Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
włącznik świateł
Autor Wiadomość
skaza
Gość
Wysłany: 2008-01-28, 15:11   

Witam, przyjechałem dzisiaj do Wrocka i chyba niestety padł mi włącznik świateł (trabant 1.1). Wyjazd planuje na czwartek i do tego czasu przydałoby się mieć nowy, bo na trasie mogą mnie zgarnąć:/ Gdzie tu we Wrocku mogę taki włącznik dostać od ręki (jakieś sklepy czy coś, ale żeby mieli bo trwa sesja i nie mam zbytnio czasu żeby po Wrocławiu się włóczyć :/)? Może ktoś z forumowiczów taki posiada i jest on mu zbędny. Proszę o szybką odpowiedź.

g-olab
Gość
Wysłany: 2008-01-28, 21:51   

zamontuj sobie inny, choćby z lampki nocnej :)

skaza
Gość
Wysłany: 2008-01-28, 22:30   

no właśnie tu nie mam za bardzo skąd to wziąść a najlepiej by było żeby to był trabantowski włącznik świateł. Czasu coraz mniej...

Bartek Dobrzyński
Gość
Wysłany: 2008-01-29, 11:19   

Z autopsji wiem że wyłączniki nie padają tylko styki w środku się wypalają. Jak masz minimum wiedzy elektrycznej to rozbierz, przeczyść styki i złóż. Na milion jeden procent zadziała. A jak nie to na CT jest do pobrania schemat instalacji i tam znajdziesz co z czym połączyć nawet na krótko, żeby światla się paliły

skaza
Gość
Wysłany: 2008-01-29, 12:46   

Dzieki Bartek, rozebralem wlacznik przeczyscilem to i owo i smiga, co prawda raczej czeka mnie wymiana tego wlacznika bo sie stopil i to dosc mocno ale na powrot do domu na pewno wystarczy :)

Bartek Dobrzyński
Gość
Wysłany: 2008-01-29, 18:01   

Mi w wakacje topił się w Bydgoszczy;) Przy okazji wymień złączki. Kosztują całe 20 gr za sztukę, a zaśniedziałe dostają oporu. Co robi prąd jak płynie przez opór tłumaczyć chyba nikomu nie muszę. Efektem są potopione przełączniki

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi