|
Problem z hamulcami |
| Autor |
Wiadomość |
Pudzian
Gość
|
Wysłany: 2008-03-04, 22:40
|
|
|
| Otoz mam taki maly problem z hamulcami w 601 pompa dwu sekfecyjna. Po wymianie pompy hamulcowej i odpowietrzeniu hamulcow i pompy nadalmi puchnie pedal. Robie sie twardy. Odpowietrzalem juz chyba ze 6 razy i nic nadal puchnie. Co moze byc przyczyna ,czy nadal odpowietrzac az do skutku. A i jak nacisnie pedal i mocno go trzymam i zaciagne reczny to delikatnie jakby opadl , ale po kolejnych wciskaniach puchnie.... |
|
|
|
 |
Piotrek
Gość
|
Wysłany: 2008-03-04, 23:51
|
|
|
| trzeba pompe odpowietrzyc, nie takie latwe... |
|
|
|
 |
wartborgini
Gość
|
Wysłany: 2008-03-04, 23:57
|
|
|
puchnie czyli ???? maleje luz od wciśnięcia do zadziałania ????
jeśli tak to za mały luz na popychaczu albo coś z pompą nie tak (źle poskładana ????)
jeśli puchnie w sensie - nie ma luzu tylko hamuje "na dotyk" to raczej nie zapowietrzenie, bo jak wiadomo - zapowietrzenie powoduje trudności z hamowaniem, pedał jest głęboki. |
|
|
|
 |
Pudzian
Gość
|
Wysłany: 2008-03-05, 05:52
|
|
|
| Ja osobiscie tej pompy nie rozkladalem wiec niewiem czy byla skladana.Ja juz sily do tych hamulcow niemam zawsze cos wyskoczy. |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2008-03-05, 08:22
|
|
|
| A płyn zmianiałeś bądż mieszałeś? Czasami występuje coś takiego jak "zagotowanie płynu". Ogólnie pedał powinien być wysoko. Dokładny luz podaje skurski nie pamiętam dokłanie ale nie więcej chyba jak 2 cm. Sprawdż czy przy wysokim pedale nie świacą się lampy stopu ? Jeśli tak to musisz wyregulować bolec który wchodzi w pompę od tyłu. |
|
|
|
 |
Pudzian
Gość
|
Wysłany: 2008-03-05, 16:15
|
|
|
| Wiec tak swiatla stopu swiecatylko jak pedal delikatnie sie nacisnie. Płyn byl mieszany. Zabieram sie do czyszczenia przewodow poniewaz jak wleje czysty plyn to w cylinderkach wypływa ciemny. Wiec jak wyplucze to zabaczymy co sie stanie dalej... |
|
|
|
 |
wartborgini
Gość
|
Wysłany: 2008-03-06, 11:56
|
|
|
| spróbuj poprostu zwiększyć minimalnie luz na popychaczu pedała hamulca i ma być ok. |
|
|
|
 |
|
|