Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
1.1 jak 601 czy sie da zrobic?
Autor Wiadomość
Nikita
Gość
Wysłany: 2008-02-29, 10:56   

pytanie moje brzmi nastepujaco czy z wersji 1.1 da sie zrobic tak zeby w kazdym prawie calu wygladala jak 601

1.czy lewarek skrzyni da sie przeniesc z tego na podlodze na ten przy kierownicy

2 z deska wiem zeniebedzie problemow bo torozmiarowo taka sama

3 bak paliwa jak wsadze od 601 to zmiesci sie tam podmaska czynie ma tam na tyle miejsca

4 czy wiele roboty jest z wymiana durplastu tego gdzie1.1 ma wlew paliwa na taki gladki??

5 jezelinie uda sie z bakiem podmaska to czy wlew paliwa dasiebez jakis wiekszych problemow wciagnac do bagaznika zeby byl tak ze jak otworzebagaznikto bedzie w srodku???

prosilbym o konkretne wypowiedzi a wypowiedzi typu to nie ma sensu na co to robic i chyba maszniepokolei w glowie jako ostatnie zdania w poscie :D dziekuje bardzo z gory

Nikita

Nikita
Gość
Wysłany: 2008-02-29, 10:59   

jeszcze zapomnialemsie zapytac o mozliwosc w druga stroneznaczy sie zamiane w 601 silnika na 1.1 jak tutaj siemasytuacja???

Bochen
Gość
Wysłany: 2008-02-29, 11:40   

1. mega rzeźba bo w 601 gałka od skrzyni to w zasadzie prosty pręt do wodzika na obudowie skrzyni. pewnie wykonalne ale kompletnie bez sensu :P
2 no tak
3. nie zmiesci sie [; w 601 jest pod maska bo paliwo splywa grawitacyjnie
4. kupujesz duro od 601 i zakladasz
5. zaden problem, tylko sie beda na ciebie krzywo patrzec jak bedziesz na stacji do bagaznika wlewac :D w sumie i tak sie krzywo patrzą jak sie wlewa pod maske

wartborgini
Gość
Wysłany: 2008-02-29, 12:20   

co do tankowania z boku to wystarczyło by zrobić okrągłą zatyczkę na ten wlew, zamykaną na jakiś zatrzask czy sprężynkę, w kolorze nadwozia, tak że po zamknięciu bok byłby w kształcie 601, z widocznym "przecięciem" na kółko ;-)
Możesz zrobić wlew np za tablicą rejestracyjną, jak to było w różnych starych wynalazkach.
Ale co byś nie robił, to i tak będzie widać (I SŁYCHAĆ) że to nie 601 :-) więc raczej bez sensu temat.

Nikita
Gość
Wysłany: 2008-02-29, 15:53   

nie wiem czy temat bez sensu poniewaz 601 mimo ze rozni sie tylko szczegolami od 1.1 jednak bardziej mi sie podoba wiec chcialem miec 601 ale zycie plata figle i mam bardzo dobra okazje kupic 1.1 tanio w dobrym stanie wiec dlatego ten temat powstal

a tak na marginesie jak to jest z przegladami 601nek podbijaja bez problemu czy maja jakies wonty do dwutaktow

i jeszcze jedno slyszalem ze jest przepis ze auta bez katalizatora teoretycznie nie moga poruszac sie po polskich drogach czy to prawda czy mit

Sebastian (reafus)
Gość
Wysłany: 2008-02-29, 19:54   

Jezeli chodzi o emisje spalin to auto musi spelniac normy z danego roku produkcji.

Nikita
Gość
Wysłany: 2008-02-29, 20:00   

czyli jezeli auto jest z jakiegos roku gdzie norm prawie nie bylo to tego auta nie obowiazuja inne normy

Qbs
Gość
Wysłany: 2008-03-01, 12:54   

wez sobie popatrz pod maske jednego i drugiego.praktycznie komora silnika jest jak ziemia i ksiezyc. inne zawieszenie inne mocowania wszystkiego, baku tam nie wsadzisz bo mcpherson przeszkadza i silnik od wycieraczek. poza tym jest wielka jopa na nagrzewnice. Zlikwidowac galke od biegow to nei problem to to jest przykrecone do plaskiej podlogi. ale ja nie rozumiem o co ci chodzi????? chcesz wsadzic silnik skrzynie dwusuwa do polo? totalnie bez sensu i wykonalne tylko wtedy jesli caly przod bys wstawil. zrob sobie po prostu wizualny "tuning" zmien duroplast wlew daj do bagaznika, zmien deske, maske atrape zderzaki lampy z tylu i ciesz sie moca polowki!

wartborgini
Gość
Wysłany: 2008-03-01, 18:12   

... w maluchu też (chyba) katalizatora nie masz ;-) i jakoś jeździsz...
Jak auto było wyposażone w katalizator to ma go mieć, ale w większości przypadków nikt tego nie sprawdza... Zresztą - po co jechać na taką stację, na której przypierniczą Ci się do np. niesprawnego katalizatora...
Wiele ludzi demontuje katalizator, wstawiając tam rurę, tłumik przelotowy lub inne ustrojstwa, autko jest nieco "odetkane" na wylocie... Stary katalozator można sprzedać, a zresztą - jak się zepsuje - to mało kto do starego auta będzie kupował nowy katalizator za 500-1000 zł...

Eagle
Gość
Wysłany: 2008-03-01, 19:14   

W 126el był katalizator! To chyba najważniejsza róznica techniczna między 126p a 126el

Sikor
Gość
Wysłany: 2008-03-01, 19:27   

Hehe do katalizatora z prawdziwego zdarzenia to mu było daleko, to był układ katalityczny. Co do kata w 2t, w Enerdówku było coś takiego do 353 i 601 :D

wartborgini
Gość
Wysłany: 2008-03-01, 21:20   

drugą różnicą eleganta od zwykłego było to że gnił na potęgę hehe

Bartek Dobrzyński
Gość
Wysłany: 2008-03-01, 22:48   

Zauważ większe różnice wizualne między 601 a 1.1: Maska, atrapa, zespół lamp tylnych... Ja mojego uwsteczniam. Organoleptycznie sprawdziłem że atrapę przystosować się da się (Trzeba zrobić wycięcie przed chłodnicą, dlatego lepiej dorwać wersję duro), a w star klosze wsadzisz bebechy z polówki (przycinasz odblaśniki). To samo maska. Co do tego baku pod maską... He he... Kiedyś oglądałem polówke w Łodzi... Podobno buda była od 601 i był zrobiony swap, ale ponieważ był zagazowany, to baku nie było... wcale. Zimą właściciel stawiał na przegrodzie czołowej koło aku baniak i gaźnik sobie stamtąd zasysał;) taka ciekawostka.

wartborgini
Gość
Wysłany: 2008-03-02, 14:31   

w 1,1 jest pompa więc bak może być gdziekolwiek. W 601 niestety - grawitacja...
Przenoszenie go z pod bagażnika jest bez sensu, bo tam nikomu nie zawadza, a jak go przeniesiesz to gdzieś się zrobi ciasno.
Wystarczy wlew przenieść gdzieś tam, nawet do bagażnika.
w 1,1 na upartego pewnie by tam jakiś zbiorniczek wlazł - pewnie ten z 601 nie, ale może jakiś 10 litrowy by się dało wepchać, gdyby zbiornik wyrównawczy przenieść w inne miejsce...

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi