Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
HAMULCE TARCZOWE TYŁ W T601
Autor Wiadomość
trabisurfer
Gość
Wysłany: 2009-12-02, 22:17   

Witam wszystkich. Pytanko mam , czy ktoś z szanownych forumowiczów zainstalował w trabancie 601 tarcze hamulcowe na tylnej osi. Napiszcie prosze jakie zaciski najlepiej kupić i jakieś rysuneczki też by się przydały.Pozdrawiam trabisurfer@wp.pl

J.J.
Gość
Wysłany: 2009-12-02, 22:53   

601 a 1.1 w tym temacie nie ma różnicy, bo wsio to samo.
wahacze różnią sie jedynie otworem w wahaczu :) a czy to ma jakąś różnicę w mocowawniu tarczy to już trzeba sie zapytać tych co mają tarcze z tyłu... np DominaFyry6

Bogdan 611
Gość
Wysłany: 2009-12-02, 23:26   

A po co tarcze na tył w trabancie(przynajmniej w takim co niema co najmniej 100km) chyba tylko dla szpanu jak sie ma alufelgi.
Trabant ma na tyle lekki tył ze co silniejszy chłop podniesie do tego przy hamowaniu wiekszosc masy idzie na przód.
Z hamulcami z tyłu radze uważać bo jak sie zatanczy na sliskim to sie odechce Kase radze zainwestować w przyzwoite opony a jak sie chce przerabiać to w tarcze na przód.

TrabiVR6
Gość
Wysłany: 2009-12-02, 23:39   

Nie ma jak zniechęcić na wejście :P
Kolega może ma 353 na 150PS zrobione i się boi i hamulce
Ale do rzeczy
Musisz kupić zaciski z jarzmami od VW np.Golf 2.3 GTI bądź Passat do rocznika 97 potem byly inne do tego jeszcze potrzebujesz tarcze z lozyskami i piasty jakies nowe przewody hamulcowe ale dlugosci nie podam bo nie pamietam w sklepie na wymiar mozena dostac Do tego trzeba dorobic dystans w/g rysunku nizej.Nastepnie robisz tak:
wywalasz trabantowa piaste i tarcze kotwiczną z wahacza oczyszczasz przykrecasz dystnas do wachacza do dystansu piaste na to tarcza i zacisk a no i klocki :P

Grubość minimum 10mm mozna zrobic wiecej ale to automatycznie poszerzy rozstaw kół

Pozdrawiam

magik
Gość
Wysłany: 2009-12-03, 08:50   

konkretnie :) Druk obrazka i do tokarza. Krótko mówiąc mówisz i masz.
A z ciekawości co to za czerwone kropki ?

TrabiVR6
Gość
Wysłany: 2009-12-03, 10:50   

Czerwone kropki to otwory gwintowane M10 do przykręcenia piasty VW

Kumpelek
Gość
Wysłany: 2009-12-06, 13:09   

fotorelacja

Dymatorek
Gość
Wysłany: 2009-12-06, 18:45   

Przeróbka bębnów na tarczowe poszerza rozstaw kół? Jak tak to ile? Bo wsypałem aluski 14 bez przeróbek (wchodzą na milimetry) i boje się o te obrzygane nadkola...

trabisurfer
Gość
Wysłany: 2009-12-06, 20:15   

Witam , dzięki panowie za podpowiedzi, faktycznie tarcze z tyłu to może przesada ale próbuję wsadzić do tyłu 6 calowe alusy i wydawało mi się że rozstaw kół będzie mniejszy jak zainstaluje tarcze.
Podpowiedzcie jeszcze ,czy bębny do tyłu które będą miały rozstaw otworów 4x100 będą pasowały z jakiegoś VW (polo , golf itp) bo nie za bardzo mogę znaleść bębny z t1.1.

Arek Mikuła (Miki)
Gość
Wysłany: 2009-12-06, 21:29   

Witam. Dzięki wielkie za podesłanie materiałów na przeróbkę. Zdjęcia i opis potrzebnych klamotów już zapisana na twardzielu. Przy ewentualnej przeróbce jak znalazł. Jeżeli chodzi o bębny to spróbuj w firmie Motirex. Wystarczy zrobić na nowo otwory na roztaw 4x100 i po krzyku. PozDDRawiam.

magik
Gość
Wysłany: 2009-12-06, 23:34   

arek a gwarancję na życie dajesz ? Ktoś już bębny pogubił po takiej przeróbce. Dystanse jedynie i zero ryzyka

Arek Mikuła (Miki)
Gość
Wysłany: 2009-12-07, 00:25   

Jeżeli takie jaja były z pogubionymi bębnami, to zapewne musiały się rozlecieć z powodu osłabienia poprzez nawiercenie dodatkowych otworów. W takim razie także jestem za dystansami.Ja gwarancji na życie nie daje, ale czy oni dają sprzedając takie bebny na 4x100?? http://www.ldm-tuning.de/...g_parts/brakes/ PozDDRawiam.

magik
Gość
Wysłany: 2009-12-07, 08:18   

Zapytaj ich :), ale bęben z czego by nie był zawsze jest osłabiony po takim zabiegu.

Kumpelek
Gość
Wysłany: 2009-12-07, 10:06   

BTW. co poniedziałek pracuje w Motirex-sie :)

Kumpelek
Gość
Wysłany: 2009-12-07, 10:06   

tzn zaglądam:P

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi