Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Termostat ogrzewania wstępnego powietrza 1.1
Autor Wiadomość
Bartek Dobrzyński
Gość
Wysłany: 2008-03-12, 18:51   

Witam!
Ostatnio zaobserwoawłem spadek mocy mojego Traba. W mądrej książce (co prawda do Wartburga 1.3) wyczytałem żeby sprawdzić askąd Trab ciągnie powietrze. Okazało sie że cały czas znad kolektora (a to przy gorącym silniku powoduje zmiejszenie stopnia napełniania cylindrów). Wywnisokowałem że winny jest ten termostat (po zdjęciu weżyka podciśnienia bierze powietrze z zewnątrz tylko). Zna ktoś jego symbol? Bo w sklepie nie mogę wytłumaczyć o co mi chodzi... To ten, który jest w "czapie" gaźnika i dochodzą do niego dwa wężyki.

Batix
Gość
Wysłany: 2008-03-12, 20:09   

Najlepiej jedz na jakiś autozłom i z Trabanta albo jakiegoś Volksvagena wyciąg z tego co pamietam to na tym termostacie jest nawet logo Vw/audi .U mojego brata w golfie II 1.6 i w Audi 80 2.0 są takie same termostaty jak w trabance
PozDDRawiam Bartek

wartborgini
Gość
Wysłany: 2008-03-12, 22:36   

eee, żeby toto miało wpływ na osiągi to mocno w to wątpię...
książka owszem pisze, ale...
wystarczy że odepniesz ten wężyk i go zaślepisz i wtedy będzie brało powietrze tylko zimne... I nie sądzę żeby przybyło 50 koni...

Bartek Dobrzyński
Gość
Wysłany: 2008-03-13, 08:27   

No mogę odpiąć mogę... ale wtedy przy zimnym silniku robią się jajca typu skakanie obrotów i takie tam. Jak podłącze jest bardzo ok. Tylko że znowu jak się rozgrzeje i nie odłączę wężyka to trochę się toto muli... Jak odepnę jest ok. A co trochę stawać żeby odpiąć bo się rozgrzał to mi się nie uśmiecha znowu;)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi