem najładniesze to żółć piaskowa, jaksny niebieski i zielony:) HHmmm ja bym na twoim miejscu nawet nie obniżał, wszystko jak fabryka dała, a po jakimś czasie taki trab będzie ci się bardziej podobał niż jakikolwiek po tuningu:)
A na koniec daj jakies stare radio:) Całego rozkręć, pozbyj sie rudej , pomaluj i poskładaj, bedziesz z tego dumny:) Pozdrawiam |
|
|
|
 |
James
Gość
|
Wysłany: 2006-01-31, 21:56
|
|
|
| Tylko full orginał!!! Takie są najpiękniejsze:) |
|
|
|
 |
Goofy
Gość
|
Wysłany: 2006-01-31, 22:45
|
|
|
| Wszystko ładnie, pięknie, tylko czemu te koła muszą się tak na boki wyginać...? :P |
|
|
|
 |
wartborgini
Gość
|
Wysłany: 2006-02-01, 02:28
|
|
|
jak to mówi pewien znajomy... "Slabych jednostek sie nie tuninguje - je sie zmienia na mocniejsze. Dopiero jak ta droga sie konczy powinna sie zaczac zabawa na powaznie. Wtedy warto wydawac kase..."
więc w przypadku trabanta... a na dodatek trabanta 601, a na dodatek z roku 74....
fuuuuuuuuul orginał...
ABSOLUTNIE nic nie zmieniać.... ABSOLUTNIE !!!!
Nawet instalacja ma zostać 6V!!!!!!!! |
|
|
|
 |
emilia j.
Gość
|
Wysłany: 2006-02-01, 09:43
|
|
|
| przeciez to aż kolana drżą na widok takich pięknych oderstaurowanych trabów! :) a kto się obejrzy za ospojlerowanym niewiadomoczym :) przecież pełno tego na szosach! trabi = okragłe zderzaczki, nówka lakier mmmmm :) |
|
|
|
 |
Eagle
Gość
|
Wysłany: 2006-02-01, 14:04
|
|
|
| hmm.to zależy.Dla prawdziwego trabnciarza najładniejsze są oryginały ale większość ludzi uważa ze zeby trabnt wyglądał fajnie to trzeba mu zrobić totalną operacje plastyczną.A przecież jeździmy trabntami bo podobają nam się takie, jakie są. |
|
|
|
 |
Kargul
Gość
|
Wysłany: 2006-02-01, 14:26
|
|
|
| Heh, no masz racje, ja czasami żałuje ze swojego tuningowałem no ale trudno, ten będzie po tuningu a drugi oryginałe i będzie ok:) |
|
|
|
 |
Zbyszek 601
Gość
|
Wysłany: 2006-02-01, 15:56
|
|
|
| Rzadko który trabant, który w dowodzie rejestracyjnym ma wpisany rocznik 197x faktycznie pochodzi z lat siedemdziesiątych. Jeżeli to faktycznie ten rocznik, to jesteś szczęściarzem :) szkoda psuć takie cacko. |
|
|
|
 |
morti
Gość
|
Wysłany: 2006-02-01, 16:37
|
|
|
german german i jeszcze raz german
na glebe z nim !! !! !! |
|
|
|
 |
Krzysiek & Asia
Gość
|
Wysłany: 2006-02-01, 16:55
|
|
|
Widze ze juz podjąłes decyzje GIEŁDA
Oby sie ktos znalazł bo rozebrac go na czesci to tez profanacja.... |
|
|
|
 |
Trabancior601
Gość
|
Wysłany: 2006-02-01, 17:25
|
|
|
| Sprzedam tego trabanciora.. mam nadzieje ze ktoś sie skusi bo zniego można odpicowac niezłe cacko!! |
|
|
|
 |
|
|